26/01/2012

Η ΑΛΗΘΙΝΗ (;) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ

Δεν είμαι κοινωνιολόγος αλλά έχω ξεφυλλίσει κάποια βιβλία Κοινωνιολογίας. Πουθενά δεν είδα ένα κεφάλαιο με τίτλο "ΠΟΤΕ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ". Άρα ούτε και οι βαρύγδουποι κοινωνιολόγοι δεν ξέρουν την απάντηση στο ερώτημα.  Ας προσπαθήσουμε εμείς λοιπόν να βρούμε μια απάντηση.

Διαβάζω στην ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του VASILIEV (σελίδες 251-257)...
- Για τον Μωάμεθ: Απο παιδί είχε δείξει έναν νοσηρό συναισθηματισμό.

- Για την κατάσταση στην Αραβία πολύ προ του Μωάμεθ: Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αράβων ήταν πρωτόγονες. Οι φυλές είχαν τους θεούς τους καθώς και τα ιερά τους αντικείμενα - λίθους, δένδρα και πηγές - μέσω των οποίων φιλοδοξούσαν να μαντεύσουν το μέλλον, ενώ σε μερικά μέρη της Αραβίας επικρατούσε η λατρεία των αστέρων. 

...Πίστευαν στην ύπαρξη φιλικών και πιο συχνά, μη φιλικών δυνάμεων, τις οποίες ονόμαζαν djinn (δαιμόνια). Ανάμεσα στους Άραβες, η περί μιας ανωτάτης και αόρατης δυνάμεως πίστη ήταν αόριστη. Η προσευχή, σε μορφή λατρείας, τους ήταν σχεδόν άγνωστη και όταν απευθύνοντο στον Θεόν, η επίκλησή τους ήταν συνήθως μια έκκληση για βοήθεια, προκειμένου να εκδικηθούν έναν εχθρό για κάποιο αδίκημα η προσβολή. 


Ο Goldziher ισχυρίζεται επίσης οτι "τα ποιήματα που έχουν διασωθεί απο την προ-ισλαμική εποχή δεν περιέχουν κανέναν υπαινιγμό προσπαθείας προσεγγίσεως προς το θείο, ακόμη και εκ μέρους των πιο λεπτών ψυχών" ...συνήθεια που είχαν μερικές αραβικές φυλές να θάβουν ζωντανά νεογέννητα κορίτσια...

-Για την κατάσταση στην Αραβία την εποχή του Μωάμεθ: Κάτω απο την επίδραση του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού ...εμφανίσθηκαν, πριν απο τον Μωάμεθ ακόμη, μεμονωμένα άτομα, τα οποία ενεπνεύσθησαν απο θρησκευτικά ιδανικά που διέφεραν πολύ απο την ξηρή τυπικότητα των παλαιών θρησκευτικών συνηθειών. Μια τάσι προς τον μονοθεϊσμό και την αποδοχή της ασκητικής ζωής ήσαν τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των σεμνών αποστόλων. Εύρισκαν ικανοποίηση μεσω της προσωπικής τους πείρας μόνον, χωρίς να επηρεάζουν ούτε να διδάσκουν τους άλλους.

- Η άνοδος του Μωάμεθ: ...ήταν σαράντα χρονών όταν απεφάσισε να εκδηλώσει τις απόψεις του δημοσία - κατ' αρχήν, σαν ένας ταπεινός κήρυκας της ηθικής στην οικογένειά του. Αργότερα άρχισε να διδάσκει σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, που ανήκαν στις κατώτερες τάξεις και αμέσως μετά σε μερικούς εκλεκτούς πολίτας. Η Μέκκα όμως δεν ήταν πρόθυμη να δεχτεί το κήρυγμά του Μωάμεθ, ο οποίος αναγκάσθηκε να φύγει απο αυτήν μαζί με τους οπαδούς του κρυφά και να πάει, το 622, στην Αιθρίβη (Μεδίνα), της οποίας ο λαός, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, συχνά τον είχε παροτρύνει να καταφύγει στην πόλη τους, με την υπόσχεση οτι θα απελάμβανε εκεί καλύτερους όρους διαβιώσεως.

Οι πρωτότυπες πληροφοριακές πηγές που αναφέρονται στον Μωαμεθανισμό, δεν είναι ικανοποιητικές, δεδομένου οτι δεν υπάρχει σχεδόν καμμιά αυθεντική πληροφορία για την πρώτη περίοδο της ζωής του Μωάμεθ στην Μέκκα. Την εποχή αυτή η διδασκαλία του ήταν τόσο αόριστη και χαώδης, ώστε να μην μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν νέα θρησκεία. Στην Μεδίνα ο Μωάμεθ έγινε ο αρχηγός μιας μεγάλης κοινότητος, αρχίζοντας να θεμελιώνει ένα πολιτικό Κράτος με θρησκευτικές βάσεις. Έχοντας αναπτύξει τις βασικές αρχές της θρησκείας του, εισήγαγε ωρισμένες θρησκευτικές τελετές και αφού ενίσχυσε την πολιτική του θέση, βάδισε το 630 εναντίον της Μέκκας. Αφού κατέλαβε την πόλη, κατέστρεψε αμέσως τα είδωλά της και κάθε υπόλειμμα του πολυθεϊσμού.

Απορίες:

1) Πολλοί με νοσηρό συναισθηματισμό έγραψαν ένα βιβλίο με ιδέες που τους ήρθαν ένα βράδυ. Δεν άλλαξαν όμως τον ρού της Ιστορίας. Γιατί το κατόρθωσε ο Μωάμεθ;
2) Λέει "ο λαός της Μεδίνα συχνά τον είχε παροτρύνει να καταφύγει στην πόλη τους ". Πάει να πεί οτι είχε πάει κάποια στιγμή Χ στην Μεδίνα και είχε παρουσιάσει τις απόψεις του.
3) Κάποιοι οπαδοί του πήγαν να πολεμήσουν στην Μέκκα με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους. Γιατί σήμερα ο κάθε συγγραφέας δεν αποκτά τόσο θερμούς οπαδούς ;

Τολμώ να μαντέψω τί είπε στους προύχοντες της Μεδίνας όταν τους επισκέφθηκε την στιγμή Χ:

"Σεβάσμιοι Προύχοντες της Μεδίνας. Δείτε τα άλλα έθνη γύρω μας: Οι Ρωμαίοι ασπάσθηκαν μια μονοθεϊστική θρησκεία που υπόσχεται μετά θάνατον ανταμοιβές και κατορθώνουν να ελέγξουν αρκετά καλά τις μάζες της αυτοκρατορίας τους. Το ίδιο έκαναν πιο πρίν και οι Αρμένιοι. Οι Εβραίοι με την θρησκεία τους κατορθώνουν να κουμαντάρουν τους δικούς τους παρόλο που δεν διαθέτουν κράτος. Δείτε τους ομοεθνείς μας: Διαρρέουν σιγά-σιγά προς τις μονοθεϊστικές θρησκείες. Η ψυχή τους αναπαύεται καλύτερα εκεί. Τί έχει να τους προσφέρει η δική μας θρησκεία; Ούτε ωραίες ιστοριούλες, ούτε μετά θάνατον υποσχέσεις, ούτε μεγαλοπρεπείς τελετές. Όλα αυτά αρέσουν στους απλούς ανθρώπους.

Αν δεν φτιάξουμε γρήγορα μια δική μας μονοθεϊστική θρησκεία, σύντομα ο κόσμος μας θα ασπαστεί τον χριστιανισμό και θα αφομοιωθούμε. Θα χαθούμε. Ήδη στην Υεμένη, στην Μεσοποταμία και την Αίγυπτο άνθρωποι ομόγλωσσοι μας και ομοαίματοί μας δηλώνουν Χριστιανοί. Δείτε τους γείτονές μας, τους Ρωμαίους και τους Πέρσες. Φθείρονται σε πολέμους μεταξύ των. Τώρα που δεν μπορούν να εκστρατεύσουν εναντίον μας, είναι ευκαιρία φτιάξουμε εμείς την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ και να οικοδομήσουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !

Δεν μπορεί να οικοδομηθεί αυτοκρατορία με τέτοια πρωτόγονη θρησκεία σαν την τωρινή δική μας.

- Αυτοκρατορία σημαίνει : Ένας θεός στον ουρανό , ένας βασιλιάς στην γή.
- Αυτοκρατορία σημαίνει οργανωμένο ιερατείο πολιτικό και θρησκευτικό.
- Αυτοκρατορία σημαίνει μια θρησκεία που να υπόσχεται μετά θάνατον ανταμοιβές σε όσους στρατιώτες μας πεθαίνουν στην μάχη.
Το βιβλίο της Νέας Θρησκείας σας το κατέθεσα ήδη. Παρακαλώ βοηθείστε στην διάδοσή του. Μην αφήσετε την ευκαιρία που μας προσφέρει η Μοίρα να πάει χαμένη."


Δεν αποκλείεται να πήρε χρηματοδότηση και απο τους Ιουδαίους. Αν οι Ιουδαίοι τόχαν πάρει απόφαση οτι δεν μπορούν να κάνουν τους Άραβες ιουδαίους, τότε τους συνέφερε να δημιουργήσουν μια νέα θρησκεία παρά να αφήσουν τον Χριστιανισμό να καταπιεί ολόκληρη την Αραβία. Δύο θρησκείες που θα ήταν διαρκώς σε πόλεμο (Χριστιανισμός εναντίον Ισλαμισμού) θα επέτρεπαν στους Ιουδαίους να κάνουν διάφορα παιγνίδια βοηθώντας πότε τον ένα και πότε τον άλλον.

Οπότε μπορούμε πλέον να συνοψίσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει μια κοσμογονική αλλαγή :

1) Οι γεωπολιτικές συγκυρίες ή οι επιστημονικές ανακαλύψεις δημιουργούν ένα "παραθυράκι" που μπορεί να οδηγήσει στον θρίαμβο του ενός και στην καταστροφή του άλλου παίκτη της διεθνούς σκακιέρας.

2) Οργανωμένες μειοψηφίες με οξυδερκή ματιά σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

3) Η όλη εκστρατεία πρέπει να ενδυθεί με ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΙΔΕΕΣ διότι οι μάζες δεν πολυκαταλαβαίνουν απο γεωπολιτική και "παραθυράκια".

4) Εάν υπάρχει και ένας λαός δυσαρεστημένος και κουρασμένος με την παλιά κατάσταση , αυτό διευκολύνει την αλλαγή.

Μετά απο πολλά χρόνια δεν θα έχουν σωθεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων των οργανωμένων μειοψηφιών (ίσως και να μην κρατηθούν ποτέ) και το μόνο που θα έχει γραφτεί στην Ιστορία θα είναι η γέννηση της νέας θρησκείας. Ο επιφανειακός ερευνητής θα νομίσει οτι η νέα θρησκεία ήταν η αιτία των αλλαγών.

Σήμερα υπάρχουν αυτές οι συνθήκες; Με την ματιά του ερασιτέχνη κοινωνιολόγου θα έλεγα "ΝΑΙ":

1) Υπάρχει λαός κουρασμένος απο την διακυβέρνηση των καπιταλιστών
( βλέπε http://lofos.info/pythas/ax-syner.html )

2) Οι επιστημονικές ανακαλύψεις και η παρακμή των καπιταλιστών έχουν δημιουργήσει ένα "παραθυράκι" για την άνοδο των επόμενων κυρίαρχων του πλανήτη, των ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. Πράγματι, τα δίκτυα μεταφοράς χρήματος και πληροφοριών έχουν γίνει τόσο πολύπλοκα που κανείς κεφαλαιοκράτης δεν γνωρίζει τον χειρισμό τους. Μια μικρή ομάδα ειδημόνων στους υπολογιστές, θα μπορούσε σε λίγα λεπτά να αδειάσει τους τραπεζικούς λογαρισμούς των δύο γνωστών οικογενειών (περιουσίων) και να σωριαστεί όλο το καπιταλιστικό οικοδόμημα σαν χάρτινος πύργος.

3) Οι μειοψηφίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν το "παραθυράκι" υπάρχουν ήδη αλλά πρέπει ένας νέος Μωάμεθ να "τους ανοίξει τα μάτια" διότι οι οραματιστές βλέπουν λίγο μακρύτερα απο τους έχοντες την δύναμη. Τον ρόλο του Μωάμεθ, σήμερα, καλούμεθα να τον παίξουμε εμείς οι Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε όμως οτι "Έλληνες" και "Επιστήμονες" είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες. ΞΑΝΑΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !

4) Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα θρησκεία που θα επενδύσει ιδεολογικά την επίθεση των Επιστημόνων κατά των καπιταλιστών. Πολύ πιθανόν η νέα θρησκεία να είναι αντίθετη με την θρησκεία των γιδοβοσκών της ερήμου και να λέει οτι ο άνθρωπος δεν είναι το αφεντικό της Φύσης αλλά ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ της. Οι νέες και πρωτοποριακές πολιτικές ιδέες που θα συνοδεύουν την νέα θρησκεία θα είναι ασφαλώς η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ, η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ, η ιδέα "ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ (και όχι περιούσιους) και η ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΛΕΥΚΩΝ.

Κάποιοι νομίζουν οτι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος είναι αρκετή για να αλλάξει τον ρού της Ιστορίας. Το κόμμα είναι το κερασάκι στην τούρτα και η τούρτα είναι όλες οι συνθήκες που προανέφερα. Αν δεν υπάρχει η τούρτα το κερασάκι απο μόνο του είναι άχρηστο. Γι' αυτό όσοι αναλώνουν τον χρόνο τους σε δημιουργίες κομμάτων, ας το ξανασκεφθούν καλύτερα.

Θυμηδία προκαλεί η ιδέα των Χριστιανών οτι με την συγκεκριμένη "Ελληνορθοδοξία", με τους συγκεκριμένους παπάδες, με τους συγκεκριμένους μητροπολίτες θα πάρουν την Αγια Σοφιά! Μια δυναμική χώρα απαιτεί και δυναμική θρησκεία και δυναμικό ιερατείο. Όχι θρησκείες και ιερατεία καρπαζοεισπρακτόρων!

Ανάλυση γνωστών περιπτώσεων κοσμογονικών αλλαγών:

Α) Προέλαση του Ελληνισμού προς την Περσία. Το "παραθυράκι" άνοιξε μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνας (παρακμή των Περσών). Ο Περικλής δεν είχε την οξυδέρκεια να το εκμεταλλευθεί. Την είχε όμως ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος. Εκτός απο την γεωπολιτική συγκυρία υπήρχε και τεχνολογική (η κατασκευή της σάρισσας που ήταν το υπερόπλο της εποχής).

Β) Προέλαση των Ρωμαίων προς ανατολάς. Το "παραθυράκι" ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ των Ελληνιστικών βασιλείων.

Γ) Στροφή του Μ. Κωνσταντίνου προς τον Χριστιανισμό: Η θρησκεία αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει ο ρόλος ή η ταυτότητα της κοινωνίας. Το 300 μΧ δεν ήταν δυνατόν να μιλάμε για Ρωμαίους που εξουσίαζαν άλλα έθνη διότι, απλούστατα, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΙΑ ΡΩΜΑΙΟΙ ! Οι πόλεμοι και οι επιμιξίες με τους σκλάβους τους είχαν εξαφανίσει. Οι αυτοκράτορες μόνο Ρωμαίοι δεν ήταν (Ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν γυιός Ιλλυριού). Έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα ομοιογενής κοινωνία με υλικό την πανσπερμία των εθνών που υπήρχε στο κράτος. Μέσω μιας νέας θρησκείας ο Κωνσταντίνος έκανε ..."reboot" αυτοκρατορίας ! (βλέπε http://lofos.info/pythas/hellenes.html)

Γ) Προέλαση των λαών της στέππας προς την Ευρώπη. Το "παραθυράκι" άνοιξε με την παρακμή των Ρωμαίων.

Δ) Προέλαση των Μογγόλων προς την Κίνα. Το "παραθυράκι" ήταν η παρακμή των Κινέζων.

Ε) Γιγάντωση των Κινέζων στο τέλος του 20ου αιώνα. Το παραθυράκι ήταν η εμφύλια σύγκρουση μεταξύ Λευκών (ΗΠΑ εναντίον ΕΣΣΔ) ( όπου μαλώνουν δύο, ο τρίτος ωφελείται!)

Ζ) Υποδούλωση της Λευκής Φυλής απο τους περιούσιους. Το παραθυράκι ήταν η εμφύλια σύγκρουση των Λευκών (καπιταλισμός εναντίον Εθνικοσοσιαλισμού)

Η) Προέλαση των Ισπανών εις βάρος των Αράβων. Το παραθυράκι ήταν οι εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ Αράβων.

Θ) Προέλαση των Ισπανών προς Αμερική. Δεν ήταν θέμα γεωπολιτικής συγκυρίας αλλά ήταν αποκλειστικό δημιούργημα ενός οραματιστή (Κολόμβος)

Ι) Παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν βρέθηκε ούτε ένας οξυδερκής σουλτάνος που να κάνει αυτό που έκανε ο Μέγας Πέτρος στην Ρωσία (να στρέψει το κράτος προς τις Φυσικές Επιστήμες).

Κ) Άνοδος του Χίτλερ. Ο καπιταλιστικός κόσμος χρειαζόταν ένα ανάχωμα κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Τυχαία ανακαλύφθηκε (στην Ιταλία του Μουσολίνι) οτι ένα πολύ καλό αντίδοτο κατά του κομμουνισμού είναι ο εθνικισμός. Εθνικισμοί στην Γερμανία υπήρχαν διαφόρων ειδών. Διάλεξαν τον πιο φιλικό με τους βιομηχάνους και τον ανέβασαν στην εξουσία (μετά ξέφυγε απο τον έλεγχό τους αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Το ίδιο (σε πιο ελαφρά μορφή) έκαναν στην Ελλάδα με τον Μεταξά.

Βλέπουμε λοιπόν οτι η παρουσία (ή η απουσία) οραματιστών σε μια κοινωνία μπορεί να έχει σοβαρότατες συνέπειες.

pitago99@gmail.com
http://lofos.info/pythas/real-moa.html

No comments :

Post a Comment