12/06/2021

True Velocity: Φυσίγγιο (6,8 x 51)mm σε όπλα (7,62 x 51)mm

Η ευκολία της χρήσης του νέου φυσιγγίου TVCM, έγκειται στο γεγονός ότι το μήκος των φυσιγγίων TVCM είναι 51 χιλιοστά, όσο δηλαδή και το μήκος των φυσιγγίων των 7,62 χιλιοστών. Επίσης τα δύο φυσίγγια ομοιάζουν σε επίπεδο μεγέθους και σχήματος. Έτσι η βολή ήταν εφικτή με απλή αλλαγή κάνης. Σύμφωνα με την εταιρία, η επιτυχία της δοκιμής καταδεικνύει ότι παλαιάς σχεδίασης όπλα (τυφέκια και πολυβόλα) αποκτούν, με έναν απλό και οικονομικό τρόπο, αύξηση του δραστικού τους βεληνεκούς κατά 50%. Επίσης, τα TVCM ενσωματώνουν ελαφρύτερο κάλυκα, κατασκευασμένο από πολυμερές υλικό. Η μείωση του βάρους μεταξύ των δύο φυσιγγίων είναι της τάξεως του 25-30%, κάτι που συμβάλει στη μείωση του φόρτου μάχης του στρατιώτη, αλλά και του φόρτου μάχης των οχημάτων και των ελικοπτέρων που χρησιμοποιούν πολυβόλα του αυτού διαμετρήματος και διατηρούν μεγαλύτερο αριθμό φυσιγγίων ως αναχορηγία.

Η εταιρία δήλωσε ότι το μόνο που χρειάστηκε για να γίνει αυτό ήταν η αλλαγή της κάνης. Η εναλλαγή της κάνης δεν είναι μόνιμη. Έτσι ένας στρατός μπορεί να αλλάζει διαμέτρημα κατά περίπτωση. Στην εκπαίδευση να χρησιμοποιεί το διαμέτρημα των 7,62 χιλιοστών, για να μην καταπονεί τις κάνες των 6,8 χιλιοστών και να αξιοποιήσει το απόθεμα φυσιγγίων των 7,62 χιλιοστών. Στη μάχη μπορεί να αλλάξει διαμέτρημα και να επωφεληθεί από το μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές που προσφέρει το διαμέτρημα των 6,8 χιλιοστών.

Το φυσίγγιο αναπτύχθηκε για λογαριασμό της General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρίας στο πρόγραμμα NGSW (Next Generation Squad Weapon) του Αμερικανικού Στρατού.

Το θέμα παρουσίασε εκτενώς η ιστοσελίδα «The Drive» («7.62 x 51mm Rifles And Miniguns Adapted To Fire Longer-Range Polymer Cased 6.8mm Ammo In Tests»).

https://defencereview.gr/i-true-velocity-dokimase-fysiggio-ton-68-chilioston/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ, ΕΧΕΙ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΩΡΑΚΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΦΕΡΟΥΝ. ΚΑΤ ΕΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟ ΣΤΑ 5,56 X 51mm, ΑΝΤΙ 45mm, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΩΡΑ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 2018: Προσχέδιο για τα νέας γενιάς όπλα στα 6,8mm

ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΩΝ:
ΣΧΕΤΙΚΑ

No comments :

Post a Comment