08/11/2016

HQ-22, παρουσίαση νέου κινεζικού α/α συστήματος.- Η απόφαση εγκατάστασης των THAAD, βλάπτει (δήθεν) τις σχέσεις Κίνας Ν.Κορέας

Το τελευταίας γενιάς σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας HQ-22 παρουσίασαν οι Κινέζοι στο αεροπορικό σόου του Ζούχαϊ που ολοκληρώθηκε χθες. Πρόκειται για ένα σύστημα μέσου προς μακρού βεληνεκούς, το οποίο είναι σχεδιασμένο να καταρρίπτει μαχητικά αεροσκάφη τρίτης γενιάς, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροχήματα, ακόμα και πυραύλους τύπου κρουζ. Η εμβέλεια του HQ-22 ανέρχεται σε απόσταση μεταξύ 150-170 χιλιομέτρων και μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε ύψος από 5 μέχρι 27 χιλιόμετρα, ένα σύστημα που έχει τη δυνατότητα να αντιστέκεται σε ηλεκτρονικά αντίμετρα μέσω δικών του δυνατοτήτων στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου.

Σεούλ και πεκίνο διέκοψαν τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου που διεξήγαγαν για τον τομέα της άμυνας, εξαιτίας της απόφασης των Νοτιοκορεατών να αναπτύξουν στο έδαφός τους το προηγμένο σύστημα αντιβαλλιστικής προστασίας τύπου THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως ανέφεραν πηγές, ως αποτέλεσμα της κατάστασης, δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Νότιας Κορέας στην Κίνα που ήταν προγραμματισμένη για τις 6 Νοεμβρίου, ενώ θα ακυρωθεί κατά τα φαινόμενα και ο επόμενος γύρος των συνομιλιών, σε επίπεδο υφυπουργών άμυνας, συνομιλίες οι οποίες διεξαγόντουσαν από το 2011. Η Κίνα επιμένει, ότι η ανάπτυξη του συστήματος βλάπτει τα εθνικά της συμφέροντα και αποσταθεροποιεί την περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων. Κινέζοι και Ρώσοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η παρουσία του συστήματος στην περιοχή χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απειλή του βαλλιστικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας και πραγματικός στόχος είναι τα δικά τους πυρηνικά οπλοστάσια. Οι πυρηνικοί πύραυλοι μπορούν να αναχαιτιστούν ευκολότερα όταν ο πύραυλος είναι στη φάση ανόδου, άρα το αντιβαλλιστικό σύστημα πρέπει να είναι σχετικά κοντά στο σημείο εκτόξευσης… Αυτό οδηγεί Μόσχα και πεκίνο να αντιτίθενται στην ανάπτυξη του συστήματος στην περιοχή.

http://www.defence-point.gr/news/?p=164547

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΜΕΤΑΓΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ (ΗΠΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ). ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
https://isxys.blogspot.com/2016/07/aegis-thaad-patriot-antpy-2-arrow.html
https://isxys.blogspot.com/2016/08/fbi.html

No comments :

Post a Comment