29.12.16

Τίτλοι τέλους για την Ελλάδα. (Την "Ελληνική Δημοκρατία εννοεί ο... ανανήψας Βιλλίαρδος)

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΒΙΛΛΙΑΡΔΟΣ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΗΝΩΝ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΤΩΡΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017.

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΩΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ "ΕΝΩΣΗΣ". ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΝ; ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ. ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΤΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΘΟΝΙΩΝ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. 

Εάν δεν συνειδητοποιήσουν ούτε το 2017 οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον.
«Όταν ένα ολόκληρο Έθνος συνειδητοποιεί ότι, ευρίσκεται αντιμέτωπο με το τεράστιο πρόβλημα της υπανάπτυξης στη γεωργία, στη βιομηχανική παραγωγή και στην επιστημονική εξέλιξη, κινδυνεύοντας να καταρρεύσει, ακολουθούν σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό του, σε εντυπωσιακό βαθμό» (C. Rogers).

Η μεγαλύτερη μας ευχή για το 2017 είναι να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της – οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, καθώς επίσης πολιτισμικής. Επί πλέον ότι, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνο να μετατραπεί σε μία αποικία των δανειστών της στο διηνεκές αλλά, επίσης, πως απειλείται όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα – από πολλές διαφορετικές πλευρές. Εάν λοιπόν το συνειδητοποιήσουν όλοι μαζί, τότε υπάρχει ελπίδα για το μέλλον – αφού, με βάση τον πρόλογο του κειμένου, ενεργοποιείται ολόκληρο το Έθνος απέναντι στους κινδύνους, ενώνεται και κυριολεκτικά μεγαλουργεί. Εάν όχι, η κατάρρευση ολοκληρώνεται και το Έθνος διαλύεται ολοσχερώς, καταλήγοντας στα σκουπίδια της ιστορίας – λεηλατημένο, εξαθλιωμένο και ανίκανο να αμυνθεί απέναντι στις δυνάμεις που το ωθούν στην εξαφάνιση του. Ως εκ τούτου, θεωρούμε σωστό να προειδοποιήσουμε τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις, πιστεύοντας πως η χώρα θα επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης, με ρυθμό 2,7% το 2017 – όταν επιβάλλονται νέοι φόροι ύψους σχεδόν 3 δις €, καθώς επίσης καινούργιες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, ενώ την ίδια στιγμή έχει καταστραφεί εντελώς ο παραγωγικός της ιστός. Πόσο μάλλον όταν στον προϋπολογισμό σχεδιάζεται μία ακόμη μείωση των δημοσίων δαπανών, η οποία προκαλεί διπλάσια πτώση του ΑΕΠ, σχετικά με τους φόρους – ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών έχει σχεδόν μηδενισθεί.

Οι Έλληνες πρέπει να πάψουν επίσης να ελπίζουν ότι, με νέες εκλογές, καθώς επίσης με μία καινούργια κυβέρνηση, θα λυθούν τα προβλήματα τους – αφού, εκτός του ότι θα πρόκειται για μία επανάληψη του πειράματος της διετίας 2012-2014, όπου ως γνωστόν θεωρείται ως ο ορισμός της ανοησίας κατά τον Αϊνστάιν, οι συνθήκες είναι κατά πολύ δυσμενέστερες από τότε. Ακόμη χειρότερα όταν το ευρύτερο περιβάλλον της πατρίδας μας, ολόκληρος ο πλανήτης δηλαδή και όχι μόνο η Ευρώπη, ευρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, απειλούμενος από αλλεπάλληλα κραχ που θα τον βύθιζαν στο χάος – γεγονός που σημαίνει ότι, αρκεί μία μικρή σπίθα για να ξεσπάσει μία καταστροφική πυρκαγιά, με συνέπειες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν. Περαιτέρω, αυτοί που θεωρούν πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο (εμείς πιστεύουμε πως θα έχει ανάγκη από 5ο, 6ο κοκ., αφού δεν βλέπουμε πώς θα χρηματοδοτούταν από τις αγορές), πιθανότατα δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις διαθέσεις των δανειστών – με την έννοια πως αμφιβάλλουμε πάρα πολύ, σχετικά με το εάν θα είναι πρόθυμοι να μας δώσουν επί πλέον χρήματα, κυρίως επειδή δεν θα έχουν πια κανένα συμφέρον.

Αντίθετα, κάποια στιγμή θα τους συμφέρει (2018) η μετάβαση της χώρας μας στη δραχμή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μετατροπή των Ελλήνων σε δουλοπάροικους – δηλαδή, σε χαμηλού κόστους εργαζομένους της γερμανικής και λοιπής βιομηχανίας. Επίσης για να μπορούν να αγοράσουν όλα όσα «πάγια» θα έχουν απομείνει (ακίνητα, οικόπεδα, νησιά, επιχειρήσεις κλπ.), έναντι υποτιμημένων δραχμών – οπότε να επιστρέψει η Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, από την οποία όμως δεν θα έχουν πια κανένα απολύτως όφελος οι ιθαγενείς. Βέβαια, όταν τελειώνει ένα δύσκολο έτος, όπως ήταν ασφαλώς το 2016, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να προβλέπει κανείς ένα πολύ χειρότερο επόμενο – ειδικά για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία έχει υποφέρει τα πάνδεινα τα τελευταία επτά χρόνια. Εν τούτοις, θα ήταν ανεύθυνη η διασπορά ψευδών ελπίδων εκ μέρους μας, αφού έτσι δεν συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει οι Πολίτες – οπότε δεν ενεργοποιούνται και δεν ενώνονται μεταξύ τους, για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που τους απειλούν.

Ακολουθεί η συνομιλία του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο για θέματα της επικαιρότητας: http://www.analyst.gr/2016/12/29/titloi-telous-gia-tin-ellada/

4 comments :

XXXX. said...

"ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΩΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ "ΕΝΩΣΗΣ". ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΝ; ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;"

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...Η "ΕΝΩΣΗ" ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ...ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΩΣΤΟ "ΘΗΡΙΟ"...ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΟ "ΘΗΡΙΟ" ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΑΝΑΩΛΙΣΗ ΤΡΟΦΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ...ΕΝΑ "ΘΗΡΙΟ" ΠΟΥ ΦΘΕΙΡΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ.....ΤΟ "ΘΗΡΙΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΑΥΤΟ....ΑΝ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ "ΘΗΡΙΟΥ" ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΧΑΜΕΝΟΥΣ,ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΟΔΗΓΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ.

ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Υ Σ.!

"ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ."

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ...ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ....ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ;;;

ΧΧΧΧ.

ΙΣΧΥΣ said...

ΧΧΧΧ

ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΣΦΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΛΟΥΡΙΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑ. ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ. ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ; ΚΙ ΑΝΤΕ ΕΣΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ; ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΑΜΑ; ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ;

ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ "ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ" ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ.

Anonymous said...

Γνωρίζει κάποιος αν έχει αλλάξει η νομοθεσία περί κυνηγητικών όπλων? Έλεγαν ότι θα πρέπει να έχει και άδεια κυνηγιού κάποιος για να έχει κυνηγητικό πλέον.!


12G

ΙΣΧΥΣ said...

12G
ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ "ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ" ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ...
https://isxys.blogspot.com/2016/12/blog-post_935.html