28/12/2016

Η Ρωσία παρέδωσε τα πρώτα Su-35 Flanker-E στην Κίνα ;

Με την παράδοση των πρώτων μαχητικών του τύπου, οι Ρώσοι τηρούν την υπόσχεση που είχαν δώσει για την παράδοσή τους πριν το τέλος του χρόνου, κάτι που είχε επιβεβαιωθεί ως πρόθεση και με ανάρτηση του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS στις αρχές Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε διάφορες πηγές, αρχική πρόθεση της ρωσικής πλευράς ήταν όπως ξεκινήσουν οι παραδόσεις εντός του 2017, όμως μετά από διαπραγματεύσεις με την κινεζική πλευρά που κατέθεσε σχετικό αίτημα, οι παραδόσεις των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών Su-35 επισπεύσθηκαν. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 20 μαχητικά της κινεζικής παραγγελίας, θα παραδοθούν από 10 το 2017 και το 2018. Να υπενθυμιστεί, ότι η Κίνα είχε προχωρήσει στην παραγγελία 24 μαχητικών τύπου Sukhoi Su-35 Flanker-E τον Νοέμβριο του 2015 σε ένα συμβόλαιο συνολικού ύψους περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και «πακέτο» υποστήριξης των αεροσκαφών (μια πλήρης μοίρα), καθώς επίσης και επιπλέον κινητήρες.

Απορία εξακολουθεί να υφίσταται για το τι έγινε με τις ψηφιακές οθόνες του πιλοτηρίου, καθώς θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση εάν μεγάλωναν σε μέγεθος για να μπορούν οι ενδείξεις να είναι σε κινεζικά ιδεογράμματα (διαβάζονται δύσκολα σε οθόνες LCD), όπως μετέδωσε το ρωσικό Sputnik στις 10 Οκτωβρίου. Οι Κινέζοι συμφώνησαν να παραδοθούν τα αεροσκάφη στη διαμόρφωση που έχει παραλάβει τα 48 μαχητικά που αξιοποιεί επιχειρησιακά η ρωσική Αεροπορία. Παραμένει άγνωστο το πως θα χειριστεί το θέμα, καθώς εκτός αυτού, οι Κινέζοι επιθυμούν αν λαμβάνουν δεδομένα από το δικό τους δορυφορικό σύστημα BeiDu. Υποτίθεται ότι οι Κινέζοι πιλότοι έχουν εμπειρία από τα ρωσικής κατασκευής Su-27, τα οποία επίσης είχαν παραδοθεί με τις ενδείξεις σε κυριλλική γραφή.

http://www.defence-point.gr/news/?p=167993

Στις 25 Δεκεμβρίου ρωσικές διαδικτυακές πηγές ανέφεραν ότι τέσσερα από τα νέα μαχητικά είχαν παραδοθεί και προσκόμιζε ως απόδειξη το σχέδιο πτήσης την προηγουμένη ενός Il-76 από τις εγκαταστάσεις της Sukhoi προς κινεζικό προορισμό που φερόταν να υποστηρίζει την παράδοση και να μεταφέρει προσωπικό και υλικά. Οι φωτογραφίες όμως που εμφανίστηκαν αποδείχθηκαν είτε πλαστές είτε… εξαιρετικά αμφισβητούμενες. Έτσι το ερώτημα για το εάν τα πρώτα Su-35 παραδόθηκαν παρέμενε αναπάντητο. Η φημολογία αναζωπυρώθηκε και πάλι σήμερα καθώς νέες φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή τους, που και πάλι όμως δεν αποτελούν εγγύηση ότι προέρχονται από τα πρώτα κινεζικά Su-35MKK. Άλλες πληροφορίες πάλι μιλούν για παραδόσεις μέσα στο σαββατοκύριακο ώστε να τηρηθεί η υπόσχεση των πρώτων παραδόσεων μέσα στο 2016 έστω και στην εκπνοή του. Ο χρόνος θα δείξει…

http://www.ptisidiastima.com/sinosumkk/

No comments :

Post a Comment