08/07/2016

Η.Π.Α: ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΞΙΑΣ, "ΔΩΡΑΚΙ" ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ: Διαλειτουργικότητα για τα AEGIS, THAAD, Patriot, AN/TPY-2 μαζί με Arrow και David’s Sling.

Σχόλιο "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΥ "ΜΥΣΤΙΚΟΥ" ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΚΟΙΜ; (ΖΩΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ)

Επιτυχής ήταν η ολοκληρωμένη επίγεια δοκιμή έτους 2016 (IGT-2016: Integrated Ground Test) της αρχιτεκτονικής αντιπυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ που οργάνωσαν ο οργανισμός πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ (IMDO: Israeli Missile Defense Organization), η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA: Missile Defense Agency) των ΗΠΑ και η Διοίκηση Ευρώπης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (EUCOM: European Command) και διεξήχθη από την Elisra, θυγατρική της Elbit Systems. Η IGT-2016 διήρκεσε πέντε ημέρες και στο διάστημα αυτό αξιολογήθηκε το επίπεδο ολοκλήρωσης και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας διαφορετικών τύπων οπλικών συστημάτων που επιχειρούν από κοινού και τα οποία συνιστούν την αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ.

Σημειώνεται, ότι η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για την αντιπυραυλική άμυνα της μεσανατολικής χώρας περιλαμβάνει το οπλικό σύστημα Arrow που χρησιμοποιεί τα βλήματα αναχαίτισης Arrow-2 και Arrow-3 και το οπλικό σύστημα David’s Sling (που μόλις πρόσφατα παραδόθηκε στην Αεροπορία του Ισραήλ και η συμμετοχή του ήταν μέρος της διαδικασίας απόκτησης επιχειρησιακής ικανότητας). Τα συστήματα αυτά διαλειτουργούν με μέσα των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται στοιχεία διοίκησης και ελέγχου, πλοία επιφανείας εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS, τα συστήματα αντιαεροπορικής–αντιπυραυλικής άμυνας THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) και Patriot και το ραντάρ AN/TPY-2 που έχει εγκατασταθεί στο νότιο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής υλοποιήθηκαν σενάρια πολλαπλών επιθέσεων κατά του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και ρουκέτες και η προαναφερθείσα αρχιτεκτονική κλήθηκε να εντοπίσει, αναγνωρίσει και καταστρέψει τους εξομοιούμενους επερχόμενους στόχους.

http://www.defence-point.gr/news/?p=155635

No comments :

Post a Comment