30/09/2016

Κυνική ομολογία Μουζάλα για ανάμειξη των Τούρκων στα εσωτερικά μας θέματα - 7 στους 10 στα νησιά είναι πλέον "μετανάστες"

Η απάντηση που έδωσε από το βήμα της βουλής σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το «προσφυγικό», (αυτοί μόνον επερωτήσεις κάνουν), μας δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς. Αφού αναγνώρισε ότι στα νησιά μας υπάρχει πρόβλημα με το πλήθος των λαθρομεταναστών, είπε ότι το πρόβλημα θα γίνει οξύτερο αν επιχειρηθεί βίαια απομάκρυνσή τους γιατί αυτό θα προκαλέσει επεισόδια και θα αυξηθούν οι ροές.

Αυτό με την κοινή λογική μεταφράζεται πως οι λαθρομετανάστες που ενδεχομένως έρθουν λόγω των επεισοδίων θα έρθουν για να συμμετάσχουν σε αυτά και να βοηθήσουν τους δικούς, γιατί είναι παράλογο κάποιοι, «οικογενειάρχες», όπως μας λένε, να πηγαίνουν κάπου από όπου οι αρχές τους εκδιώκουν και μάλιστα βιαίως. Είπε, ακόμα, πως αν τους διώξουμε από τα νησιά μας θα καταρρεύσει η συμφωνία, ποια συμφωνία άραγε, με την Τουρκία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τους κρατάμε στα νησιά μας και μάλιστα σε νησιά που συνορεύουν με την Τουρκία; Εμείς αυτό καταλαβαίνουμε, και επειδή δεν πολυπιστεύουμε στις συμπτώσεις, δεν θεωρούμε τυχαία την δήλωση Ερντογάν για την Συνθήκη της Λοζάνης και τα νησιά μας. Θέλουν τους λαθρομετανάστες στα νησιά μας σαν «Πέμπτη Φάλαγγα». Γιατί να μην επιθυμούν οι Τούρκοι σε μία μελλοντική σύρραξη με την χώρα μας να μην χρησιμοποιήσουν αυτόν τον αμιγώς μουσουλμανικό πληθυσμό σαν Πέμπτη Φάλαγγα εναντίον μας, άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς είναι Μογγολογενείς Αφγανοί που διάκεινται φιλικά προς αυτούς.

Επίσης δήλωσε ότι προσπαθεί η κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία, για να τεθούν υπό κράτηση κάποιοι από τους λαθρομετανάστες σε κλειστά κέντρα κράτησης και για αυτόν τον λόγο πήγε ο ίδιος στην Τουρκία και έγινε η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εχθές μάλιστα συντάχθηκε και εστάλη επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου. Το ότι η κυβέρνηση δήλωνε ότι θα κλείσει τα κέντρα κράτησης που τα χαρακτήριζε στρατόπεδα συγκεντρώσεων, αλήθεια γιατί δεν τα είπαν Γκούλακ, καταλαβαίνουμε ότι το έλεγαν για να προσελκύσουν «ανθρωπιστές» ψηφοφόρους ώστε να εκλεγούν και να ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας, αλλά το να ενημερώνουμε ή καλύτερα να ζητάμε την άδεια από τους Τούρκους για το τι θα κάνουμε σε ένα εσωτερικό μας θέμα και για το που θα μεταφέρουμε, αν μεταφέρουμε, κάποιους λαθρομετανάστες εγείρει υποψίες για το τι έχει συμφωνηθεί, για το τι ετοιμάζεται για την χώρα μας και συνιστά αν μη τι άλλο, για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο χαρακτηρισμό, δήλωση υποτέλειας και υποταγής στους Τούρκους που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την χώρα μας.

Για την «ΝΔ» είναι μόνον θέμα… ανθρωπιστικό και αργών ρυθμών. Όσο για την «Νέα Δημοκρατία», από τις παρεμβάσεις που έκαναν οι βουλευτές της, δείχνει ότι βλέπει το θέμα μόνον από την «ανθρωπιστική» πλευρά και φυσικά όχι για τους Έλληνες αλλά για τους λαθρομετανάστες και ότι ανησυχεί για τους αργούς ρυθμούς για την μετεγκατάστασή τους, δηλαδή για το ότι αλώνουν με αργούς ρυθμούς, κατά την γνώμη τους τις πόλεις και τα χωριά μας. Βλέπουμε λοιπόν ότι τα δύο κόμματα αλλά και τα υπόλοιπα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» συμφωνούν κατ ουσίαν στην μεταναστευτική πολιτική και οι όποιες διαφορές ή είναι μηδαμινές και οργανωτικής φύσεως ή δημοσιοποιούνται για να ρίξουν «στάχτη στα μάτια του κόσμου» που είναι το πιθανότερο.

http://www.elkosmos.gr/

«Ενώ είχαμε στην αρχή 80% πρόσφυγες τώρα είναι 70-75% μετανάστες» δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής ΠολιτικήςΤον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό επικαλέστηκε ο Γιάννης Μουζάλας για να παραδεχθεί η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια να εκτονώσει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. «Στα νησιά έχουμε πρόβλημα. Ο νησιωτικός λαός δοκιμάζεται από δύο παράγοντες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για να εξηγήσει ότι από την μια παρατηρείται υπερσυγκέντρωση και παρατεταμένη παραμονή που γεμίζει μετανάστες και πρόσφυγες με «θυμό και απελπισία» και από την άλλη έχει αλλάξει η ροή και η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. «Ο πληθυσμός εγκλωβίζεται και μένει καιρό. Τελειώνουν τα λεφτά του. Είναι θυμωμένος και απελπισμένος» ανέφερε για να προσθέσει «Αλλάζει η ροή. Ενώ είχαμε στην αρχή 80% προσφυγικό τώρα είναι 70-75% μεταναστευτικό. Αυτό δοκιμάζει τους νησιώτες και τους νοικοκυραίους πρόσφυγες».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η αποχώρηση του πληθυσμού από τα νησιά δεν αποτελεί λύση καθώς θα καταρρεύσει η συμφωνία και το επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν οι ροές. «Προτείνουμε και προσπαθούμε την αποσυμφόρηση των νησιών παίρνοντας αυτούς που κρίνονται ότι απαγορεύεται να επιστραφούν στην Τουρκία. Ξεκινήσαμε εδώ και 20 ημέρες αλλά η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά γιατί δημιουργεί άλλα προβλήματα. Θα γίνει σιγά-σιγα. Θα μεταφέρουμε επίσης τα ασυνόδευτα ανήλικα» είπε για να προσθέσει ότι «καταβάλλουμε και τεράστια διπλωματική προσπάθεια για διεύρυνση συμφωνίας ώστε να μεταφερθεί ένας αριθμός μεταναστών από τα νησιά σε κλειστά κέντρα της ενδοχώρας και να είναι υπο κράτηση».

Αναλυτική «χαρτογράφηση» της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών υποστήριξε ο κ. Μουζάλας ότι διαθέτει η κυβέρνηση. Κατά την δευτερολογία του επισήμανε πως «ξέρουμε που μας χτυπά το καμπανάκι και που πρέπει να κάνουμε κάτι» ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «υπολογίζουμε ότι τα παιδιά που έχουν δυνατότητα να εμβολιαστούν ανέρχονται σε 15.000. Εχουν ήδη εμβολιαστεί 13.500. Τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν γιατί τα προσφυγάκια είναι εμβολιασμένα». Επιπροσθέτως, ο υπουργός είπε ότι ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει μικρά κέντρα φιλοξενίας 500 ατόμων που θα κατανεμηθούν σε όλους τους νομούς της χώρας ενώ σημείωσε ότι «στο πλάνο είναι να φύγουν τα catering και να μπουν κουζίνες στα σπιτάκια». Τέλος για τα νησιά είπε πως «Θα πάμε σε αποσυμφόρηση με αύξηση της αστυνόμευσης για να αντιμετωπιστούν κακοποιά στοιχεία» ενώ για τις επιστροφές υποστήριξε ότι «θα γίνονται 150 την ημέρα. Δεν είναι πολλές αλλά είναι μήνυμα προς τους δουλεμπόρους».

http://www.protothema.gr/

No comments :

Post a Comment