07/10/2018

ΗΠΑ: Ο Στρατός εξέδωσε προσχέδιο για τα νέας γενιάς όπλα στα 6,8mm

Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, η Διοίκηση Συμβάσεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στο Νιου Τζέρσι, εξέδωσε, για λογαριασμό της Διαχείρισης Έργων Οπλών Στρατιωτών (PM SW), το πρωτότυπο προσχέδιο ευκαιριών (PON) για τα Νέας Γενιάς Όπλα Ομάδας (NGSW) με διαμέτρημα φυσιγγιού 6,8 χιλιοστών. Ο γενικός στόχος του PM SW αναφέρεται ως: “Να διασφαλίζει ότι οι στρατιώτες στο πεδίο μάχης έχουν υπέρτερες δυνατότητες στα ατομικά και ομαδικά όπλα.”
Τα δύο διαφορετικά άλλα συσχετιζόμενα προγράμματα όπλων πεζικού μέσα στο τελευταίο προσχέδιο PON, που εμπίπτουν στη Διαχείριση Έργων Ατομικών Όπλων (PM IW) η οποία είναι τμήμα του PM SW, είναι τα έργα NGSW-R και NGSW-AR. Το πρώτο προβλέπεται να αντικαταστήσει τις σειρές των πανταχού παρόντων όπλων M4, ενώ το NGSW-AR τελικά θα αντικαταστήσει το Αυτόματο Όπλο Ομάδας (SAW) M249 στο ρόλο του “οπλίτη αυτομάτου όπλου” (automatic rifleman) για τις Ταξιαρχίες Ομάδων Μάχης του Στρατού των ΗΠΑ.
Τα πρωτότυπα όπλα του προγράμματος NGSW αναμένεται να είναι έτοιμα για δομικές μέχρι το τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020, με το όπλο να δοκιμάζεται στο πεδίο από το 2021.

http://www.proelasi.org/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Είναι αυτό το νέο όπλο του Αμερικανικού Στρατού;

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΤΩΝ 5.56. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΗΤΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΕΣ (ή ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ) ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΡΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΓΟΜΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΘΩΡΑΚΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΦΕΡΟΥΝ.  ΠΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΛΔ ΣΕ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΦΟΡΤΙΟ ΜΑΧΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ, ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΩ ΠΩΣ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΘΕΤΙΚΗ.

ΣΧΟΛΙΟ 10.10.16: ΤΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ 7.62×51 ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΕΑΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ.  ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΒΟΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ 500-800 ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ 300wm. ΞΕΧΑΣΤΕ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙ ΩΦΕΛΙΜΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΤΟΥ G3 (7.62×51). H ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΒΟΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ε.Δ ΣΤΑ 400-500 ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΔΙΑΤΡΗΣΗ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ, ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ. ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΡΩΣΣΙΚΟ" ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ 7.62×54r 

ΣΧΟΛΙΟ 14.6.17: "Ο ΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟ 7,62Χ63 (.30-06 Springfield) ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ. ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΜΑΧΗΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΟΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ, ΑΝ "ΨΕΚΑΖΕΙΣ" ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 5-8 ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ;"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ:  http://www.proelasi.org/556mm-vs-762mm-and-the-winner-is/

No comments :

Post a Comment