07/02/2013

Ε.ΔΗ.Κ :Οι διαφορές μας με την ακροδεξιά

Επειδή γίνεται μια προσπάθεια από τα μέσα ενημέρωσης, κατα την προεκλογική περίοδο, να εντάξουν την εθνικοκοινωνική ιδεολογία και πρόταση μας στον χώρο της ακροδεξιάς και να μας συγχύσουν με το ΕΛΑΜ και την ευρύτερη ακροδεξιά που είναι διάσπαρτη στα κόμματα του ΔΗΚΟ, του ΕΥΡΩΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, αναδημοσιεύουμε κάποιες από τις θέσεις μας που δείχνουν την αβυσσαλέα διαφορά μας με όλες τις εκφάνσεις της ακροδεξιάς. Ο εθνικοκοινωνισμός που είναι η ιδεολογία μας, δεν καθορίζεται από εθνικοφρονίστικα αλλοτριωτικά εποικοδομήματα ούτε από φατριαστικά ή ταξικά συμφέροντα αλλά εδράζεται στην αξία του αίματος, της αρχαιοελληνικής πνευματικής κληρονομιάς και της φυλετικώς προσδιορισμένης εθνικής κοινότητος, που ασκεί συλλογική εξουσία στη γη της πατρίδος και στο παραγόμενο πλούτο εκ της εθνικής εργασίας μη επιτρέποντας τη συγκέντρωση της εξουσίας ή του πλούτου σε τάξεις και φατρίες.
Ως εκ τούτου πιστεύουμε σε μια πραγματική δημοκρατία που θα κατοχυρώνει θεσμικά την συμμετοχή στην εξουσία των παραγωγικών δυνάμεων στη βάση της λαϊκής συνέλευσης με την πυραμιδωτή ανακλητή αντιπροσώπευση και τασσόμαστε ενάντια σε ολιγαρχικά μορφώματα και σε κάθε μορφή δικτατορίας.

Θέσεις που μας διαφοροποιούν απο την εθνικοφρονίστικη συστημική ακροδεξιά με το “εθνικιστικό” προσωπείο:

Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με όνομα και σύμβολα που να δηλώνουν την ελληνικότητα της Κύπρου.
1. Κοινωνικοποίηση ημικρατικών οργανισμών μέσα από ελεγχόμενο από το κράτος εθνικό χρηματιστήριο που θα συμμετέχουν μόνο νόμιμοι πολίτες.
2. Κρατική μη κερδοσκοπική -μη τοκογλυφική τράπεζα που θα στηρίξει την παραγωγή ενάντια στην εκμετάλλευση του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
3. Άρση της πολιτικής και οικονομικής στήριξης στο ιδιωτικό τοκογλυφικό χρηματοπιστωτικό σύστημα . Υπαγωγή του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος κάτω από κρατικό έλεγχο επί τη βάση της αρχής της προστασίας της ελευθερίας και της περιουσίας των πολιτών.
4. Απώθηση της εκκλησίας από κάθε πολιτική και οικονομική επισκίαση της κοινωνίας.
5. Κοινωνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοικητικής ανάπτυξης.
6. Σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας που εδράζεται στη λαϊκή κυριαρχία και αναθέσμιση. Πέρασμα από την δικτατορία της κομματοκρατίας (κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός) στην οργανική δημοκρατία της συμμετοχής στην εξουσία των παραγωγικών ενώσεων και τοπικών κοινοτήτων κάτω από θεσμούς ελέγχου και ανακλητότητας των αντιπροσώπων από τις λαϊκές συνελεύσεις που αποτελούν την βάση της δημοκρατίας.
7. Εναντίωση σε κάθε ολιγαρχική δικτατορική συσσώρευση της εξουσίας σε λίγα χέρια.
8. Στήριξη της βιομηχανίας από την κρατική τράπεζα ,με συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου και συμμετοχή των εργατών στην διοίκηση και στον ισόρροπο καταμερισμό των κερδών.
9. Γη στους κατ' επάγγελμα αγρότες .
10. Σπίτι σε κάθε οικογένεια με δωρεά παροχή γης που κρατείται από το κράτος τους τσιφλικάδες τραπεζίτες και την εκκλησία.
11. Συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και αποδόμηση της γραφειοκρατίας.
12. Φορολόγηση των πραγματικών εισοδημάτων και διαρκής απομείωση της έμμεσης φορολογίας που πλήττει ανεξαιρέτως ολόκληρο το λαό και κυρίως τα χαμηλά αμειβόμενα στρώματα.
13. Προστασία της ιδιωτικής παραγωγικής οικονομίας κατά του παρασιτικού κρατισμού και του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού.
14. Καμιά συνομιλία με την Τουρκία στο εθνικό θέμα. Κατάθεση πρότασης πραγματικής δημοκρατίας που θα εδράζεται στην άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και θα αποσκοπεί στην απελευθέρωση με αποκορύφωμα την ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές. Άμεση κατάργηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας που θα κατοχυρώνει ισονομία , ισοπολιτεία και ισηγορία προς όλους τους πολίτες και ένα ενιαίο εκλογικό σώμα.
15. Επιστροφή στις αξίες της αρχαίας Ελλάδος για την εδραίωση μιας παιδείας αντιδογματικής που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των φυσικών δυνατοτήτων μέσα από την ελευθερία της σκέψης και της δημιουργίας.
16. Κοσμικό κράτος και ανεξιθρησκεία. (καμιά θρησκεία δεν προσδιορίζει την εθνικοφυλετική μας ταυτότητα)
17. Κυριότερος εχθρός του έθνους είναι ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός με τις αριστερό-κεντρο-δεξιές πολιτικές του εκφάνσεις.
18. Αξιοκρατική οργάνωση του κόμματος που να διασφαλίζει την ιδεολογικό-πολιτική του αυτοδυναμία και αυτονομία.
19. Πανευρωπαϊκό εθνικοκοινωνικό μέτωπο κατά του συστήματος των διεθνών τοκογλύφων και κάθε μορφής εθνομηδενισμού.
20. Σύγκρουση με τις ντόπιες οικονομικές δυνάμεις που δίνουν ψωμί και στέγη στους λαθρομετανάστες.
21. Εθνικισμός χωρίς κοινωνισμό είναι παροχή υπηρεσιών στην ολιγαρχία του πλούτου και την δεξιά.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ και εθνικιστικές συνιστώσες

No comments :

Post a Comment