10/05/2021

Η.Π.Α: Κατάσχεση μεγάλου φορτίου όπλων στην Αραβική Θάλασσα

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ναυτικό, "Το καταδρομικό «Monterrey» σε τακτικό έλεγχο εντόπισε ένα μη κατονομαζόμενο πλοίο στην Αραβική Θάλασσα και κατάσχεσε τεράστια ποσότητα όπλων ρωσικής και κινεζικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων ρωσικών αντιαρματικών πυραύλων, χιλιάδων κινεζικών αυτόματων τουφεκιών τύπου "56", εκατοντάδων όπλων χειρός, χειροβομβίδες και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ή σε ποιον προορίζονταν το φορτίο όπλων. Οι ιδιοκτήτες των όπλων και το τελικό λιμάνι στο οποίο κατευθύνεται αυτό το πλοίο είναι υπό διερεύνηση. Το πλήρωμα του πλοίου απελευθερώθηκε μετά από ανάκριση."

Η τελευταία τέτοια κατάσχεση αναφέρθηκε τον Φεβρουάριο, όταν το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Winston Churchill» ανακάλυψε παρόμοιο φορτίο σε δύο μικρότερα πλοία στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διεξάγει τακτικές περιπολίες στην περιοχή για να εξασφαλίσει την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορικών πλοίων, εμποδίζοντας, ταυτόχρονα τη μεταφορά παράνομων φορτίων που συχνά χρηματοδοτούνται από την τρομοκρατία και την παράνομη δραστηριότητα.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment