15/09/2016

Δήμος Ηρακλείου: ΝΑΙ κατά πλειοψηφία στην εγκατάσταση εισβολέων.

Το ζήτημα της μετεγκατάστασης και της φιλοξενίας των 2000 προσφύγωνστην Κρήτη, συζήτησε το απόγευμα της Τετάρτης, το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια. Στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, σύμφωνα με την οποία οι δήμαρχοι του νησιού αποδέχθηκαν την πρόταση για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων στο νησί. Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Λαμπρινός, η ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε οι εισβολείς να φιλοξενηθούν με διασπορά σε όλους τους δήμους του νησιού, με το σύστημα της μισθώσεως κατοικιών και όχι με τη δημιουργία hot spot. Στόχος των δημαρχών είναι να επιτευχθεί η εύκολη και ομαλή ενσωμάτωση των εισβολέων στις τοπικές κοινωνίες, καθώς επίσης και για να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα, όπως εκείνα που παρατηρήθηκαν στην Χίο και τη Λέσβο.  Παράλληλα ο κ. Λαμπρινός τόνισε ότι ο αριθμός των εισβολέων  θα κατανεμηθεί με πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ υπογράμμισε,όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ότι το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει τους περισσότερους, σε ποσοστό 50%. Τέλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου, άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί και κάλεσε για άλλη μια φορά το αρμόδιουπουργείο να γνωστοποιήσει το σχέδιο του για το θέμα, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι είναι ψευδέστατο το γεγονός πως ο ίδιος είχε μυστικές επαφές για το μεταναστευτικό με παράγοντες του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αγαπάκης Δημήτρης, διατυπώνοντας τις θέσεις της παράταξης Ηράκλειο - Ανοιχτοί Ορίζοντες, τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι αποτέλεσμα των επεκτατικών πολιτικών των ισχυρών κρατών. Παράλληλα ο κ. Αγαπάκης υποστήριξε ότι οι εισβολείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, που καλείται να δώσει λύσεις σε ένα εθνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα, χωρίς όμως να διαθέτει την απαραίτητη πολιτική και οικονομική στήριξη της ΕΕ. Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα πλατύ αντιπολεμικό μέτωπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να καταπολεμηθεί η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος.

"Καθυστερήσαμε πολύ να συζητήσουμε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που ξεφεύγει από τα όρια του δήμου ή και της χώρας", τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες, Ηλίας Λυγερός, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη πολιτικών αποφάσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση άφησε χώρο για να μπολιαστούν ακραίες θέσεις στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας και να κυριαρχήσουν ξενοφοβικές ιδέες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Λυγερός και στην οικονομική διαχείριση της φιλοξενίας των εισβολέων, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέψει ο δήμος Ηρακλείου στις ΜΚΟ να κάνουν πάρτι στην Κρήτη, όπως συνέβη στα νησιά του Αιγαίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε, κατά πλειοψηφία, υπέρ της απόφασης της ΠΕΔ Κρήτης, ενώ παράλληλα αποφάσισε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για το μεταναστευτικό. Η επιτροπή θα αποτελείται από την αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη και τον Γιάννη Ξυλουρη, τον Δημήτρη Αγαπάκη από την παράταξη Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες, τον Γιάννη Καλέμπουμπα από τους Ενεργούς Πολίτες και τη Μόνα Αμανατίδου από την Άμεση Δημοκρατία.

http://flashnews.gr/post/284409/yper-ths-apofashs-ths-ped-gia-to-prosfygiko-to-dhmotiko-symboylio-hrakleioy

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ. ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΚΡΗΤΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.  ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΟΜΑΔΕΣ, ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ, ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

3 comments :

  1. Anonymous15/9/16 17:58

    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΟΜΑΛΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ...ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ,ΕΣΕΙΣ;;;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΝΕΛΕΗΤΑ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/9/16 00:58

    Η Κρήτη, είναι από τις πιό εβραιοαριστερές περιοχές του ελλαδιστάν, οι αμφιβόλου φυλετικής καταγωγής κάτοικοι του νησιού, οπαδοί του εβραιοαριστερού ανταρσυοσίριζα, οφείλουν να πάρουν και να επιμειχθούν με τα φυλετικά τους αδέλφια από μέση ανατολή, βόρεια αφρική, κ.λ.π. Οι τελευταίοι απόγονοι των αρχαίων στο νησί, δηλαδή εσείς του ισχύς και μερικοί άλλοι, καλά θα ήταν, για να σώσετε το αίμα σας, να αποικίσετε αλλού(άλλο θέμα συζήτησης, σε ποιές περιοχές θα μπορούσαν να σωθούν οι έλληνες από την λαίλαπα), και να επανέλθετε μετά από την εκκαθάριση του νησιού.

    ReplyDelete
  3. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ, ΝΕΟΥΣ (ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ) ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.

    ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΛΗ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ (ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ) ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟΛΕΜΗ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ, ΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ή ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΔΕΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΛΕΜΗΣΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.

    ReplyDelete