21/11/2011

Συνομιλίες Πακιστάν – Ταλιμπάν με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Διερευνητικές συνομιλίες με την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση διεξάγουν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, δήλωσε σήμερα στο Reuters ανώτατος διοικητής των Ταλιμπάν και διαμεσολαβητές, μέλη φυλών. Οι συνομιλίες επικεντρώνονται στο θέμα της περιοχής του Νότιου Ουαζιριστάν και μπορεί να επεκταθούν με στόχο της επίτευξη ευρείας συμφωνίας. Οι Ταλιμπάν, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, έχουν διατυπώσει σειρά αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποφυλάκισης των μαχητών τους, ανέφερε ο διοικητής. Διαμεσολαβητής, μέλος φυλής, περιέγραψε τις συνομιλίες ως «πολύ δύσκολες».

Οι ΗΠΑ, πηγή δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βοήθεια απαραίτητη για την πακιστανική οικονομία, δεν θα έβλεπαν θετικά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), την οποία όμως έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Στο παρελθόν, ειρηνευτικές συμφωνίες με την TTP έχουν επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα κι έχουν δώσει απλώς στην οργάνωση-ομπρέλα χρόνο και χώρο για να αναδιοργανωθεί, να εξαπολύσει νέες επιθέσεις και να επιβάλει την αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ σε τμήματα του πληθυσμού.

«Ναι, πραγματοποιούμε συνομιλίες, αλλά αυτό είναι μόνο ένα αρχικό στάδιο. Θα δούμε αν υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε ο ανώτατος διοικητής των Ταλιμπάν που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αυτή τη στιγμή, αυτό γίνεται στο επίπεδο του Νότιου Ουαζιριστάν. Αν επιτύχει, μπορούμε να μιλάμε για μία συμφωνία για όλες τις περιοχές των φυλών» .

Η TTP, η οποία συνδέεται με το κίνημα των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που μάχεται κατά των υπό τις ΗΠΑ νατοϊκών δυνάμεων, έχει ως οχυρό τις περιοχές των φυλών στα σύνορα. Το Πακιστάν δέχεται πιέσεις να πατάξει την ένοπλη δράση από τον Μάιο όταν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εντόπισαν και σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν σε πακιστανική πόλη, όπου προφανώς ζούσε επί χρόνια.


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ. ΘΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ...

No comments :

Post a Comment