30.9.16

“Η Αριστερά πρέπει να διαλέξει: Βυζάντιο ή Δυτική Ευρώπη” γράφει ο Τ.Μπαλτάκος

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΟΜΨΟ. ΑΣΕ ΡΕ ΜΠΑΛΤΑΚΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΝΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ή ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΙΤΕΣ; ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΚΩΛΟΜΑΣΩΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΑΞΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ ΜΕ ΚΟΡΩΝΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΔΟΧΟ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΟΛΑΓΝΟΥ ΕΔΩ: http://www.militaire.gr/

21/9/16 ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΥΠΙΚΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥ (ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΟΥ) ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ: "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΛΙ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΕΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΙΣΜΟΥ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΔΟΛΙΩΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ."

ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ...ΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ; ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ Η "ΙΣΧΥΣ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΤΣΙΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΜΑΣΩΝΟΥΣ; ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ), "ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΑΡ" (ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ) ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΩΣ ΕΛΛΑΣ. ΤΕΛΟΣ.

1 comment :

Anonymous said...

ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΛΑ....ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΣΟΥ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ...ΟΥΤΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ...ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ....ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 3-4(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΙ) ΚΡΑΤΗ....ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΟΓΛΑΝΟΠΑΡΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΡΟΛΟ....ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ....Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ...Ο ΑΛΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.....ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΙΣΑΝ...ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΜΗΡΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ,ΚΑΙ ΠΑΤΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ(ΑΛ ΓΑΟΥΖΑ) ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ(ΤΟ ΘΗΡΙΟ)....ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΖΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ....ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΕΠΤΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΟΡΘΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΔΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΙΓΡΑΨΕΙ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Α'ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Γ'Π.Π.

ΑΛ ΓΑΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ/ΟΙ"...ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ...ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΚΑΜΠΑΡ....ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΩΡΙΩΝΑ.

"Το όνομά του προέρχεται από αραβικό όνομα που «εκβαρβαρίστηκε» στη λατινική μεταφορά και συγκεκριμένα από το «Γαδ αλ Γαουζά» δηλαδή το «χέρι του ή της αλ Γαουζά». Οι Άραβες παλιά είχαν σε αυτή τη θέση, έναν αστερισμό που τον έλεγαν «Αλ Γαουζά» που ήταν θηλυκό ον. Το όνομα είναι άγνωστο από πού προέρχεται, αλλά η ρίζα σημαίνει «η ζώνη» και το «Αλ Γαουζά» είναι ένα επίθετο θηλυκού γένους που μπορεί να σημαίνει «το θηλυκό που έχει κάτι πάνω του, που σχετίζεται με τη μέση». Ο «Γαδ αλ Γαουζά» όταν εμφανίστηκε στα λατινικά, από λάθος μεταφορά του αρχικού «Γ» σε «Μπ» (Β), έγινα «Μπετελγκέζ» (Βed al gueze). Παρόμοια, το «δ» του «Γαδ» έγινε «τ», γιατί νόμιζαν ότι η πρώτη λέξη ήταν «Μπετ», που σημαίνει «ώμος» ή «βραχίονας» της «Αλ Γαουζά». Άλλη μια περιπέτεια εκβαρβαρισμού των ονομάτων των αστέρων ανά τους αιώνες. Κάποιοι πάντως δίνουν την ερμηνεία του ονόματος ως «η μασχάλη του ισχυρού».

http://www.hellinon.net/AthensGod.files/image006.jpg

ΧΧΧΧ.