30/07/2021

Su-57: Υπό ανάπτυξη διθέσια διαρρύθμιση-διαμόρφωσή του, προκειμένου να ελέγχει σμήνος βαρέων, οπλισμένων drones τύπου Okhotnik

«Με σκοπό τον έλεγχο προηγμένων drones Okhotnik, θα δημιουργηθεί μια διθέσια παραλλαγή του Su-57. Το μαχητικό είναι ήδη υπό ανάπτυξη και προορίζεται να ελέγχει περίπου τέσσερα drones Okhotnik» ανέφερε στο πρακτορείο TASS πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Το πρακτορείο TASS αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να λάβει επίσημη επιβεβαίωση της αναφοράς αυτής.

Εάν κάτι τέτοιο όντως ισχύει , θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη. Το μοντέλο των drones που θα συνοδεύουν και θα διοικούνται/ καθοδηγούνται από επανδρωμένα αεροσκάφη προωθείται/ θεωρείται ως μια από τις πιο πιθανές εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας πολεμικής αεροπορίας, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και των δύο «κόσμων». Επί της προκειμένης, η έκδοση αυτή του Su-57 (που προωθείται από τη Ρωσία ως 5ης γενεάς) θα προορίζεται για αυτήν ακριβώς τη χρήση.

Το Okhotnik, έκανε την πρώτη του πτήση τον Αύγουστο του 2019, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πραγματοποίησε πτήση μαζί με ένα Su-57. Οι παραδόσεις του στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προορίζονται να αρχίσουν από το 2024.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment