10/09/2021

Τουρκία: Συντονισμένα κατηγορούν την Ελλάδα για επιθετικη πολιτική και ...«μαξιμαλιστικές θέσεις»

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ... "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΙΤΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΒΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ. ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ.
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΓΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΨΟΦΟΔΕΩΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.

Ο Τ. Έρντογάν σε εκδήλωση που έγινε χθες στην Σμύρνη με αντικείμενο τις σχέσεις με την Ελλάδα επανέλαβε τις επικρίσεις εναντίον της χώρας μας για «μαξιμαλισμό και αδιαλλαξία» αποδίδοντας τις εντάσεις στις «μαξιμαλιστικές θέσεις» της Ελλάδας. Ο Τούρκος ηγέτης μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι η προσφυγική κρίση έδινε την ευκαιρία να ενισχύσει την συνεργασία των δυο χώρων, αλλά η «ιστορική ευκαιρία χάθηκε εξαιτίας της αδιαλλαξίας της Ελλάδας.». Ο Τούρκος ηγέτης αφού δήλωσε ότι η Άγκυρα έμεινε σιωπηλή απέναντι σε ενέργειες της Ελλάδας που προκαλούν εντάσεις σε θέματα όπως οι τουρκικές θαλάσσιες ζώνες, οι παραβιάσεις της αποστρατικοποίησης των νησιών και η έκδοση NAVTEX, κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και να αποφύγει την προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων και τις μονομερείς ενέργειες.

Και ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χ. Ακάρ μιλώντας στο συνέδριο για τις σχέσεις με την Ελλάδα, επανήλθε όχι μόνο στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών αλλά και στο ζήτημα του casus belli και των «γκρίζων ζωνών» και έθεσε όλη την ατζέντα, με τρόπο που υποκατέστησε τον καθ' ύλη αρμόδιο Υπουργό εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Ακάρ έχει πάρει το πάνω χέρι στη άσκηση εξωτερικής πολιτικής. «Συνολικά, με την Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε ορισμένα προβλήματα σχετικά με την υφαλοκρηπίδα, το εύρος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, το FIR, τις διαφορές στην περιοχή Έρευνας και Διάσωσης, την παραβίαση της υποχρέωσης αποστρατικοποίησης των νησιών, τα νησιά, νησίδες και βράχους η κυριαρχία των οποίων δεν έχει αποδοθεί στην Ελλάδα με Συμφωνίες, αξιώσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της «ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο, προκλητικές δραστηριότητες, που περιορίζουν τα δικαιώματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και η υποστήριξή τους στις τρομοκρατικές οργανώσεις.». Ο κ. Ακάρ για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί «γκρίζων ζωνών» και τον... επεκτατισμό της Ελλάδας επικαλέστηκε το γεγονός ότι η «Ελλάδα οποία ιδρύθηκε επίσημα το 1832 με έκταση 47.517 τετρ. χλμ έχει περίπου τριπλασιάσει το μέγεθος της σε 7 φάσεις μέχρι σήμερα..» Προειδοποίησε ότι η «Τουρκία ποτέ δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε κίνηση της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων της στο Αιγαίο» και τόνισε: «Ενώ απορρίπτουμε την διεκδίκηση της Ελλάδας (για επέκταση των χωρικών υδάτων) που είναι σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της λογικής, η Ελλάδα επιδιώκει να επεκτείνει και τον εναέριο χώρο της περαιτέρω, με το όνειρο της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.. Αυτά είναι άδεια όνειρα» .

Ο κ. Ακάρ λίγες ημέρες μετά από ανάλογες δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Φ. Οκτάι, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει όλες τις δραστηριότητες ερευνών στις περιοχές που οι Τουρκοκύπριοι έχουν παραχωρήσει άδειες στην Τουρκία και εκεί που η ίδια η Τουρκία έχει δικαιώματα..».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: https://www.liberal.gr/diplomacy/freskarei-casus-belli-kai-gkrizes-zones-meta-to-therino-dialeimma-i-agkura/401115

5 comments :

  1. Anonymous10/9/21 12:00

    "Ορκίστηκε η ηγεσία του νέου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας"
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1016260_orkistike-i-igesia-toy-neoy-ypoyrgeioy-klimatikis-krisis-kai

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ "Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας" ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ"!

    ReplyDelete
  2. Anonymous10/9/21 17:56

    https://www.echedoros-a.gr/2021/09/blog-post_49.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous10/9/21 18:25

      ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
      ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΙΣ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

      Delete
  3. Anonymous10/9/21 18:52

    https://www.liberal.gr/diplomacy/to-pazari-tis-agkuras-me-tin-aigupto-oi-pagides-kai-oi-kindunoi-gia-tin-ellada/400928

    ReplyDelete
  4. Anonymous14/9/21 02:30

    https://www.pentapostagma.gr/politismos/istoria/7036264_boyli-elahistoi-boyleytes-stin-timitiki-ekdilosi-gia-ti-genoktonia-ton

    ReplyDelete