23/07/2021

Ε.Ε: Υπεγράφη η συμφωνία 17,8 δισ. ευρώ για το ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Υπεγράφη σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες η συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αφορά στις ενισχύσεις ύψους 17,8 δισ. ευρώ που έχει αιτηθεί η Ελλάδα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η συμφωνία αφορά στα πρώτα 13.515.279.418 ευρώ, καθώς η διάθεση των υπολοίπων ενισχύσεων προβλέπεται στον σχετικό κανονισμό ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την προβλεπόμενη αναθεώρηση του 2023.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας της υπογραφής της σύμβασης δανείων, που έχει επίσης οριστικοποιηθεί και αφορά δάνεια πολύ χαμηλού επιτοκίου αξίας 12.727.538.920 ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθεί η υπογραφή και της σύμβασης των δανείων, οι δύο συμφωνίες θα κατατεθούν άμεσα προς κύρωση στη Βουλή, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η εκταμίευση της προκαταβολής, ύψους 3.964.672.598 ευρώ.

Οι δύο συμφωνίες, η εγκριτική απόφαση του Συμβουλίου, οι σχετικές εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το αναλυτικό σχέδιο και οι σχετικές υποστηρικτικές εκθέσεις είναι διαθέσιμα στη σελίδα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας https://greece20.gov.gr/to-plires-sxedio/.

ΑΜΠΕ

9 comments :

  1. Anonymous24/7/21 14:12

    Αποκάλυψη! Ομπάμα και Μπάιντεν λειτουργούσαν κάτω από την ομπρέλα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών! Θα πέσει άγριο ξύλο στις ΗΠΑ
    https://theflagreport.com/apokalypsi-obama-kai-bainten-leitourgousan-kato-apo-tin-obrela-ton-germanikon-mystikon-ypiresion-tha-pesei-agrio-xylo-stis-ipa/

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/7/21 15:35

    Έχεις ανεβάσει θέμα για το καινούργιο μαχητικό που παρουσίασε η Σουχόι? Πώς σου φάνηκε έτσι σαν πρότζεκτ?

    12G

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΠΡΟ ΕΤΩΝ , ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ή ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ "ΜΙΓΚ" ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ.
      https://isxys.blogspot.com/2016/11/russias-mig-35-fulcrum-f-ready-for.html
      https://isxys.blogspot.com/2018/08/mig-mig-41.html
      Η ΜΙΓΚ ΤΕΛΙΚΩΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

      ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ Η ΣΟΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ. ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ.

      Delete
    2. Anonymous24/7/21 19:41

      Το θυμάμαι ήταν ευκαιρία, εχω δει το mig35 να πετάει στην Μακς και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πουλάει γενικότερα, φαίνεται αρκετά ικανό στον αέρα. Με τον καινούργιο κινητήρα πως τα πάνε γνωρίζεις? Είναι στα τελειώματα?

      12G

      Delete
    3. ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΚ") ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ , ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ ΤΗΝ ΑΤΡΑΚΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ ΘΕΜΑ ΔΟΜΙΚΗΣ, "ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙΝΗΤΗΤΑ-ΠΛΑΙΣΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΟΣ , ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΑΡΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ, ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.

      Delete
  3. Anonymous25/7/21 01:58

    ΟΙ "ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ" (ΜΕΝΤΟΡΕΣ) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ;

    "ΦΡΙΚΗ! Τα παιδιά στα «χέρια» του Κράτους γιατί οι γονείς δεν είναι «ειδικοί»!!! Το Κράτος θα είναι από πάνω από τα παιδιά, παρακολουθώντας κάθε τι… «περίεργο»!"
    https://attikanea.info/%cf%86%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η ΑΠΟΚΑΛΛΟΥΜΕΝΗ "ΔΕΞΙΑ" ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ "ΔΕΞΙΑ" (Ν.Δ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΚΚΙΝΟΥ".
      ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
      ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΔΗ ή ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.

      Delete
  4. Anonymous25/7/21 14:27

    "Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη της κας Μιχαηλίδου, σε τηλεοπτικό σταθμό, ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, πως τα παιδιά θα πρέπει να τα αναλαμβάνουν «ειδικοί», ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ (3.49 στο βίντεο).
    Στο 7.55 του βίντεο ανακοίνωσε την δημιουργία εθνικού συμβουλίου προσχολικής αγωγής, το οποίο θα εισάγει τα διεθνή (διεθνιστικά) δεδομένα στην Ελλάδα. "

    ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΤΖΕΝΗ Η' ΛΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜ/ΟΣ/Η ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ.
    ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΣΤΑΙΝ/ΛΙΓΝΑΔΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"!

    ReplyDelete
  5. Anonymous25/7/21 16:50

    ερχεται χρημα ζεστο, παρτυ θα κανουν τα κορακια.

    ReplyDelete