24/08/2021

Τσαβούσογλου: Δε θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία

Η Τουρκία δεν αναγνώρισε ποτέ την παράνομη κατοχή της Κριμαίας και δεν θα την αναγνωρίσει, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ο Τσαβούσογλου απευθύνθηκε σε δημοσιογράφους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κριμαίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.Σημειώνοντας ότι η Τουρκία παρευρέθηκε στη σύνοδο για να δείξει την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τη σημασία που αποδίδει στα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας, είπε: «Δεν αναγνωρίσαμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και τονίζουμε συνεχώς ότι δε θα το κάνουμε. Το να το πούμε αυτό δεν είναι αρκετό. Εκφράζουμε την άποψή μας για την εδαφική και συνοριακή ακεραιότητα της Κριμαίας και της Ουκρανίας με άλλες φιλικές και συμμαχικές χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία και τονίζουμε την υποστήριξή μας “.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΠΟΤΕ; Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.

No comments :

Post a Comment