01/04/2012

Η εθνική ..."πωλητική" των κομμάτων στη Θράκη. "Να μαζέψουμε ψηφουλάκια και μετά βλέπουμε”

Αντώνη Σαμαρά «στην πολιτική δεν μπορεί να συγχωρηθεί η αδικία αλλά ούτε και η αφέλεια. Και τα δύο ανοίγουν τον δρόμο της περιπέτειας»

Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) είναι θρησκευτική και όχι εθνική. Αυτό άλλωστε αξίωσε και η Τουρκία, λόγω των Κούρδων που ζούσαν και ζουν εκεί. Επίσης, το άρθρο 2 της Διακηρύξεως της Βιέννης του 1993 προβλέπει ότι «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού». Από την στιγμή λοιπόν, που η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν συνιστά λαό, η μειονότητα δεν έχει το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού. Έχει μόνο τα δικαιώματα της Συνθήκης της Λωζάνης και όσα δικαιώματα προβλέπονται για όλες τις μειονότητες σε όλα τα κράτη. Επομένως, δεν υπάρχει καμιά νομική υποχρέωση της Ελλάδος να αποδεχθεί τον εθνικό καθορισμό της μουσουλμανικής μειονότητας σε Τουρκική και ούτε βεβαίως είναι Τουρκική.

Στη Δυτική Θράκη, σ΄ αυτή την άκρως ευαίσθητη περιοχή για την πατρίδα μας, το Τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει!!! Η ίδρυση του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1933 και ήταν συμφωνία λειτουργίας απλού Τουρκικού προξενικού γραφείου. Το 1954 με την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αναβαθμίσθηκε σε Γενικό προξενείο και από τότε εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης. Έτσι, το Τούρκικο προξενείο είναι το στρατηγείο της Άγκυρας στη Θράκη μας και προωθεί τις ορέξεις της Τούρκικης κυβέρνησης στο χώρο της μειονότητας και ταυτόχρονα καθοδηγεί τη δράση των βουλευτών της μειονότητας, οι οποίοι εκλέγονται με ψηφοδέλτια των περισσοτέρων κομμάτων της σημερινής Ελληνικής Βουλής.

Το Τούρκικο προξενείο έχει ως ναυαρχίδα της πολιτικής του, των επεκτατικών δηλαδή σχεδίων της Τουρκίας, τη «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» που στελεχώνεται από όλους εκείνους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που ποδηγετούν τα δικαιώματα και επηρεάζουν την θέληση των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης. Το παράδοξο είναι πως αυτής της επιτροπής ηγούντο μέχρι του Φεβρουαρίου 2012 οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ροδόπης και Ξάνθης, Αχμέτ Χατζηοσμάν ως πρόεδρός της και Τσετίν Μάντατζη ως αντιπρόεδρός της, αντίστοιχα.

Μπροστά στις ανησυχίες απώλειας της Δυτικής Θράκης, οι οποίες διατυπώνονται και από πολλούς ειδικούς επιστήμονες, διπλωμάτες και ιστορικούς, απέστειλα στις 4/4/2011 την παρακάτω επιστολή, που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 817, στον πλέον αρμόδιο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, αναμένοντας μάταια απάντηση.

"Ασφαλώς έχει περιέλθει σε γνώση σας ότι, η καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», κατά την σύνοδό της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, εξέλεξε ομοφώνως ως πρόεδρό της τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και ως αντιπρόεδρό της τον επίσης Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη. Παρακαλούμε όπως υπό την υψηλή θεσμική ιδιότητά σας, αυτής του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώσετε τους ευλόγως ανησυχούντες Έλληνες πολίτες και την Βουλή των Ελλήνων, πώς είναι δυνατόν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ηγούνται «Τουρκικής» οργάνωσης η οποία με την αντισυμβατική και εν πολλοίς έκνομη δραστηριότητά της στην Θράκη, προσβάλλει το Εθνικό μας συναίσθημα και περιφρονεί την Ελληνική πολιτική τάξη και τους νόμους του Κράτους. 

Επίσης, να μας γνωρίσετε ποιά μέτρα έχετε λάβει ή προτίθεσθε να λάβετε κατά των ως άνω Βουλευτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η ήδη διαταραχθείσα εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος της Πατρίδος μας από τις δραστηριότητες παρανόμων τουρκικών σωματείων, συλλόγων κλπ, που εξακολουθούν να λειτουργούν με την ανοχή των Ελληνικών διοικητικών και εισαγγελικών αρχών στην Θράκη. Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι είναι ασυμβίβαστο το λειτούργημα του Έλληνα Βουλευτού με την προεδρεία «Τουρκικού» σωματείου, στην Εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, στην οποία ως καλώς γνωρίζετε δεν κατοικούν Τούρκοι πολίτες!»Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έλαβα ουδέποτε απάντηση ως προς το περιεχόμενο της πρωτοκολλημένης επιστολής μου, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, αλλά ούτε και από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται σήμερα στο κοινοβούλιο και οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενό της."

Η μεγάλη μου απογοήτευση ενισχύθηκε από την ενημέρωση που είχα από το έγκριτο διαδικτυακό ιστότοπο της Θράκης, «Rodopinews», στον οποίο με άρθρο «Νέα κολοτούμπα του Αντώνη Σαμαρά: Από …εθνικιστής κατευθείαν στην αγκαλιά του Τούρκικου Προξενείου», καταγγέλλεται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, «πως συζητάει την υποψηφιότητα νεαρού δικηγόρου από την Ξάνθη, του Αντνάν Πετσενίκ.

O Adnan Peçenek είναι ένας νέος άνθρωπος, σπουδαγμένος σε τουρκικό πανεπιστήμιο και αυτή τη στιγμή δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μύκης με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης Ηalk Hareketi (“Λαϊκό Κίνημα”) με επικεφαλής τον Τζεμήλ Καπζά (Cemil Kabza) ο οποίος είναι και μέλος του Bakes (Μπακές) που σημαίνει “Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi” δηλαδή “Εκπαιδευτική Εταιρεία Πολιτισμού Μειονότητας της Δυτικής Θράκης”. Είναι όμως μόνο αυτά; Μάλλον όχι. 

Ο Τζεμήλ Καπζά, επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης είναι ταυτόχρονα αρχισυντάκτης και συνεκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Gundem (“Επικαιρότητα”), ένα μειονοτικό ΜΜΕ που ακολουθεί ξεκάθαρη “τουρκική” γραμμή στα θέματα επικαιρότητας της Θράκης ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και στην υπόθεση με την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου την οποία μαζί με άλλους, προξενικούς παράγοντες της περιοχής είχε συκοφαντήσει με πολύ άσχημο τρόπο και γι αυτό είχε καταδικαστεί από τα δικαστήρια. 

Ο Τζεμήλ Καπζά και ο Αντνάν Πετσενίκ συνυπάρχουν όχι μόνο στην εφημερίδα και στο δημοτικό συμβούλιο Μύκης ως αντιπολίτευση αλλά είναι “αυτοκόλλητοι” και στην προσωπική τους ζωή αφού διατηρούν πολύ στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις».

Μετά όλα τα παραπάνω, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι «παιχνίδι παίζουν» όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί αρχηγοί των Ελληνικών κομμάτων. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν παίρνουν χαμπάρι τι ακριβώς διακυβεύεται στη Θράκη ή συμβαίνει κάτι άλλο πιο σοβαρό; Πάντως το απόλυτα σίγουρο είναι πως τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Σαμαράς στις πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στην Δυτική Θράκη δεν ΤΟΛΜΗΣΑΝ να αναφερθούν στην έκνομη δραστηριότητα του Τούρκικου Προξενείου και όταν ακόμη και ο ευτραφής κ. Πάγκαλος, «ο ασάλευτος γίγας με την σαλεμένη λογική» κατά Χάρη Καστανίδη, είχε δηλώσει στην «Ελευθεροτυπία» στις 9/9/2011: «ήταν σφάλμα το γεγονός ότι επετράπη η ίδρυση του Τούρκικου Προξενείου στη Κομοτηνή».

Πολλοί πολιτικοί κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί στο θέμα αυτό, αλλά θα ήθελα να κάνω αναφορά στην δήλωση της βουλευτού Επικρατείας της Ν.Δ και υπεύθυνης για την ανάπτυξη της Θράκης μας, κ. Βιργινίας Τσουδερού (σήμερα είναι Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας–Ελλάς και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης), στην «Ελευθεροτυπία» στις 4/3/1990: «Ίσως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τεθεί το θέμα της απομάκρυνσης του Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής. Στην πολιτική δεν μπορεί να συγχωρηθεί η αδικία αλλά ούτε και η αφέλεια. Και τα δύο ανοίγουν τον δρόμο της περιπέτειας».

Από τότε πέρασαν είκοσι δύο χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν σταμάτησε την παράνομη και αντεθνική δραστηριότητα του Τούρκικου Προξενείου. Συνεπώς, οι αρχηγοί όλων των κομμάτων που θα μετέχουν στις επικείμενες Εθνικές εκλογές και θα απαιτήσουν την ψήφο του λαού πριν από την προκήρυξή τους θα πρέπει να δεσμευθούν εν ονόματι του Ελληνικού λαού, πως:
1. Δεν θα συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους, υποψηφίους της μειονότητας που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι ή έχουν την οποιαδήποτε σχέση με οργανώσεις που αποκαλούν την μειονότητα ως Τουρκική και έχουν συνάψει «ιδιαίτερες σχέσεις» με την «μητέρα» Τουρκία.
2. Θα δεσμευθούν πως θα απομακρύνουν, άμεσα, το Τούρκικο Προξενείο από την Κομοτηνή, απασφαλίζοντας έτσι την ωρολογιακή βόμβα από την Εθνικά ευαίσθητη αυτή περιοχή της πατρίδος μας.

Παναγιώτης Αποστόλου, Οικονομολόγος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΜΑΤΑΝΤΖΙ
Γράψαμε χθες ότι υπήρχαν πληροφορίες για συνάντηση Βενιζέλου-Μάταντζι. Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έκαναν τους ανήξερους. Ήρθε όμως ο ίδιος ο κ.Μάταντζι να μας επιβεβαιώσει με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ξάνθης, ότι συναντήθηκε με τον κ.Βενιζέλο τη Τετάρτη. Χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντηση εγκάρδιο και δήλωσε έτοιμος να εργαστεί για το ΠΑΣΟΚ με το οποίο φαίνεται ότι τώρα δεν έχει προβλημα.

Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα, αλλά δεν είναι. Πρώτα για το κ.Βενιζέλο, ο οποίος δείχνει ότι εξακολουθεί να λειτουργεί όπως όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα που μας έφερε σ΄ αυτό το χάλι: το δόγμα είναι ένα.”Να μαζέψουμε ψηφουλάκια και μετά βλέπουμε”. Και δεν βλέπουμε βέβαια προκοπή. Τώρα πόσους ψήφους πιστεύει ότι θα μαζέψει με υποψήφιο τον κ.Μάταντζι μόνο εκείνος το γνωρίζει και όσοι τον …παραμύθιασαν. Το θέμα είναι αν έχει υπολογίσει πόσους ακόμη θα χάσει. Όσο για το κ.Μάταντζι; Αν θυμόμαστε καλά όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων είχε πει ότι επί ΠΑΣΟΚ κάποιοι δημιουργούσαν εχθρούς -εννοούσε τους Τούρκους- για να αγοράζουν όπλα που δεν χρειαζόμαστε. 

Βαρειές κουβέντες και γι΄ αυτό έχουμε δύο επισημάνσεις:
1. Ο κ.Βενιζέλος υπήρξε ΥΕΘΑ ο οποίος μάλιστα έβαλε υπογραφή για δύο υποβρύχια. Συγκαταλέγει ο κ.Μάταντζι και αυτόν στο ΠΑΣΟΚ που έψαχνε για εχθρούς μόνο και μόνο για να αγοράσει όπλα;
2. Μια και επισκέπτεται συχνά τη Τουρκία,και συναντά ακόμη και τους κ.Ερντογάν και Γκιουλ, ο κ.Μάταντζι δεν τους ζητά να τον ενημερώσουν για το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ της Άγκυρας; Για να δούμε ποιος εξοπλίζεται και κυρίως γιατί…

Αυτά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τον τελικό λόγο βέβαια θα τον έχουν οι ψηφοφόροι οι οποίοι έχουν βαρεθεί -νομίζουμε- τη κοροϊδία. Και όταν λέμε ψηφοφόροι δεν εννοούμε μόνο της Ξάνθης. Δεν αναφερόμαστε τόσο στον κ.Μάταντζι αλλά στο κ.Βενιζέλο. Ας ρωτήσει τι έχει πάθει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη στον Πειραιά με την επιλογή της κας.Ρεπούση και ίσως να καταλάβει ότι οι Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα ποιο κόμμα θα ψηφίσουν σε ορισμένα θέματα έχουν -σε αντίθεση με τους πολιτικούς- κόκκινες γραμμές. Κι αν δεν “τιμωρηθεί” το ΠΑΣΟΚ, στη Ξάνθη θα τιμωρηθεί αλλού στην Επικράτεια, όπου οι πολίτες ψηφοφόροι που διαβάζουν και ενημερώνονται δεν είναι διόλου ευχαριστημένοι με όσα τα κόμματά μας, ανέχονται να γίνονται στη Θράκη.

No comments :

Post a Comment