16/02/2012

Συνομιλίες με τους Ταλιμπάν έχουν αρχίσει οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Αυτό δήλωσε ο Aφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Wall Street Journal. Η εφημερίδα τονίζει ότι οι συνομιλίες αυτές αποτελούν σημαντική πρόοδο στις προσπάθειες τερματισμού του 10ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν, ενώ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Καρζάι είχε στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό της από τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ταλιμπάν.

«Ο λαός του Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν, θέλει την ειρήνη. Είναι και αυτοί άνθρωποι όπως εμείς. Έχουν οικογένειες, συγγενείς, παιδιά», δήλωσε ο Καρζάι στη συνέντευξή που έδωσε χθες στην εφημερίδα στην Καμπούλ. «Υπήρξαν επαφές ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν, ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν και υπήρξαν και κάποιες επαφές στις οποίες συμμετείχαν και οι τρεις πλευρές», τόνισε ο Καρζάι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αφγανός πρόεδρος αρνήθηκε να αναφέρει τον τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών ή να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτές, φοβούμενος ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει την όλη διαδικασία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=37508

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ" ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ/ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΠΕΠΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ "ΣΟΣ" ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ) ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ. ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΕΙ Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ. ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

ΜΠΟΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΕΔΩ: http://isxys.blogspot.com/2012/01/blog-post_7601.html

No comments :

Post a Comment