19/06/2011

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ταλιμπάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ: http://isxys.blogspot.com/2011/06/blog-post_5164.html  

Επιβεβαιώνοντας φημολογία μηνών, ο Αφγανός πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε το Σάββατο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ξένες δυνάμεις πραγματοποιούν ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν. "Οι ειρηνευτικές συνομιλίες συνεχίζονται με τους Ταλιμπάν. Οι ξένοι στρατιωτικοί και ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν με αυτές τις διαπραγματεύσεις", σημείωσε ο Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου στην αφγανική πρωτεύουσα. Διπλωμάτες έχουν εδώ και μήνες δηλώσει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προκαταρκτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών και ο Καρζάι, ισχυρός υποστηρικτής των ειρηνευτικών συνομιλιών, έχει πει από καιρό πως οι Αφγανοί είναι σε επαφή με ομάδες ανταρτών. 

Πάντως, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Καρζάι, τρεις αστυνομικοί, πέντε πολίτες κι ένα μέλος των μυστικών υπηρεσιών έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63156975

ΣΧΟΛΙΟ defence-point: Ωστόσο, αυτό που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ασφάλεια είναι το τι ακριβώς θα ακολουθήσει σε περίπτωση που οι Ταλιμπάν εμφανιστούν συγκαταβατικοί ώστε να πετύχουν την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων και στη συνέχεια ξεκινήσουν την εφαρμογή των παλιών τους πρακτικών. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η τραγωδία που θα ακολουθήσει και η μαζική καταπάτηση των δικαιωμάτων κυρίως των γυναικών δεν θα έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ιστορία, ενώ θα σημάνει οριστικά το τέλος των παρεμβατικών «πρωτοβουλιών» της Δύσης ανά την υφήλιο, με πρόσχημα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

No comments :

Post a Comment