06/09/2012

Γνωστοποίηση θέσεων του ΕΔΗΚ προς ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε (Παγκύπριος σύνδεσμος μικρών επιχειρήσεων)

Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνος στείλαμε προς το ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε (Παγκύπριος σύνδεσμος μικρών επιχειρήσεων), την ακόλουθη επιστολή :

Προς ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε
Αξιότιμοι κύριοι της διοικούσας επιτροπής και μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Μ.Ε, Σας γνωρίζουμε ότι το Εθνικιστικό Δημοκρατικό κόμμα και λοιπές συνιστώσες εθνικιστικές δυνάμεις στηρίζουν τον κ. Λουκά Σταύρου ως υποψήφιο στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές της κυπριακής δημοκρατίας. Ως εθνικοκοινωνιστές, οι θέσεις μας πάνω στην οικονομία και την κοινωνία διαμορφώνονται με γνώμονα την υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας που έχει ως κεντρικό άξονα της την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση ή παραγωγική μονάδα. Στο παρόν σύστημα της τραγελαφικής συνύπαρξης σοσιαλισμού και καπιταλισμού, η παραγωγική κοινωνία συνθλίβεται αφενός από το υπέρογκο κράτος, τον δημοσιοϋπαλληλικό τομέα και την γραφειοκρατία και αφετέρου από τον συσσωρευμένο πλούτο των μονοπωλίων, των καρτέλ και το εκκλησιαστικό-ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό κατεστημένο. Συνδετικό στοιχείο αυτών των δύο κακών και υπερβολών του συστήματος και αίτιο της γενέσεως και διαιωνίσεως των, είναι το πελατειακό πολιτικό σύστημα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού.

Ως εκ τούτου η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των παραγωγικών δυνάμεων του λαού δεν είναι δυνατή χωρίς την ριζική αναθέσμιση της πολιτικής κοινωνίας με σκοπό την ανάκτηση της εξουσίας από το λαό και την αντιπροσώπευση των παραγωγικών δυνάμεων και των επαρχιακών συλλογικοτήτων των τοπικών αυτοδιοικήσεων στη νομοθετική εξουσία εκ της οποίας θα είναι δυνατός ο έλεγχος επί κάθε άλλης μορφής εξουσίας που θα ορίζεται από ένα σύνταγμα λαϊκό και εθνικό που θα αντικαταστήσει το ισχύον , απεχθές κατακτητικό Ζυριχικό σύνταγμα. Σύμφωνα με τις αρχές της εθνικοκοινωνικής ιδεολογίας μας, τασσόμαστε ενάντια στον σοσιαλιστικό κρατικισμό που ασκεί τεράστια φορολογική βία για να θρέφει το υπέρογκο κράτος αλλά και ενάντια στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό που παραδίδει την εθνική παραγωγική κοινωνία, με την μεσολάβηση των συστημικών κομμάτων, στις ορέξεις της ληστρικής, ντόπιας και ξένης τοκογλυφικής πλουτοκρατίας. Εκ των αρχών τούτων ορμώμενοι και αξιολογώντας σε βάθος τα παροντικά δεδομένα στο πεδίο της οικονομίας του τόπου και της γεωπολιτικής, προτείνουμε τα ακόλουθα, που αποτελούν μέρος του εθνικοκοινωνικού προγράμματος μας:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
1. Υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας από την παρασιτοκρατία που εκδηλώνεται στο υπέρμετρο κράτος αφενός και στο ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αφετέρου. Φαινόμενα παρασιτοκρατίας παρατηρούνται και σε πελατειακές κοινωνικές παροχές.
2. Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας που θα ενισχύει τη παραγωγή.
3. Κοινωνικοποίηση (όχι ιδιωτικοποίηση) των ημικρατικών οργανισμών μέσα από ένα διαφανές σύστημα συμμετοχής του λαού σε κοινωνικές επιχειρήσεις που δεν θα συμμετέχουν ξένοι.
4. Οι προβληματικές τράπεζες να αφεθούν να καταρέυσουν και να κατασχεθεί η περιουσία τους προς διάσωση των καταθέσεων των πολιτών. Οι ένοχοι του τζογαρίσματος των κοινωνικών αποταμιεύσεων να κάτσουν στο σκαμνί και να αντιμετωπίσουν τις ποινές της δήμευσης της περιουσίας της έγκλειστης κοινωνικής εργασίας και της ισόβιας εξορίας μετά την έκτιση της ποινής.
5. Κατάργηση της ΑΤΑ. Μείωση του εφάπαξ κατά 50%, Μείωση μισθών των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, σταθεροποίηση του μέσου μισθού και αύξηση του κατώτερου. Κατάργηση προνομίων και πολλαπλών συντάξεων. Ολική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκέντρωση υπηρεσιών και συρρίκνωση της γραφειοκρατίας.
6. Κατεδάφιση του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της τραπεζιτικής τοκογλυφίας. Προστασία του λαού από τις κατασχέσεις, πάγωμα των χρεών του επιχειρηματικού κόσμου και διαγραφή των χρεών των αγροτών (η γη είναι υπό την υψηλή κυριαρχία και προστασία του έθνους).
7. Παροχή της αγροτικής γης στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
8. Κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη βάση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
9. Εξισορρόπηση δικαιωμάτων και απολαβών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
10. Αυτάρκεια στην κτηνοτροφική παραγωγή με αφορολόγητη πρώτη ύλη και λοιπά ενισχυτικά μέτρα.
11. Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης

ΘΕΣΜΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ:
1. Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας με την συμμετοχή της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών.
2. Θέσμιση των παραγωγικών ενώσεων και αντιπροσώπευση τους στην νομοθετική εξουσία με σύστημα άμεσης δημοκρατίας στη βάση της λαϊκής συνέλευσης και ανακλητής πυραμιδωτής αντιπροσώπευσης.
3. Θέσμιση της λαϊκής συνέλευσης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικής ένωσης ως θεμελιώδους αρχής της οργανικής δημοκρατίας απο την οποία εκπηγάζει η λαική εξουσία και κυριαρχία.
4. Θέσμιση του επαρχιακού συμβούλιο με αντιπροσώπους από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις που περιλαμβάνονται στην επαρχιακή αυτοδιοίκηση , που θα ελέγχει το έργο των επαρχιακών βουλευτών και καταθέτει προτάσεις προς υλοποίηση τους. Οι επαρχιακοί βουλευτές υπόλογοι στα επαρχιακά ελεγκτικά συμβούλια .
5. Οι βουλευτές των εργασιακών ενώσεων αναδεικνύονται από τις ίδιες τις ενώσεις και ελέγχονται από αυτές ενώ οι βουλευτές των επαρχιών προτείνονται από πολίτες ή κόμματα, ή τις συνελεύσεις των αντιπροσώπων των τοπικών αυτοδιοικήσεων, ή κατέρχονται ανεξάρτητοι και ελέγχονται από το επαρχιακό ελεγκτικό συμβούλιο. Σύστημα αντιπροσώπευσης των πανεθνικών παραγωγικών ενώσεων και των επαρχιών στην νομοθετική εξουσία. Οριζόντιο ψηφοδέλτιο στη ψήφιση των επαρχιακών βουλευτών.
6. Κατεδάφιση του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της ολιγαρχίας του πλούτου και δόμηση ενός εθνικολαϊκού δικαίου.
7. Διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος.
8. Προστασία της πολιτικής κοινωνίας από την πολιτική επισκίαση της από την ολιγαρχία του συσσωρευμένου πλούτου.
9. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην ιδιοκτησία των κοινωνικών ενώσεων (παραγωγικών ενώσεων και τοπικών αυτοδιοικήσεων) . Απαγόρευση σε ξένους ή ανώνυμες εταιρείες να διαθέτουν μέσα ενημέρωσης.
10. Αυστηρό ποινικό δίκαιο σε όσους αντιστρατεύονται το κοινό της πόλεως συμφέρον. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Εισαγωγή των ποινών της δήμευσης περιουσίας, της έγκλειστης κοινωνικής εργασίας και της ισόβιας εξορίας.
11. Προστασία της λαϊκής κυριαρχίας από κάθε μορφή συσσώρευσης και άσκησης εξουσίας από λίγους. Η κοινωνιοκρατία ενάντια στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό που είναι το πολιτικό όργανο της πλουτοκρατίας - τραπεζοκρατίας.
12. Κοσμικό κράτος που θα αποτρέπει κάθε ανάμειξη θρησκευτικών οργανώσεων στην πολιτική.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :
1. Αναλογικό σύστημα φορολόγησης σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα.
2. Πολυκεντρικό φορολογικό σύστημα με βάση την τοπική και επαρχιακή αυτοδιοίκηση.
3. Συμμετοχή των επαρχιακών αυτοδιοικήσεων στον κεντρικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό του κράτους με δικαίωμα ελέγχου στα έξοδα του κεντρικού κράτους.
4. Απαλλαγή από την άμεση φορολογία σε άπορους, σε πολύτεκνους με μειωμένα εισοδήματα και λοιπούς αναξιοπαθούντες καθ' υπόδειξη και ευθύνη των τοπικών αυτοδιοικήσεων.
5. Κατάργηση όλων των επαχθών για την παραγωγική κοινωνία προνομίων που επέβαλε η μονοκρατορία του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού σε σχέση με την διαπλοκή με το πελατειακό κομματοκρατικό σύστημα.
5. Η έμμεση φορολογία πρέπει να απευθύνεται στοχευμένα στο πλούτο και όχι να κτυπά τα λαϊκά στρώματα.
6. Πόθεν έσχες στα μεγάλα εισοδήματα και στο συσσωρευμένο πλούτο.
7. Μηδενική φορολογική σε μικροεπιχειρήσεις παραγωγικής βάσης και εξαγωγής παραγομένων προϊόντων.
8. Κρατικός έλεγχος των τραπεζών με γνώμονα την ενδυνάμωση της εθνικής οικονομίας και φορολόγηση των κερδών τους.

ΑΟΖ -ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ:
1. λαϊκή συμμετοχή στις επενδυτικές διαδικασίες και στην συνολική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου υπό την εποπτεία του κράτους.
2. Κατεύθυνση αγωγού μέσω Ελλάδος προς Ευρώπη ώστε να αντληθούν όλα τα γεωπολιτικά οφέλη του πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.
3. Ενιαία ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου.
4. Επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ:
1. Όχι στη τρόικα και το μνημόνιο.
2. Εγκατάλειψη των προβληματικών τραπεζών για χρεοκοπία και κατάσχεση των περιουσιών τους από το κράτος προς εξασφάλιση των καταθέσεων των πολιτών σύμφωνα με την αρχή του πόθεν έσχες.
3. Κοινωνικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών.
4. Κατάργηση επιδοτήσεων των κομμάτων.
5. Δημιουργία παραγωγικών ενώσεων με την βοήθεια του κράτους και θεσμιση του πανεθνικού βουλευτικού οργάνου των παραγωγών που θα θέσει επί τάπητος νέες ιδέες , νέες προτάσεις για την ενδυνάμωση της παραγωγής και την ανάπτυξη.
6. Γη στους κατ' επάγγελμα αγρότες.
7. Φορολογική απαλλαγή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα προς νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
8. Μηδενική φορολόγηση σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και στη ντόπια παραγωγή με την οποία συνδέονται.
9. Κτύπημα των μονοπωλίων και των καρτέλ.
10. Αυστηρός περιορισμός των κρατικών εξόδων .
11. Πόθεν έσχες στον συσσωρευμένο πλούτο και άμεση φορολόγηση του .
12. Κρατικο-κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας .
13. Μειωμένη φορολόγηση σε επιχειρήσεις και παροχή λοιπών κινήτρων για απορρόφηση ντόπιων ανέργων.
14. Δημιουργία κρατικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση και την αγροτιά μέσα από την οποία θα διοχετευθούν τυχών δάνεια από Ρωσία ή αλλαχού.
15. Σεισάχθεια. Διαγραφή χρεών προς τους αγρότες και πάγωμα χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
16. Απαίτηση από την Ε.Ε για πλαφόν εισόδου κοινοτικών εργατών στη Κύπρο λόγω της καταστάσεως της κατοχής και των κινδύνων που συνεπάγει αυτή σε περίπτωση αύξησης της ντόπιας ανεργίας και μετανάστευσης του ντόπιου εργατικού δυναμικού.
17. Αυστηρή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης εργασίας .
18. Μείωση του ΕΦΑΠΑΞ κατά 50% τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
19. Κατάργηση προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων.
20. Μείωση μισθών των σε υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων και προστασία του μέσου μισθού καθώς και αύξηση του χαμηλού μισθού.
21. Κατάργηση της ανισότητας της ΑΤΑ.
22. Κατάργηση των πολυσυντάξεων και ολοκληρωτική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία.
23. Συστράτευση με άλλες χώρες της Ε.Ε για διεκδίκηση ανακύκλωσης πλεονασμάτων μέσω κρατικών τραπεζών που θα ενισχύουν την εθνική παραγωγή και ανάπτυξη με εναλλακτική επιλογή τον απεγκλωβισμό από την υποτέλεια στην Ευρωζώνη.
24. Σύγκρουση στους δρόμους κατά των δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχικής πλουτοκρατικής τυραννίας που παραδίδει την κοινωνία και τη πατρίδα στους ξένους τοκογλύφους.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Εάν κρίνεται ότι θα ήταν εποικοδομητική μια συνάντηση με κλιμάκιο του κόμματος μας, είμαστε στη διάθεση σας.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητας Λουκά Σταύρου στις προεδρικές εκλογές της κυπριακής δημοκρατίας.
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
ιστοσελίδα: edikcyprus.blogspot.gr
email: edikcy@gmail.com

No comments :

Post a Comment