28/12/2016

Το Ισραήλ περιορίζει τις διπλωματικές σχέσεις με δώδεκα κράτη - Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Κάλεί τους Εβραίους της Γαλλίας να γυρίσουν στο Ισραήλ

Την αγανάκτησή της εξέφρασε, για το ψήφισμα του ΟΗΕ, κατά της εποικιστικής πολιτικής η ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ συγχρόνως αποφάσισε να μειώσει τις διπλωματικές σχέσεις με δώδεκα χώρες- όλες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.  Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, επιβαιώνοντας τις αναφορές των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης καθώς και του αμερικανικού καναλιού CNN, όπως σημειώνει η γερμανική ‘Zeit Online’ (φωτό). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επισκέψεις κυβερνητικών αξιωματούχων σε χώρες που ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος θα «μειωθούν προσωρινά» και οι πρεσβευτές θα επιστρέψουν στο Ισραήλ.  Επίσης, οι εκπρόσωποι των χωρών αυτών δεν θα μπορούν να ‘κάνουν προσκύνημα στο Ισραήλ, να μαθαίνουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την άμυνα στον κυβερνοχώρο και τη γεωργική τεχνολογία και στη συνέχεια να κάνουν ό, τι θέλουν στον ΟΗΕ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διπλωματικές σχέσεις του Ισραήλ υποβαθμίσθηκαν με τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Αγκόλα, την Αίγυπτο, την Ουρουγουάη, την Ισπανία, τη Σενεγάλη και τη Νέα Ζηλανδία.  Όλες αυτές οι χώρες ψήφισαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την περασμένη Παρασκευή για άμεση διακοπή των δραστηριοτήτων του ισραηλινού εποικισμού στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ήταν η πρώτη φορά από το 1979 που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την ισραηλινή εποικιστική πολιτική. Το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, αλλά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα μπορούσαν να επεκταθούν οι δυνατότητες για δίωξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Αυτό θα μπορούσε να φέρει κυρώσεις στα εβραϊκά προϊόντα. Το ψήφισμα έγινε δυνατό, κυρίως, από την απόφαση των ΗΠΑ να μην ασκήσει βέτο, αλλά απλά να απέχει. Αυτό εξόργισε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου που δήλωσε ότι δέχεται το χτύπημα από τις ΗΠΑ, αλλά "δεν προτίθεται να γυρίσει και το άλλο μάγουλο".

The Hellenic Information Team

Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Liebermann σε σημερινές του δηλώσεις κάλεσε την εβραϊκή κοινότητα που διαμένει μόνιμα στη Γαλλία να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στο Ισραήλ. Αναλυτικά ο Avigdor Liebermann δήλωσε «δεν είναι η χώρα σας, δεν είναι η γη σας, εγκαταλείψτε τη Γαλλία, γυρίστε στην πατρίδα σας το Ισραήλ». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια της απόφασης του Benjamin Netanyahu να απέχει από τη διάσκεψη των Παρισίων η οποία θα έχει στο επίκεντρό της την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος και είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη διάσκεψη δεν θα συμμετέχει ούτε και η Παλαιστίνη. Πρόσφατα ο Benjamin Netanyahu είχε δηλώσει πως ακόμη κι αν το Ισραήλ βρεθεί στο Παρίσι δεν θα υπάρξει καμία επαφή με την Παλαιστινιακή πλευρά και συγκεκριμένα με τον Mahmoud Abbas. Η Γαλλία παρά το ότι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Εβραίων, φαίνεται πως δεν είναι και πολύ αγαπητή στην Ισραηλινή κυβέρνηση και οι συγκεκριμένες σχέσεις φαίνεται πως επιδεινώθηκαν μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ για τον τερματισμό της «ισραηλινής αποικιοκρατικής πολιτικής». Τα επίσημα στοιχεία στη Γαλλία δείχνουν πάντως πως τους 10 τελευταίους μήνες έχουν μειωθεί κατά 61% συγκριτικά με το περασμένο έτος οι αντισημιτικές ενέργειες. Από την αρχή του 2016, έχουν εγκαταλείψει τη Γαλλία για να επιστρέψουν στο Ισραήλ περισσότεροι από 7000 άνθρωποι.

http://www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ; ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΞΕΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.

Το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου έφθασαν στο Ισραήλ 140 οικογένειες από την Ουκρανία, βάσει του προγράμματος της Διεθνούς Εβραϊκής Κοινοπολιτείας Χριστιανών και Ιουδαίων. «Καθώς η κουλτούρα στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο ατομιστική και χωρίζει τους ανθρώπους, στο Ισραήλ, οι άνθρωποι είναι ενωμένοι», λέει ένας πρώην κάτοικος του Κιέβου, ο 17χρονος Μιχαήλ, ο οποίος πέταξε στο Ισραήλ, προκειμένου να δημιουργήσει οικογένεια με μια Εβραιοπούλα. Τη γνώρισε σε μια θερινή κατασκήνωση όταν ήταν μόλις 14άρων. Όταν έμαθε ότι η αρραβωνιαστικιά του επρόκειτο φύγει για το Ισραήλ, γράφτηκε σε ένα εβραϊκό σχολείο. Σήμερα, στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ο Μιχαήλ ήταν με τους γονείς του, που και αυτοί αποφάσισαν να μεταναστεύσουν για να ζήσουν στο Ισραήλ. Αυτή είναι μια από τις ιστορίες, πως, δηλαδή, άτομα που δεν ήταν Εβραίοι μετακινούνται στο Ισραήλ για μια καλύτερη ζωή. Όπως και ο 42χρονος Ευγένι Λαμπακόφ που μετά το θάνατο της μητέρας του ανακάλυψε ότι ήταν Εβραίος, αφού δήλωσε ότι η μητέρα του έκρυψε την πραγματική καταγωγή του και μαζί με τη σύζυγό του Βαλεντίνα, κατέφυγαν στο εβραϊκό γραφείο για να ενταχθούν στο «πρόγραμμα επαναπατρισμού».

Το «Πρόγραμμα Επαναπατρισμού» λειτουργεί από το 2014 και έχει καλύψει πολλές οικογένειες, όχι μόνο από την Ουκρανία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες με την αύξηση των εθνικιστικών κινημάτων αυξάνεται και η απόρριψη των Εβραίων, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

3 comments :

  1. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ... ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ!ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΩΞΕΙΣ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΠΑΛΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΦΑΝΕ/ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΑΧΑΧΑ

    ReplyDelete
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΆΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ!ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΟΔΥΝΗΣ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete