09/05/2021

Μνημείο στην πόλη του Κρότωνα στην Κάτω Ιταλία προς τιμήν της αρχαίας ιστορίας του

Φωτογραφία [από τα αριστερά προς τα δεξιά: Matteo Poleo (οπλίτης), Antonio Galardo, Ilaria Marseglia, Antonio Parrotta, Cavallaro Vincenzo (οπλίτης)]

“Αυτό είναι το δώρο μας στην πόλη του Κρότωνα για να τιμήσουμε τη μεγάλη ιστορία της. Αυτό είναι ένα παράδειγμα αγάπης για τη δική μας γη η οποία μας δίνει ευχαρίστηση σε μία χρονική στιγμή τόσο δύσκολη για όλους.”.

Ένας μεγάλος τρίποδας τριών δακτυλίων – ένας στραμμένος στα νοτιοανατολικά προς το Λακίνιο ακρωτήριο (εκεί όπου βρίσκονται τα ερείπια του ναού της Λακίνιας Ήρας), ένα προς βορρά και το άλλο στα δυτικά εκεί όπου δύει ο ήλιος – ένας Ερωδιός και το QPO (ελληνικά αρχικά δυτικής γραφής της πόλης του Κρότωνα), μοναδικά σύμβολα της δικής μας ιστορίας τα οποία βρίσκονται σε αρμονία με το γύρω περιβάλλον. Η παραλία και η θάλασσα πλαισιώνονται μαζί με τις λευκές ελιές, το ρόδι, τη μυρτιά, τη δάφνη και το κουμάρι, γηγενή φυτά, όλα τους συνδεδεμένα με την παράδοση και τον μύθο του Απόλλωνα.

Μια ομάδα πολιτών, ακτιβιστών και εθελοντών προσέφεραν στον Κρότωνα ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει την ταυτότητά του. Οι Κροτωνιάτες, στην πραγματικότητα, χρηματοδότησαν πλήρως το στήσιμο του μνημείου το οποίο, με την ευγενική χορηγία του Δήμου του Κρότωνα, είδε το φως της πραγματικότητας. Το μνημείο τοποθετήθηκε στην παραλιακή στο ύψος της οδού Ποτζιορεάλε (Poggioreale). Οι Κροτωνιάτες ζήτησαν από την τοπική αυτοδιοίκηση να μπορέσουν να “υιοθετήσουν” την περιοχή υπό την αιγίδα της δικής τους φροντίδας και στην οποία φύτεψαν δενδρύλλια και λουλούδια εκεί που βρίσκεται το μνημείο.

https://tourkikanea.gr/uncategorized/kroton/

2 comments :

  1. Anonymous9/5/21 20:53

    ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ. ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΤΩΝΑ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous13/5/21 07:45

    https://ellaniapili.blogspot.com/2020/05/blog-post.html

    ReplyDelete