1.10.16

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: "Με βουλγαρικούς πυραύλους ενισχύονται οι αντάρτες στη Συρία" - Διαμαρτυρία έξω από προσφυγικό κέντρο, ζητούν την απομάκρυνσή του

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΗΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; ΣΩΣΤΟ.

Η βουλγαρική εταιρεία «Βαζόφσκι μηχανικές εργασίες» παρέδωσε στους αντάρτες στη Συρία πυραύλους ‘Grad’, όπως γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Vesti.ru την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Προς επίρρωση της έκθεσης αυτής, δημοσίευσε βίντεο στο YouTube, όπου γίνονται ορατές οι επιγραφές επί των κιβωτίων κατά την εκφόρτωση των πυραύλων. Σημειώνεται ότι στις 29 Σεπτεμβρίου ο διοικητής των δυνάμεων της αντιπολίτευσης Φαρές αλ Μπαγιούς, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο ‘Reuters’ οι αντάρτες της Συρίας που βρίσκονται βόρεια του Χαλεπίου έχουν λάβει « πυραύλους τύπου Grad από ξένες χώρες». Δεν πρόκειται για την πρώτη παράδοση πυραυλικών συστημάτων ‘Grad’ από την βουλγαρική εταιρεία «Βαζόφσκι μηχανικές εργασίες». Στο τέλος του Αυγούστου 2016, η ισλαμική ομάδα «Σουκούρ Τζαμπάλ» [Γεράκια του Λεβάντε] έχει χρησιμοποιήσει τα ίδια πυρομαχικά υλικά βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με την ‘Vesti’. Το δημοσίευμα τονίζει ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, η Βουλγαρία είναι μεταξύ των πιο πιστών συνεργατών των Ηνωμένων Πολιτειών και στο αμερικανο-βουλγαρικό επιμελητήριο το 2015 είχε πει: «Δεν μπορεί να είμαστε μαζί μόνο στα γεύματα αλλά και στα προβλήματα. Είμαστε ένα, είμαστε φίλοι. Και ότι κάνουμε είναι μέσα στην εταιρική σχέση που έχουμε».

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Λουκάρσκι, διέψευσε δημοσιεύματα που έγραφαν ότι η Βουλγαρία εξήγαγε όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες. Είχε τονίσει τότε ότι εξάγονται όπλα μόνο σε προορισμούς που επιτρέπουν οι διεθνείς οργανισμοί. Οι δηλώσεις αυτές είχαν γίνει όταν δημοσιοποιήθηκαν έγγραφα από το ‘ισλαμικό κράτος’ που έδειχναν ότι το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας είχε αγοράσει από τη Βουλγαρία πυρομαχικά για να τροφοδοτήσεις τους αντάρτες στη Συρία.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν, για να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το μνημείο της «Μητέρας Βουλγαρίας» στο Χαρμανλί κατά του προσφυγικού κέντρου που υπάρχει στην πόλη. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της Βουλγαρία και ζητησαν να κλείσει το κέντρο εντελώς ή να μεταφερθεί μακριά από την πόλη. Οι διαμαρτυρόμενοι απαίτησαν να τερματισθούν οι συμβάσεις με την ιδιωτική εταιρεία που φρουρεί το κέντρο προσφύγων και να έρθουν φύλακες από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ζήτησαν, ακόμη, να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή 68 νέων εγκαταστάσεων εντός του υπάρχοντος στρατοπέδου. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν τοπικά στελέχη του ακροδεξιού κόμματος VMRO και ο ευρωβουλευτής του κόμματος αυτού, Ανγκέλ Τζαμπάσκι.

The Hellenic Information Team

No comments :