17/05/2021

Γερουσιαστής Ron Wyden: Το Πεντάγωνο αγοράζει δεδομένα για να παρακολουθεί τους πολίτες χωρίς ένταλμα

Ο Wyden είχε ρωτήσει το Υπουργείο Άμυνας (DoD) σχετικά με την mobile τοποθεσία και άλλα δεδομένα που είχε αγοράσει από εμπορικές πηγές, μετά από αναφορές της εφημερίδας WSJ και αλλού. Το DoD απάντησε στον Wyden ότι εναπόκειται σε κάθε εταιρεία να διασφαλίσει ότι ακολουθεί το νόμο. Οι άλλες απαντήσεις δεν κοινοποιήθηκαν, αλλά ο Wyden πιστεύει ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Διάφορες υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ αγοράζουν διάφορα δεδομένα από εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε τηλέφωνα για να παρακολουθούν φερόμενους τρομοκράτες, παράνομους μετανάστες και άλλες ομάδες από το 2017 τουλάχιστον. Είναι παράνομο οι κυβερνητικές υπηρεσίες να παρακολουθούν απευθείας τους Αμερικανούς σύμφωνα με την τέταρτη τροποποίηση των ΗΠΑ χωρίς ένταλμα. Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ισχυρίστηκε το 2018 ότι ήταν επίσης παράνομη η πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας κινητού τηλεφώνου χωρίς δικαστική απόφαση (Carpenter).

Σύμφωνα όμως με τον Wyden, η υπηρεσία κατασκοπείας της DoD, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA), έχει υιοθετήσει τη θέση ότι αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν για τα εμπορικά δεδομένα “που αγοράζει η κυβέρνηση.” Ο Wyden ήθελε να μάθει αν το DoD στο σύνολό του έχει υιοθετήσει τη θέση αυτή. Ρώτησε επίσης ποιες άλλες υπηρεσίες DoD “αγοράζουν και χρησιμοποιούν δεδομένα που αποκτήθηκαν για τους Αμερικανούς, χωρίς δικαστική απόφαση.”

Υπό την κυβέρνηση Trump, οι ΗΠΑ επέκτειναν τον Patriot Law επιτρέποντας την επίβλεψη χωρίς έλεγχο (παρά τις αποκαλύψεις του Edward Snowden) και εγκρίθηκε πρόσφατα από τα δικαστήρια υπό τον Biden. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια γκρίζα περιοχή του νόμου ως προς το άν η αγορά δεδομένων εμπίπτει σε αυτούς τους κανόνες.

Ο Wyden και άλλοι προτείνουν νέα νομοθεσία με την ονομασία “The Fourth Amendment Is Not For Sale Act” η οποία θα αναγκάσει την επιβολή του νόμου να λαμβάνει εντάλματα για την τοποθεσία και άλλα δεδομένα που αγοράζονται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

https://www.secnews.gr/350455/gerouriastis-wyden-pentagono/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΗ ΜΕΘΟΔΟ (ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΚΛΕΒΟΥΝ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ, ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ κ.λ.π) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ; ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ; ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ/ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ/ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΕΝΟΧΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ (ΟΡΘΩΣ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ.
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ.
ΑΝ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
ΟΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ (ΣΠΑΝΙΩΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ), ΑΠΛΑ ...ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ή ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΛΕΙ Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ. Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ή ΑΣΧΕΤΟΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.

No comments :

Post a Comment