12/04/2021

Οι Εβραίοι έχουν τοποθετήσει τα περισσότερα κεφάλαια σε ακίνητα στην Θεσσαλονίκη την τελευταία τριετία

Επένδυσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αγορά ξενοδοχείων, μικρών βιοτεχνιών και διαμερισμάτων, εντοπίζοντας ευκαιρίες στις τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης του 2009 και διαβλέποντας αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή -και άρα για το real estate της. Όπως επισημαίνουν φορείς της αγοράς, για τους περισσότερους Ισραηλινούς, η αγορά ενός ακινήτου αποτελεί πρωτίστως επένδυση προς αξιοποίηση, οπότε η επιλογή της Θεσσαλονίκης για την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους προπανδημικά αποτελούσε τρόπον τινά και ψήφο εμπιστοσύνης στην προοπτική της. Πλέον, εν μέσω πανδημίας, πολλοί Ισραηλινοί τηρούν -όπως και οι εγχώριοι επενδυτές- στάση αναμονής, τόσο ως προς τις νέες αγορές ακινήτων, όσο και ως προς την ολοκλήρωση πρότζεκτ που είχαν ήδη ξεκινήσει, μέχρις ότου η αβεβαιότητα γύρω από τι μέλλει γενέσθαι καταλαγιάσει. Εν αναμονή των εξελίξεων, τα κεφάλαια που επενδύθηκαν προπανδημικά σε διάφορους τομείς της κτηματαγοράς, παραμένουν στην πόλη.

Όπως επισημαίνει ο Θάνος Χαριστός, δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία Nexus, που έχει διαχειριστεί πολλές αντίστοιχες συμφωνίες, οι Ισραηλινοί είναι η εθνικότητα που την τελευταία τριετία έχει επενδύσει τα περισσότερα κεφάλαια από κάθε άλλη στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των ισραηλινών επενδύσεων σε ακίνητα είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς πέρα από τις μεγάλες, που είναι εύκολα «ορατές», υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, αχαρτογράφητες μικρές. Αναλυτικότερα, κατά τον κ. Χαριστό, οι ισραηλινές επενδύσεις ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ στην αγορά real estate της Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε περίπου 10-15, όμως πάρα πολλές είναι οι αγορές μικρών διαμερισμάτων, αξίας 30.000 ή 40.000 ή 60.000 ευρώ, που οι Ισραηλινοί αγοραστές σπεύδουν να ανακαινίσουν, ώστε να τα αξιοποιήσουν επενδυτικά.

Μαζί με τους Ισραηλινούς επενδυτές «μπήκαν» εντονότερα στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης και όροι όπως το «parcelacia» (προφέρεται «παρσελάτσια»), δηλαδή η αγορά μεγάλων και εγκαταλελειμμένων -συνήθως βιοτεχνικών- ακινήτων στο κέντρο της πόλης, η ανακαίνιση και κατάτμησή τους σε μικρότερα, ώστε ακολούθως να πουληθούν ως οικιστικά ακίνητα (αυτό που οι αγγλόφωνοι αποκαλούν «parcelation»). Τέσσερις-πέντε όμιλοι ισραηλινών συμφερόντων έχουν ήδη «ποντάρει» στην «παρσελάτσια», μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά ολόκληρες οδούς, όπως η Πτολεμαίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πολλά απ’ αυτά τα διαμερίσματα, που «γεννήθηκαν» μέσα σε εγκαταλελειμμένους, φθηνούς, βιοτεχνικούς χώρους στο κέντρο της πόλης, έχουν προ πολλού αγοραστεί και μάλιστα από Ισραηλινούς αγοραστές. «Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτά τα ακίνητα, που τα δημιουργούν Ισραηλινοί developers, τα αγοράζουν επίσης Ισραηλινοί πολίτες: μόνο στο γραφείο μας έχουμε κάνει πάνω από 100 μεταβιβάσεις τέτοιων διαμερισμάτων σε Ισραηλινούς την τελευταία τριετία» εξηγεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάπτυξης με το μοντέλο της parcelacia είναι η περίπτωση της «Pro Greece»: όταν το 2017 δύο εικοσιπεντάρηδες τότε Ισραηλινοί, ο Gal Rubin και ο Tzach Vertzberger, αποφάσισαν να επενδύσουν στον τομέα του real estate στην Ευρώπη, αναζητώντας περιοχές που συνδύαζαν συμφέρουσες τιμές ακινήτων και προοπτική ανάπτυξης για το μέλλον, γρήγορα κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη ως ένα «διαμάντι» της γηραιάς ηπείρου -όπως τη χαρακτηρίζει ο πρώτος από τους δύο. Απέκτησαν το πρώτο τους ακίνητο στην πόλη το 2018 και σήμερα έχουν ήδη δημιουργήσει 75 διαμερίσματα σε παλιούς εμπορικούς και βιοτεχνικούς χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται στα 7-8 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία. Στόχος είναι να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους άλλα 100 διαμερίσματα ώς το τέλος του 2021, όπως επισημαίνει ο 29χρονος Γκαλ Ρούμπιν.

Κατά πολλούς, ο λόγος που οι Ισραηλινοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη είναι κατά κύριο λόγο ιστορικός, αφού η πόλη θεωρείται ως η «δεύτερη Ιερουσαλήμ», λόγω της παραδοσιακά ισχυρής παρουσίας του εβραϊκού στοιχείου σε αυτή. Για τους ανθρώπους της αγοράς όμως, αν η ιστορία παίζει κάποιο ρόλο, είναι οι ευκαιρίες που δημιούργησε η πολυετής οικονομική κρίση και η αναπτυξιακή προοπτική της πόλης, που τελικά οδηγούν στην υπογραφή των συμβολαίων.

Για τον Ισαάκ (Σάκη) Λεών, διευθύνοντα σύμβουλο της Calon Construction, η οποία -μεταξύ άλλων- έχει υλοποιήσει το «Project 151» στην οδό Παπαναστασίου, η επένδυση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα είδος επιστροφής προς την πόλη από όπου κατάγεται. «Πιστεύω πάρα πολύ στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στις δυνατότητές της. Έχω καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και πολύ μεγάλη οικογενειακή ιστορία σε αυτή και έχω κάθε καλό λόγο, για να κάνω ένα είδος επιστροφής προς την πόλη, δεδομένου βέβαια και του γεγονότος ότι η Θεσσαλονίκη έχει, κατά την άποψή μου τουλάχιστον, πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά της. Όταν κάποιος κοιτάζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης θα καταλάβει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι, πολιτικοί και γεωγραφικοί, που είχαν διαμορφώσει την πόλη σε κόμβο εμπορίου της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Όλες οι συνθήκες τείνουν ξανά προς τα εκεί. Η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα φόντα και τις συνθήκες για να επανέλθει στη θέση ενός βασικού κόμβου στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο», επισημαίνει και προσθέτει ότι αυτό χρειάζεται πρώτα από όλα να το πιστέψουν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς. Ο όμιλος Calon Construction δίνει το επενδυτικό «παρών» στην πόλη την τελευταία τριετία, με αρκετές σημαντικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων το «Project 151», η ονομασία του οποίου παραπέμπει στην ιστορία της πόλης (λεπτομέρειες παρακάτω), όπως και εκείνες όλων των projects του ομίλου. «Θέλουμε να προσθέσουμε πράγματα στην πόλη. Όσο περνάει από το χέρι μας και όσο αντιστοιχεί στο λιθαράκι που θα βάλουμε εμείς,να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την πόλη. Όταν σχεδίαζα το “Project 151”, είχα στον νου μου ότι θέλω να δημιουργήσω στη Θεσσαλονίκη ένα project πάρα πολύ σύγχρονο, χάρη στο οποίο ένας άνθρωπος που θέλει να έρθει να μείνει στην πόλη, θα έχει στη διάθεσή του, κάτι που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή», σημειώνει.

Ο Γκαλ Ρούμπιν εκτιμά πως η κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης θα κάνει άλματα, με ρυθμό ανάπτυξης στο κέντρο της πόλης κατά 10%-12% ετησίως στα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια και ελαφρώς ηπιότερο, της τάξης του 7%-8%, στα επόμενα επτά-δέκα έτη. «Πιστεύω πως όποιος βάλει σήμερα τα χρήματά του στη Θεσσαλονίκη για την επόμενη δεκαετία, θα τα διπλασιάσει», λέει χαρακτηριστικά. Πριν καταλήξουν στη Θεσσαλονίκη, εξηγεί, οι δύο νεαροί επιχειρηματίες έλεγξαν πολλές άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων οι Αθήνα, Λισαβόνα, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Βαρσοβία. «Η απόφαση να επενδύσουμε στη Θεσσαλονίκη ήταν 100% επιχειρηματική και από όσα βλέπω, 100% σωστή. Φυσικά, όταν έφτασα στην πόλη, χάρηκα ακούγοντας ότι υπάρχει μακρά ιστορία στην πόλη για τους Εβραίους, αλλά ήρθα γιατί εδώ είδα τις καλύτερες ευκαιρίες. Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, το αεροδρόμιο δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί, το Μετρό ήταν πολύ πίσω και ο τουρισμός αυξανόταν με τον μεγαλύτερο ρυθμό από οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, ναι, επειδή είχε ξεκινήσει από χαμηλά προ δεκαετίας, αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν, με ενδιαφέρει ποιος είναι ο ρυθμός ανάπτυξης», λέει και αναφέρεται και στην προοπτική που θα δημιουργήσει για την πόλη η ολοκλήρωση του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς. Γρήγορα, ο νεαροί επιχειρηματίες αντιλήφθηκαν ότι η δυναμική του κέντρου της πόλης, «όπου δεν είχε υπάρξει κατασκευή από το 2003-2004», ενώ υπήρχε μεγάλη ζήτηση, μεταξύ άλλων από φοιτητές, ήταν μεγάλη: «Κατάλαβα ότι η δυναμική του να αγοράσω φθηνά εμπορικά ακίνητα και να τα μετατρέψω σε οικιστικά είναι μεγαλύτερη εδώ από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη», σημειώνει. Πλέον, η Pro Greece αρχίζει να κοιτάζει και προς τα δυτικά, σε οδούς όπως η Λαγκαδά και γενικά στην περιοχή πάνω από την Αγίου Δημητρίου. «Πιστεύω πως στα επόμενα 5-10 χρόνια, με την ολοκλήρωση και του Μετρό, οι περιοχές αυτές θα γνωρίσουν ανάπτυξη (…) Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν χρήματα, για να αγοράσουν στο κέντρο και θέλουν να επεκταθούν και εκτός κέντρου αλλά όχι πολύ μακριά του», λέει.

Ο κ. Χαριστός θεωρεί ότι ο λόγος που τα ισραηλινά κεφάλαια επενδύουν στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, ιδίως την τελευταία τριετία, είναι κυρίως ότι αξιοποιούν τις ευκαιρίες που δημιούργησε η οικονομική κρίση. «Τα κίνητρα είναι οικονομικά και επιχειρηματικά, αν ήταν κυρίως ιστορικά, όπως πολλοί υποστηρίζουν, θα είχαν επενδύσει και νωρίτερα. Η εκτίμηση προ κορονοϊού ήταν ότι η Θεσσαλονίκη θα γνωρίσει ανάπτυξη κι αυτό έπαιξε επίσης τον ρόλο του. Οι αντίστοιχες επενδύσεις στην Αθήνα βέβαια, παραμένουν πολλαπλάσιες. Π.χ., ο όμιλος ξενοδοχείων Brown, που στη Θεσσαλονίκη έχει επενδύσει σε τρία ακίνητα, στην Αττική, όπου οι ευκαιρίες είναι περισσότερες και η κτηματαγορά πολύ ωριμότερη, έχει αποκτήσει 20. Η Θεσσαλονίκη έχει επωφεληθεί από μικρό, μόνο, ποσοστό των ισραηλινών επενδύσεων στο real estate, που αν η κτηματαγορά της ήταν ωριμότερη και οι διαδικασίες ευκολότερες, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο», σημειώνει. «Ίσως χρειαστούν δύο-τρία χρόνια για να επανέλθει η αγορά μετά την πανδημία. Το 2021 και το 2022, για παράδειγμα, ο τουρισμός εκτιμάται ότι θα παραμείνει βαθιά επηρεασμένος, οπότε και τα τουριστικά πρότζεκτ των Ισραηλινών επενδυτών λογικά θα παραμείνουν σε αναστολή, όπως συμβαίνει και με τους Έλληνες, γιατί κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον», εκτιμά ο κ. Χαριστός.

Τα ολοκληρωμένα ή υπό εξέλιξη πρότζεκτ στη Θεσσαλονίκη δίνουν ήδη μια γεύση της πρακτικής υπόστασης που λαμβάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την αγορά real estate της πόλης. Μεταξύ αυτών:
  • Το «Project 151» στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, που περιλαμβάνει σύγχρονες επιπλωμένες κατοικίες για μίσθωση από νέους επαγγελματίες/φοιτητές. Η ελληνοϊσραηλινή επένδυση ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου «Calon Constructions». Όπως επισημαίνει ο κ.Χαριστός, η ονομασία του πρότζεκτ προέρχεται από τον «Συνοικισμό 151» στην ίδια περιοχή, όπου μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 μετεγκαταστάθηκαν περίπου 7000 φτωχοί Εβραίοι της πόλης, σε οικόπεδα που αγοράστηκαν από την Εβραϊκή Κοινότητα της Θεσσαλονίκης για τους πυροπαθείς.
  • Η επένδυση της ισραηλινής αλυσίδας ξενοδοχείων «Brown Hotels», η οποία αγόρασε το 2020 την Καπναποθήκη Μιχαηλίδη, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Ναυμαχίας Λήμνου. Η αλυσίδα είχε επίσης αγοράσει το 2019 το διατηρητέο κτήριο «Βιέννη» επί της Εγνατίας. «Τα πρότζεκτ για τα δύο κτήρια, που προβλέπεται να μετατραπούν σε οικιστικούς χώρους, βρίσκονται στη φάση των μελετών. Λόγω συνθηκών, υπάρχει σίγουρα εκ των πραγμάτων μια καθυστέρηση, μια δυσκολία στην υλοποίηση, αλλά θα προχωρήσουν» σημειώνει ο κ.Χαριστός.
  • Η επένδυση ισραηλινού επιχειρηματία του real estate για την αγορά και μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου «Νεφέλη» στο Πανόραμα σε πολυτελείς κατοικίες. H ανάπτυξη θα φιλοξενεί ακόμα εμπορικές επιχειρήσεις, γυμναστήριο-spa και εστιατόριο. «Στο Nefeli 1, παρότι το στάδιο υλοποίησης του πρότζεκτ είναι περίπου στο 50%, έχουν ήδη πωληθεί πάνω από τις μισές κατοικίες, και όλοι οι αγοραστές είναι Έλληνες μέχρι στιγμής», γνωστοποιεί ο κ. Χαριστός.
  • Ο ισραηλινός όμιλος Fattal αγόρασε το 2019 σε πλειστηριασμό ημιτελές κτήριο, εμβαδού 5000 τετραγωνικών, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Κατούνη για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο.
  • Σε ισραηλινό επενδυτή έχει πωληθεί ακόμα το ξενοδοχείο τριών αστέρων «Olympic» επί της οδού Εγνατίας, με στόχο -σύμφωνα με πληροφορίες- την αναβάθμιση και μετατροπή του σε τετράστερη ξενοδοχειακή μονάδα.
  • Ολοκληρώθηκε από Ισραηλινό επενδυτή η αγορά μικρού κτηρίου στην περιοχή του Μουσείου Ολοκαυτώματος και του εμπορικού κέντρου «Οne Salonica», με στόχο τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 25 κλινών και ενός ακόμη μικρού ακινήτου στην οδό Αναγεννήσεως.

Στο ερώτημα ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε κατά την επένδυση στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ρούμπιν επισημαίνει ότι γενικά στις δουλειές του real estate, ιδίως όταν αλλάζεις χρήσεις σε κτήρια, υπάρχουν εμπόδια, συνήθως γραφειοκρατικής φύσης, «αλλά εδώ στην Ελλάδα η κατάσταση, αν και δεν είναι καλή, είναι καλύτερη από άλλες περιοχές και οι διαδικασίες συγκριτικά γρήγορες». Επιπλέον, κατά τον κ.Ρούμπιν, οι ντόπιοι Θεσσαλονικείς συχνά δεν “διαβάζουν” την τάση στην αγορά και δεν σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες. «Αν δεν λάβουν μέρος σε αυτή την αλλαγή, που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη, σε 5-10 χρόνια θα βρουν την πόλη γεμάτη από ξένους, πoυ έχουν την ιδιοκτησία του real estate. Είναι πολύ εύκολο για εμάς να συνεχίσουμε να πουλάμε σε Γερμανούς, Ισραηλινούς, Ουκρανούς και Ρώσους που έρχονται να αγοράσουν, αλλά χωρίς τους Ελληνες, δεν θα είναι το ίδιο, θέλουμε ο τοπικός πληθυσμός να είναι μέρος αυτού που κάνουμε», λέει ο νεαρός επενδυτής. Ο κ. Ρούμπιν σημειώνει πως η πανδημία επηρέασε και την Pro Greece, η οποία όμως ήρθε στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για να μείνει εδώ και να αναπτυχθεί μαζί με τη χώρα και την πόλη: “Προ πανδημίας, υπήρχε ζήτηση για μικρά διαμερίσματα 25-30 τμ., σήμερα είναι μηδενική, γιατί οι άνθρωποι σου λένε, “αν ξαναγίνει λοκντάουν και κλειστώ μέσα σε 25 τετραγωνικά θα πεθάνω”. Άρα δημιουργούμε πλέον λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα. Επιπλέον, η πανδημία μας επηρέασε, γιατί μέρος της επιχείρησής μας σχετιζόταν με το AirBnB. Νομίζω όμως πως η οικονομία της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης θα το ξεπεράσει αυτό και δεν το λέω επειδή ακούγεται καλά. Πιστεύω πως η δυναμική της Θεσσαλονίκης είναι πολύ ισχυρότερη από την πανδημία και η πόλη θα βγει από την ιστορία με την Covid-19 σε υψηλότερη θέση από αυτή που βρισκόταν πριν».

ΑΜΠΕ

13 comments :

  1. Anonymous12/4/21 19:40

    Από τους πιο ευγενικούς τίτλους που θα μπορούσα να σκεφτώ.
    Αυτό, αν κάποιος συμφωνήσει ότι μιλάμε για την αναμενόμενη και σχεδιασμένη "αρπαγή", την οποία οι εβραιόδουλες κυβερνήσεις και, ιδίως η τελευταία, έχουν αδίστακτα μεθοδεύσει σε βάρος των Ελλήνων.
    Το πιο ενοχλητικό όμως ίσως δεν είναι αυτό το γεγονός καθ' αυτό. Η πρακτική είναι γνωστή και, όπως ήδη είπα, αναμενόμενη. Το ενοχλητικό είναι ότι κανείς δεν μπορεί εύλογα να αναμένει δικαιοσύνη ή έστω μία νύχτα κρυστάλλων, ως ελάχιστο δείγμα ότι κάτι ελληνικό κυλάει ακόμη στις φλέβες των θυματοποιημένων υπηκόων.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΛΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΠΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΓΙΑ 10+ ΕΤΗ ΤΩΡΑ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

      Η ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, (ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) Η ΘΡΑΚΗ ΜΕΡΙΚΩΣ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΚΡΗΤΗ , Η ΡΟΔΟΣ, Η ΚΕΡΚΥΡΑ , ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΘΡΟΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ , ΕΙΤΕ ΑΠΑΞΙΕΙ ΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

      ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΩΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ". ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. (ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ). ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΑΙΕΣ.

      ΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑ 99 ΕΤΗ. ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ , ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ή ΠΛΗΘΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.

      ΟΜΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ , ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ 99ετη ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΤΕ Η ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΘΑ ΛΥΕΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ.

      ΟΥΔΕΙΣ ΞΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΑΛΛΟΥ , ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, (ΓΑΛΛΙΑ, ΣΚΟΤΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΚΙΝΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ). ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.

      Delete
    2. Anonymous12/4/21 21:28

      "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ , ΕΙΤΕ ΑΠΑΞΙΕΙ ΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΛΕΜΕ, ΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ."
      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: μόνο Ελληνική δεν είναι, όσο για την προσπάθεια αντικατάστασης μας το κάνουν συνεχώς εδώ και χρόνια. Κτίζουν παντού μουσουλμανικά χωριά, σε όλη την επικράτεια και τους απλώνουν παντού.
      Όσο για τους επενδυτές ακινήτων, όποιος θέλει έρχεται και αγοράζει και επιπλέον είναι και το κόλπο των offshore, οπότε κάποιος που πουλάει ακίνητη περιουσία να μην ξέρει στα σίγουρα ποιός την αγοράζει. Θυμάστε τον βουλγαράκη που μας έλεγε κατάμουτρα ότι έχει την ακίνητη περιουσία του σε offshore για να μην πληρώνει φόρους;
      Στην Μεγάλη Βρετανία τα ακίνητα πουλιούνται για 99 χρόνια και μετά γυρίζουν στο "στέμμα"!
      Αντιγόνη

      Delete
  2. "ο λόγος που οι Ισραηλινοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη είναι κατά κύριο λόγο ιστορικός, αφού η πόλη θεωρείται ως η «δεύτερη Ιερουσαλήμ»"

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ:
    Thessaloniki was known as Madre de Israel, the Mother of Israel, Θεσσαλονίκη - “Μητέρα εν Ισραήλ”.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous12/4/21 21:30

      "Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"

      Delete
  3. Είναι γνωστό ότι οι Εβραίοι έχουν εναλλακτικές πατρίδες σε περίπτωση που στο μέλλον εκδιωχθούν από την Παλαιστίνη. Η κύρια εξ αυτών είναι η περιοχή της Θεσσαλονίκης γι αυτό δημιούργησαν και υποστηρίζουν την ύπαρξη του κράτους των Σκοπίων. Άλλες εναλλακτικές πατρίδες γι αυτούς πιο απομακρες ομως είναι στη Γη του Πυρός ή στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ βορείως της Μαντζουρίας. Το θέμα είναι ότι η άρχουσα τάξη της χώρας μας παίζει άνευ όρων το παιχνίδι τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ , ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

      Delete
    2. https://www.voltairenet.org/article198974.html

      Delete
    3. https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7_%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1

      Delete
    4. Anonymous15/4/21 00:01

      https://en.wikipedia.org/wiki/Proposals_for_a_Jewish_state
      https://line.17qq.com/articles/qhhwpwwhsy.html

      Υπάρχει και η πρόταση να μετατραπεί η Bavaria σε οβραϊκό κράτος, αλλά δεν βρίσκω την ηλ. σελίδα τους, τώρα. Εν ολίγοις, όπου γης και πατρίς· η άπατρις υποφυλή των μιγάδων διεκδικεί κάθε γη, όπου πάτησε πόδι εκδιωγμένη. Ωστόσο, οι οβριοί έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος και η απάντησή τους στους πολλαπλούς εκδιωγμούς είναι οι πολλαπλές «πατρίδες». Κοντολογίς, δεν άλλαξαν την εσφαλμένη και κατακριτέα δόλια νοοτροπία τους, απλώς, δημιούργησαν πολλές εναλλακτικές, ώστε να διαχειριστούν τις αρνητικές συνέπειες.

      Delete
  4. Anonymous21/4/21 11:20

    https://infognomonpolitics.gr/2021/04/brown-i-israilini-etaireia-pou-anoigei-24-xenodocheia-stin-ellada/

    ReplyDelete
  5. Anonymous9/5/21 08:36

    https://attikanea.info/wp-content/uploads/2021/05/unnamed-file-6.jpg

    ReplyDelete