01/10/2016

Ιορδανία: Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου από το Ισραήλ

Οι διαδηλώσεις είναι συνεχείς, αν και υπάρχει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται την εκτίμηση του παλατιού ότι η συμφωνία εξοικονομεί περί τα 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από την ιορδανική ΔΕΗ, σε μια χώρα που αγωνίζεται να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες. Ηγέτιδα δύναμη πίσω από τις διαδηλώσεις είναι το Ισλαμικό Μέτωπο Δράσης, αφού η μεγαλύτερη απειλή για τη μοναρχία είναι θρησκευτική, από ισλαμιστικούς εξτρεμιστικούς κύκλους, οι οποίοι αν και βρίσκονται υπό έλεγχο, δεν παύουν να ανησυχούν, αφού σημασία έχει να μην μαζικοποιηθεί η οπτική τους στην ιορδανική κοινωνία…

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ/ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ/ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ή/και ΑΖΕΡΙΚΟΥ/ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ή ΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ (ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΩΣ ΣΩΦΡΟΝΑ ΣΤΑΣΗ.

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΜΙΑ ΥΓΙΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ) ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΩΣ ΑΠΕΔΕΙΚΝΥΑΝ ΤΗΝ ΩΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ)  ΠΑΛΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ/ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΟΠΛΟ (ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ) ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ (ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ) ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΩΣ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΕ, ΟΛΩΝ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΚΥΠΡΙΩΝ) ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

No comments :

Post a Comment