26/08/2021

ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού. Ανήρτησε βίντεο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος αστυνομικού, πρώην ειδικού φρουρού, ύστερα από την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο ο αστυνομικός εμφανίζεται να δίνει οδηγίες σε διαδηλωτές για το πώς πρέπει να λειτουργούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες. Το βίντεο έχει τίτλο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”, το ανήρτησε σε προσωπικό λογαριασμό του, τον οποίο διατηρεί με ψευδώνυμο και είναι διάρκειας περίπου εννέα λεπτών. Ο αστυνομικός δεν προτρέπει τους θεατές του να συγκρουσθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, το αντίθετο. Δίνει όμως, συμβουλές για το πώς μπορούν χωρίς συγκρούσεις να δυσκολέψουν το έργο των ΜΑΤ και να μην κατηγορηθούν για κάποιο σοβαρό αδίκημα.

«Χρησιμοποιεί φρασεολογία, που δεν ταιριάζει σε αστυνομικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα η λέξη ”εξουσιαστές”, με την οποία αναφέρεται σε πολιτικούς» αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ο συγκεκριμένος έχει στον φάκελό του και άλλες ΕΔΕ, αλλά δεν δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πριν από λίγο καιρό -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες αντιεμβολιαστές, που προκάλεσαν επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.

https://www.lawandorder.gr/Article/155091/astynomia/ede-se-baros-astufulaka-anirtise-binteo-pos-polemame-ta-mat

2 comments :

  1. Anonymous26/8/21 13:00

    "Ο αστυνομικός δεν προτρέπει τους θεατές του να συγκρουσθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, το αντίθετο. Δίνει όμως, συμβουλές για το πώς μπορούν χωρίς συγκρούσεις να δυσκολέψουν το έργο των ΜΑΤ και να μην κατηγορηθούν για κάποιο σοβαρό αδίκημα."

    ΕΔΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;
    ΑΜΑ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΒΙΑ, TOTE ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ;
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΙΚ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ YOUTUBE.

    ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ, ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ".

    ΕΔΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΘΓΕΝΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ!

    ReplyDelete
  2. Anonymous27/8/21 15:09

    Αναρωτιέμαι, εαν τον παρακολουθούσαν οι ίδιοι ή εάν τον κατέδωσαν άλλοι; Πάντως, πριν από μια 20ετία, θυμάμαι ότι είχα παρακολουθήσει τηλεοπτική συνέντευξη της Susan Sarandon και του Martin Sheen, οι οποίοι εξηγούσαν τα ίδια, ακριβώς.

    ReplyDelete