05/08/2021

Θ.Τζήμερος: "Υπάρχουν δεκάδες νομικά εργαλεία, και μπορούν να γίνουν και άλλα, για να εξυγιανθεί το καθεστώς στα social media."

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΑΔΙΚΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ, ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ, ΟΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ (ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΤΙΚΕΣ/ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΩ ΞΑΝΑ-ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΔΕΚΑΔΩΝ (ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΛΟΓΟΚΡΙΤΩΝ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙ ΕΝΤΟΝΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ. ΦΕΥ, ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ "ΞΥΛΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ".

ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΔΛΔ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ "ΑΣΤΕΡΙΑ" ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΝΕΟΙ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΜΑΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ "ΣΙΝΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΕΙΧΗ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ, ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.  ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.

ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΝΑΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ" ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ή ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ (ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ) ΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ (ΠΟΥ ΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ) ΠΩΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ή/και ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΕΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΔΙΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ. ΚΟΨΤΟΝ, ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΩΣ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΠΤ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ (ΩΣ ΝΕΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ;) ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ. ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΑ "ΑΣΤΕΡΙΑ" ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ. ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ, (ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ) "Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΟΝΤΩΣ ΠΕΤΑΕΙ ή ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ". ΣΥΝΕΛΘΕ... ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΟΥ...(ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ Η ΕΠΑΦΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΤΗ ΦΑΗΛΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ).

"Από το 2011 η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ υποστηρίζει ότι όποιος έχει δημόσιο λόγο θα πρέπει να έχει και δημόσια ταυτότητα. Δηλαδή, για να γράφεις δημόσια στο διαδίκτυο, θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ποιος είσαι. Όνομα, φατσούλα, με τα πλήρη στοιχεία σου σε γνώση της αστυνομίας. Να μην σε ψάχνουμε για την αγωγή, ε; Διότι τις «ειδήσεις» που γράφεις μπορεί να τις κατέβασες από το κεφάλι σου ή να σου τις υπαγόρεψε το «αφεντικό». Με ψευδώνυμο θα μπορείς να εμφανίζεσαι μόνο σε κλειστά γκρουπ, αν σε δέχονται. Τα social media είναι... media, άρα θα πρέπει η λειτουργία τους να διέπεται από τον νόμο περί Τύπου. Υπάρχει κανένας που διαφωνεί;

Ούτε η κυβέρνηση διαφωνεί. Με όσους το έχω συζητήσει, συμφωνούν πως το κακό έχει παραγίνει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν μπορεί ένα παιδαρέλι που κάνει κουμάντο στο FB να γίνεται υπερλογοκριτής, να φιμώνει απόψεις και να μπλοκάρει λογαριασμούς, επειδή δεν γουστάρει ή δεν έχει καταλάβει αυτά που γράφεις. Ή, αυτό να το αποφασίζει ένας ηλίθιος αλγόριθμος. Η πλατφόρμα, είτε λέγεται FB, είτε twitter, είτε Μήτσος, είναι το μέσο. Πρέπει να μπορείς να γράφεις και να ανεβάζεις ό,τι θες αλλά να ελέγχεσαι από τους νόμους του κράτους σου. Και, όπως είπαμε, αυτό να το κάνεις επώνυμα. Υπάρχουν δεκάδες νομικά εργαλεία, και μπορούν να γίνουν και άλλα, για να εξυγιανθεί το καθεστώς στα social media. Άλλα ποιος να ασχοληθεί τώρα; Ασ’ το για αργότερα. Όμως η ασυδοσία του διαδικτύου, το πάρτυ των troll και των fake news από τη μια και η αστυνομία πολιτικής ορθότητας από την άλλη, απειλούν την ίδια την ύπαρξη της Δημοκρατίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ, ΕΔΩ: https://marketnews.gr/article/2610148/oi-gkaimpels-tou-diadiktyou-kai-oi-tempels-ths-kybernhshs

1 comment :

  1. Anonymous5/8/21 14:55

    Τα social media είναι... media, άρα θα πρέπει η λειτουργία τους να διέπεται από τον νόμο περί Τύπου.

    Καλησπέρα Συν Έλληνα. Θα πρέπει όμως ρε' Τζήμερε να μοιραζόμαστε κι εμείς ΟΛΟΙ τα κοντέινερ με τα εκατομμύρια ευρώ.
    Σε όλα συμφωνώ με τον συν Έλληνα ΚΟΥΡΗΤΗ..

    ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΝΑΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ" ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ή ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

    Με εκτίμηση ... Διαγγελέας

    ReplyDelete