13/06/2021

Οι γνήσιοι "μακεδόνες" Μπουγιάρ Οσμάνι και Μουχάμεντ Σεϊντίνι (από τα ονόματα τους και μόνον φαίνεται η σχέση τους με τον Μ.Αλέξανδρο) εξηγούν γιατί δεν θα αλλάξουν τις φανέλες.

O υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις εντάσεις της Ελλάδας σχετικά με τα αρχικά FFM στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της χώρας, στο EURO 202, δήλωσε:

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της ..."Μακεδονίας" (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD.Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών».

Για το επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών αλλά και για προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μουχάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA. Υπήρξε και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του της Βόρειας "Μακεδονίας".

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ. ΕΜΜΕΣΑ; ΕΜΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ή ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (ΑΓΩΝΕΣ) ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://www.defence-point.gr/news/to-quot-executive-order-quot-mpainten-gia-ta-valkania-den-afora-toys-skopianoys

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας έκανε απόψε την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη με αντίπαλο την εθνική Αυστρίας, από την οποία ηττήθηκε με 3-1, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου. Τον αγώνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, “MRT”, η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2020 στη χώρα.Παρά το γεγονός ότι η “MRT” χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βόρειας Μακεδονίας (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα. Οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία». Σε καμία περίπτωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έκαναν λόγο για «εθνική της Βόρειας Μακεδονίας» ούτε χρησιμοποίησαν τη νέα ονομασία της χώρας, «Βόρεια Μακεδονία».

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment