06/08/2016

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΗΠΑ και Πολωνία θα προστατεύουν τον εναέριο χώρο της - Ο πρωθυπουργός της, συζήτησε με τον Πούτιν για ενεργειακά έργα

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ" ΔΟΓΜΑ..."ΑΛΛΟΥ ΤΡΩΣ, ΑΛΛΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ".
ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΣ, ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ..."ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΝΑ ..."ΧΩΝΕΤΑΙ" ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ. ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ (ΜΕΣΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ/ΠΟΣΟΤΗΤΑ)  ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΑΥΤΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Πολωνία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για κοινές περιπολίες του βουλγαρικού εναέριου χώρου και την περίοδο αυτή το θέμα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με την βουλγαρική κυβέρνηση. Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ θα έχει τον τελικό λόγο για τη δράση των μαχητικών αεροσκαφών που θα εκτελούν από κοινού για την ασφάλεια του εναέριου χώρου και θα έχει τη δυνατότητα οποιασδήποτε εντολής για τον εισβολέα. Η απόφαση αυτή του υπουργού Άμυνας θα κυριαρχεί, ακόμη και αν η Εθνική Συνέλευση εξουσιοδοτήσει τα ξένα αεροσκάφη να περιπολούν οπλισμένα τη χώρα. Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, στρατηγός Ατανάς Ζαπριάνοφ. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η πρώτη αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και πιθανότατα θα γίνει από αμερικανικά και πολωνικά αεροσκάφη, καθώς με τους αξιωματούχους των χωρών αυτών, βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση. Στην ουσία, οι ΗΠΑ και η Πολωνία έχουν αναλάβει τη διαφύλαξη του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας και τώρα γίνεται διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις που θα καθορίσουν τις ώρες και τη διάρκεια των πτήσεων, τα καθήκοντα και τις οικονομικές παραμέτρους, όπως δήλωσε ο Ζαπριάνοφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια για την πληρωμή των ξένων αεροσκαφών θα αντληθούν από τον προϋπολογισμό του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας.

Με πρωτοβουλία της βουλγαρικής πλευράς, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας με έμφαση στην υλοποίηση κοινών ενεργειακών έργων. Συμφωνήθηκε να ενταθεί η συνεργασία στο πλαίσιο της ρωσο-βουλγαρικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Οικονομική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία. Βουλγαρική πηγή σημειώνει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε 24 ώρες μετά την επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ προς τον Μπορίσοφ, ότι η ΕΚ είναι πρόθυμη να συμφωνήσει για την παροχή ρωσικού αερίου που θα διέρχεται από τον κόμβο αερίου «Μπαλκάν» που θα δημιουργήσει η Βουλγαρία.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment