14/07/2013

ΓΕΕΘΑ: Κίνδυνος η νέα ΜΙΤ για τη Θράκη ή ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ Δ.Δ.Σ.Π ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. ΤΟ onalert ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΩΣ ..."ΑΠΟΡΡΗΤΗ" ΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ "ΑΠΟΡΡΗΤΗ". ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΚΑΚΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ, ΚΑΚΩΣ ΔΙΕΡΕΥΣΕ, ΚΑΚΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΜΙΤ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ή ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΤΗΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΗΣ (ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ) ή ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ Η ΔΔΣΠ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ !!!) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΙΚΡΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ..."ΕΠΙΤΕΛΩΝ" ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ...

Σε μια αναλυτική έκθεση που συνέταξαν επιτελείς επισημαίνουν τον άμεσο κίνδυνο που προκύπτει από τον ρόλο που θα μπορεί να παίξει η “νέα ΜΙΤ” και οι επιχειρήσεις που θα μπορεί πλέον αυτόνομα να αναλαμβάνει. Όπως αναφέρουν στα συμπεράσματα της έκθεσής τους “η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις Πληροφοριακών (Ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο την Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στην μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο Σχέδιο «ΒΑΡΙΑ», αλλά και στα Σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου”. “Οι νέες αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), διευρύνονται με βάση το νέο Σχέδιο Νόμου, σε τέτοιο σημείο ώστε να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για αρμοδιότητες οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της Δημοκρατίας, αλλά και καθιστούν την ΜΙΤ κυρίαρχο φορέα όχι μόνο στον τομέα των πληροφοριών, αλλά και σε αυτό της πραγματοποίησης επιχειρήσεων εντός αλλά και εκτός Τουρκίας”. Το νέο σχέδιο νόμου στο οποίο αναφέρονται συντάχθηκε από κοινού από την ΜΙΤ και το γραφείο του Ερντογάν. Πρωταγωνιστές στην σύνταξή του είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ Χ.Φιντάν,ο σύμβουλος του Ερντογάν Ε.Αλά και ο νομικός σύμβουλος της ΜΙΤ Ο.Κανικλί.

Σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Νόμου:
• Η ΜΙΤ θα είναι εξουσιοδοτημένη να προχωράει σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση που αυτή κρίνει απαραίτητη, χωρίς καμία έγκριση από την τουρκική Δικαιοσύνη.
• Κανένας δικαστικός φορέας δεν θα είναι δυνατό να ελέγξει την ΜΙΤ. Τα στελέχη της ΜΙΤ θα ελέγχονται δικαστικά από το Ειδικό Δικαστήριο και όχι από τα κοινά δικαστήρια, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα.
• Δεν θα είναι δυνατό τα στελέχη της ΜΙΤ να κατηγορηθούν για διάπραξη εγκλήματος, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.
• Η ΜΙΤ θα είναι δυνατό να «φακελώνει» κάθε Τούρκο πολίτη χωρίς έγκριση από την δικαστική εξουσία. Ο κάθε κρατικός φορέας καθίσταται πλέον υποκείμενος της ΜΙΤ.

Επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας θα είναι αρμοδιότητας της ΜΙΤ. Πρόκειται για τις υποθέσεις «φακελώματος» των πολιτών με πρόσχημα την «εσωτερική απειλή», όπως ακριβώς έκαναν και οι στρατιωτικοί κατά την περίοδο της πλήρης επικράτησης των «κεμαλιστών» έναντι των «ισλαμιστών». Αυτό σημαίνει ότι χωρίς σχετική απόφαση δικαστηρίου, η ΜΙΤ θα έχει δικαίωμα παραβίασης βασικών ατομικών δικαιωμάτων των Τούρκων πολιτών. Σημειώνεται ότι η έννοια της «εσωτερικής επειλής», έχει αφαιρεθεί από τα έγγραφα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), κάτι που επανέρχεται με το νέο Σχέδιο Νόμου. Η διαφορά από τον προηγούμενο Νόμο που προσδιόριζε τις αρμοδιότητες της ΜΙΤ στο υπόψη άρθρο, είναι ότι με το νέο Νόμο, η ΜΙΤ δεν θα μπορεί μόνο να συλλέγει πληροφορίες, αλλά και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του υπόψη Νόμου, οι αντίστοιχες αρμοδιότητες της Γενικής Δνσης Ασφαλείας και της Στρατοχωροφυλακής (Σ/Χ), μεταβιβάζονται στη ΜΙΤ.

Ψυχολογικές επιχειρήσεις. Με το νέο Σχέδιο Νόμου, η ΜΙΤ αποκτά το δικαίωμα πραγματοποίησης Ψυχολογικών Επ/σεων. Πλέον οι αρμοδιότητες, «φακελώματος» του διαδικτύου, προπαγάνδας και δημιουργίας παράνομων ιστοσελίδων μεταβιβάζονται στην ΜΙΤ. Όλες αυτές οι αρμοδιότητες στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί από το ΓΕΕΘΑ όταν Αρχηγός ήταν ο Στγος I. Basbug ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση «Φακελώματος του Διαδικτύου». Ως γνωστό, στόχος του ΓΕΕΘΑ τότε, ήταν η εξουδετέρωση της Κοινότητας F. Gulen και της K/B Erdogan, υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενοι δεκάδες αξκοί των ΤΕΔ.

Πλήρης ασυλία. Στο νέο σχέδιο νόμου, προβλέφθηκαν σχετικές ρυθμίσεις ώστε να απαλλάσσονται τα στελέχη και οι πληροφοριοδότες της ΜΙΤ οι οποίοι θα διαπράττουν κακουργήματα. Τα θέματα αυτά προβλέπονται από το άρθρο 26 του σχετικού Νόμου, το οποίο προβλέπει ότι «η σχετική άδεια για δικαστική έρευνα εις βάρος στελεχών της ΜΙΤ, θα δίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας». Επιπλέον αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, ότι «δεν θα θεωρείται υπεύθυνο το προσωπικό της ΜΙΤ ή το προσωπικό στο οποίο ανατέθηκε αποστολή από την ΜΙΤ, για παράπτωμα στο οποίο φαίνεται ότι διέπραξε κατά την διάρκεια της αποστολής του».

Εξοπλισμός και επάνδρωση για ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Οι Έλληνες επιτελείς δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους στην ανάλυσή τους. Κι αυτό γιατί από τα στοιχεία που διαθέτουν προκύπτει ότι η ΜΙΤ “έχει εισέλθει σε μία νέα περίοδο ανασυγκρότησης από αναλήψεως της αρχηγίας από τον H. Fidan, ο οποίος θεωρείται ο εκλεκτός του Τ/Π/Θ T.Erdogan” . Επιπλέον υπάρχουν και μια σειρά άλλων πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες
• Από τον Οκτώβριο του 2012, είχε γίνει γνωστό, ότι η ΜΙΤ θα προμηθεύει με βαριά όπλα αλλά και ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένα Οχήματα), για να είναι δυνατή η εκτέλεση επιχειρήσεων από την ίδια.
• Στα τέλη του 2012, η ΜΙΤ είχε προκηρύξει διαγωνισμό, πρόσληψης εν ενεργεία στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του Τ/ΓΕΕΘΑ (Botdo Bereli), προκαλώντας έκπληξη και προβληματισμό, για τον λόγο για τον οποίο θα ήταν αναγκαίο τέτοιο προσωπικό στην ΜΙΤ.
Σημειώνεται για τους «Bordo Bereli» ότι:
• Θεωρούνται η «αφρόκρεμα» των στελεχών των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΤΕΔ και είναι εκπαιδευμένοι να αναλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος, ψυχολογικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις προπαρασκευής πληθυσμού στη χώρα-στόχο.
• Είχαν παραλάβει τον Κούρδο ηγέτη A. Ocalan, από τις αρχές της Κένυας στο Ναϊρόμπι, κατά την επιχείρηση σύλληψης του το 1999.

No comments :

Post a Comment