13/04/2015

Τρομακτικές είναι οι διαστάσεις που λαμβάνει για την Ελλάδα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης...

...(όχι της «πολιτικώς ορθά» γελοία αποκαλούμενης ως «παράτυπη») για την Ελλάδα, καθώς όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», φθάνουν τα 2,5 εκατομμύρια αυτοί που επιδιώκουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με ανησυχία το φαινόμενο και επιχειρεί να λάβει μέτρα, κάτι όμως που ουδόλως καθησυχάζει την Ελλάδα, καθότι τα μέτρα αυτά μέχρι στιγμής αποδείχθηκαν απολύτως ανεπαρκή για να «σώσουν την παρτίδα». Κάποιες ελπίδες υπάρχουν από την παρουσία στο αξίωμα του Επιτρόπου μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αν μη τι άλλο βρίσκεται στο κατάλληλο πόστο, τουλάχιστον για να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης στην Επιτροπή.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς παρά να αστειευτεί πικρά, με το γεγονός ότι υπεύθυνη χειρισμού των θεμάτων –πέραν των αρχών ασφαλείας– έχει ορισθεί η εκτός τόπου και χρόνου, αναπληρωτής υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ: «Κοιτάξτε, στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα». Αυτό απάντησε στην «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», σε ερώτηση τι θα έλεγε σε όσους ισχυρίζονται πως στην Ελλάδα δε χωράνε άλλοι πρόσφυγες.

Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι τεράστιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν ήδη μετατραπεί σε ...«αποθήκες ψυχών», η κατάσταση διαρκώς κλιμακώνεται και δεν έχουν έρθει ακόμα οι καλοκαιρινοί μήνες. Τα μέσα που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο του έργου, ενώ και το ηθικό του Σώματος δεν είναι και στο υψηλότερο σημείο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υπονόμευσης εκ των έσω, από τους κουφιοκεφαλάκηδες που κάνουν λόγο για «νοοτροπίες δεκαετιών», χωρίς να έχουν «μυρωδιά» από την κατάσταση, αλλά επίσης το ήθος και την ακεραιότητα όσων διακινδυνεύουν τις ζωές τους, για να ακούν τους ανεγκέφαλους να βυσσοδομούν σε βάρος τους. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού, όταν η πολιτική ηγεσία δυσκολεύεται πλην λαμπρών εξαιρέσεων να αντιληφθεί το ευρύτερο ζήτημα εθνικής ασφάλειας που εγείρεται, τότε προκοπή πολύ απλά δεν πρόκειται να γίνει.  Την ίδια ώρα, έστω και με καθυστέρηση (εάν αυτό δεν ισχύει απολογούμαστε προκαταβολικά), αντιδρά και ο Δήμος Αθηναίων που καλείται να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο βάρος στο κέντρο της πόλης, λέγοντας στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, ότι παντού στον κόσμο, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται περιφερειακά, πουθενά δεν τους στέλνουν στο κέντρο. Τι λέτε κύριε Καμίνη μου τώρα! Η κυρία αναπληρώτρια θέλει να τους βρει δουλειές, μάλλον ζούμε σε διαφορετικές χώρες και την κατηγορούμε άδικα… Αν δεν αντιμετωπίσουν τις εμμονές και τις ιδεοληψίες τους ορισμένοι (βλ. αρκετοί) στην κυβερνητική παράταξη, το πρόβλημα θα ξεφύγει -νομοτελειακά- από κάθε έλεγχο.

Το θέμα αυτό δεν υπάρχει πλέον στην ατζέντα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Η εξουσία φαίνεται πως επιφέρει πιο διπλωματικό χειρισμό για λόγους εσωτερικών ισορροπιών. Το λέμε διότι δεν πιστεύουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν θέτει τα θέματα αυτά με την ένταση που επιβάλλεται στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ότι πολλοί, του Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου, (που όλες οι πληροφορίες τον θέλουν να ξέρει να ακούει, το οποίο είναι μεγάλη αρετή για πολιτικό), έχουν αντιληφθεί το τραγικό της καταστάσεως. Μερικές φορές όμως, απαιτείται να γνωρίζουν και οι πολίτες τι πραγματικά πρεσβεύουν οι ηγέτες του και δεν μπορούν να μένουν όλα πίσω από κλειστές πόρτες. Να γνωρίζουν, ότι υπάρχει συναίσθηση. Τουλάχιστον, ας προσπαθήσει ο κ. υπουργός, να χρησιμοποιήσει αυτή τη διπλωματικότητα και στην εκτός συνόρων ισορροπίες που χρειάζεται να διαμορφώσει η χώρα και δεν είναι ανάγκη να κινείται ως «ταύρος εν υαλοπωλείο». Εκτός κι αν υπεράνω όλων βάζουμε την «καρέκλα». Το πρόβλημα είναι όμως ότι ο Πάνος δείχνει να τα εννοεί κι επειδή μαζεύτηκε τελευταία πολύ… τεστοστερόνη στην κυβέρνηση, σε όλα τα θέματα, στο τέλος θα μετατρέψουμε το «μαγαζί» σε αρένα για ταυρομαχίες. Το κακό είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων (ή και περισσότερο), στις ταυρομαχίες χαμένος είναι ο ταύρος. Όσοι νομίζουν ότι ανοίγοντας τα σύνορα θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στους υπόλοιπους, να ξέρουν ότι η ελληνική ασφάλεια θα κινδυνεύσει περισσότερο από όλους, σε πολλαπλά μάλιστα επίπεδα, ενώ η κατάσταση θα είναι απλώς απελπιστική.

http://www.defence-point.gr/news/?p=126476

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Απευθύνω έκκληση σε κάθε νομομαθή Έλληνα Πατριώτη (εμένα δυστυχώς οι νομικές μου γνώσεις είναι περιορισμένες), σε κάθε Έντιμο Έλληνα πολιτικό (αν έχει μείνει κανείς), σε κάθε Αδέκαστο και Άφοβο δικαστικό, σε κάθε δημοσιογράφο, καναλάρχη ή έχοντα πρόσβαση στα ΜΜΕ, σε κάθε Έλληνα Πατριώτη, μικρό ή μεγάλο σε κάθε θέση και πόστο: Κάντε ότι μπορείτε για να σταματήσετε τη Μούμια και τη συμμορία της προτού να είναι αργά, κάντε προσφυγές, κάντε αγωγές, κάντε μηνύσεις, κάντε καταγγελίες, (ο Θάνος Τζήμερος κατήγγειλε σύσσωμη την ορκωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, γιατί όχι και την επιορκία της Μούμιας;), κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για τη δόλια Πατρίδα, για τη Φυλή και για το Έθνος. ΟΥΚΕΤΙ ΚΑΙΡΟΣ πλέον!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧ(Κ)ΑΤΟΠΡΟΔΟΤΗ, ΕΠΙΟΡΚΟ ΤΑΣΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ;
http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2015/04/normal-0-false-false-false.html

5 comments :

  1. Anonymous13/4/15 19:16

    Εμείς ως πολίτες, τί μπορούμε να κάνουμε;Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου!

    ReplyDelete
  2. Anonymous13/4/15 19:54

    ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ. ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ. ΕΑΝ ΟΧΙ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

    Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΣ (1825 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) "ΠΕΘΑΝΕ " ΤΟ 2008. Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΩΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ (ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ) ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ.

    ΟΣΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΚΟΙΝΩΣ... ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous13/4/15 22:03

    Δυστυχώς ανήκω στην δεύτερη κατηγορία.

    ReplyDelete
  4. Anonymous14/4/15 14:52

    Άσε τους νεοέλληνες να θερίσουν ότι έσπειραν τόσα χρόνια. Και ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τη γίνεται, και ακόμα και τώρα βρίσκουν δικαιολογίες για την ύπαρξη των μεταναστών εδώ.

    ReplyDelete
  5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!

    ReplyDelete