1ον. Βρισκόμαστε σε στατιστική φάση «S»: στην κορυφή των εκδηλούμενων εναντιωτικών συμπεριφορών από τους πολίτες, κυριαρχούν άοπλες, ειρηνικές, παγιωμένες, αυτοπεριοριζόμενες, ελλείψη «συλλογικού διανοούμενου» (βλ. Κόμματος) που θα τις προωθήσει.
2ον. Οι πολίτες εξαντλούν καταθέσεις, οικογενειακού τύπου ασφαλιστικές δικλείδες, εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, για να «ισορροπήσουν το ασταθές πλαίσιο αναφοράς τους-την οικογένεια» ενόψει υλοποίησης αυτοπραγματούμενων «μαύρων προφητειών»
3ον. Προσπαθούν να επεξεργαστούν με μηχανισμούς άμυνας «αυτό που τους συμβαίνει». Όταν σταματήσει η άρνηση θα ακολουθήσει η φάση της Οργής-επιστημονικά κεκτημένα γνώσεων είναι αυτά.
4ον. Ελλείψει πρωτοπόρου κόμματος ή οργανώσεων (π.χ. Γαλλικοί Γκωλιστές, Ιταλοί Κομμουνιστές-Αμυνίτες του Ισραήλ) θα εκδηλωθούν συμπεριφορές τύπου Αργεντινής: άτακτες, εκτός ελέγχου, προκαλούμενες από δραστηριοποίηση υποφλοιωδών του εγκεφάλου, χωρίς λογική, προσβολές συμβολικών στόχων… (σ,σ, προβληματιστείτε ότι με το ότι εισέβαλλαν λ.χ. στις Τράπεζες και μακέλευαν τους… εργαζόμενους)
5ον. Θα συμπηχθεί νέος-νέοι φορείς έκφρασης από ηγέτες άγνωστους ή παραγκωνισμένους στην παρούσα φάση, που θα διεγερθούν κατά Τέϊλορ και την υπ΄αυτού διατυπωμένη Ψυχοκοικωνική Θεωρία της Ηγεσίας από την «διάχυτη, ανέκφραστη στο εποικοδόμημα κοινωνική ένταση».
6ον. Θα δημιουργηθούν αντιπαράλληλες δομές προς τις κρατούσες: Ασφάλειας, άμυνας, σίτισης, ανταπόδοσης πληγμάτων στην βάση της «Ψυχολογίας του Όχλου» (επικρατεί αρχικά η πρόταση του χειρότερου εκφραστή της, όταν ακολουθήσει «λογική επεξεργασία» αναδεικνύονται οι όντως ηγεσίες)
7ον. Η Κρίση επιλύεται δια καταστροφής θεσμών και υποδομών-η χώρα μας δεν είναι υπερδύναμη, άρα σε τοπικό επίπεδο. Το σύστημα απορρυθμίζεται, ακολουθεί επιβολή «ισχυρού σε δύναμη με έκτακτες εξουσίες», αυτό καταπίπτει ως ανίκανο να διαχειρισθεί μοντέλα επιβίωσης- χάνεται ο έλεγχος και ακολουθεί ο φυσικός νόμος «για ίση αντίδραση-σε κάθε δράση».
8ον. Κατεβαίνει από την κορυφή της στατιστικής-ψυχοκοινωνικής φάσης «S» η μη βία και αντιστρέφεται, ανεβαίνοντας στην κορυφή το αντίθετο της. Στην σημερινή πραγματικότητα ένοπλες, ανοργάνωτες, βίαιες, ευκαιριακές, πράξεις βίαιης αντίδρασης…
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Είτε βάλλουν «Γερμανό Επίτροπο» είτε όχι, είτε διατηρήσουν κατεψυγμένους «πρωθυπουργούς» είτε όχι, είτε κάνουν εκλογές είτε όχι, είτε κάνουν ανοικτά Κοινοβουλευτική Δικτατορία όπως πριν τρία χρόνια οι λεγόμενοι «νταβατζήδες» κ.α. ακατανόμαστοι συνομολόγησαν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Υ.Γ. Οι πόλεμοι συνήθως αρχίζουν δέκα χρόνια πριν πέσει ο πρώτος πυροβολισμός. (K. K. V. Case)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στον πόλεμο, τα τρία τέταρτα έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα και τις προσωπικές σχέσεις. Η ισορροπία δυνάμεων και εφοδίων μετράνε μόνο για το υπόλοιπο ένα τέταρτο.
(Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος στρατηλάτης & αυτοκράτορας)
ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ
No comments :
Post a Comment