02/12/2020

Η Καλάσνικοφ ετοιμάζει νέα drones-καμικάζι

O Μπεκχάν Οζντόεφ, βιομηχανικός διευθυντής της Rostec, τόνισε πως η εταιρεία Zala Aero Group -θυγατρική του ομίλου Καλάσνικοφ- πραγματοποιεί μελέτες για την κατασκευή νέων μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και drones-καμικάζι, όπως τα: KUB, Lancet-1 και Lancet-3.

Ήδη από την έκθεση IDEX-2019 στο Άμπου Ντάμπι, ο όμιλος Καλάσνικοφ παρουσίασε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι «KUB», ενώ μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κατασκεύασε και το «Lancet». Το «Lancet» («Νυστέρι») πήρε το όνομά του όχι μόνο λόγω του εξωτερικού του σχεδιασμού, αλλά και εξαιτίας της υψηλής του ακρίβειας.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι (drones-kamikaze) είναι ένας σύγχρονος τύπος όπλου που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 2010. Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη με ενσωματωμένη κεφαλή, ικανά να πραγματοποιήσουν μια πτήση μεγάλης εμβέλειας πάνω από το πεδίο της μάχης, να ανιχνεύσουν έναν στόχο και, εάν είναι απαραίτητο, να τον καταστρέψουν, όπως ακριβώς ένας πύραυλος. Σήμερα θεωρούνται από τους πιο αποτελεσματικούς τύπους όπλων ακριβείας.

Τα προφανή οφέλη από τη χρήση αυτών των αεροσκαφών:
  • Έχουν μια σημαντική μείωση του χρόνου χτυπήματος του στόχου. Όταν ένα τέτοιο αεροσκάφος βρίσκεται πάνω από μια ελεγχόμενη περιοχή, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς τα μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει τον εχθρό.
  • Τα παραδοσιακά συστήματα αεράμυνας δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα όπλα. Είναι δύσκολο να ανιχνευθούν τα μικρά αεροσκάφη καμικάζι που κατασκευάζονται από πλαστικό και άλλα υλικά που δεν αντανακλούν ραδιοσήματα, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να παραμένουν σχεδόν αόρατα στα ραντάρ του εχθρού.
  • Τα αεροσκάφη καμικάζι κοστίζουν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τους κλασικούς τύπους όπλων, χωρίς να είναι λιγότερο αποτελεσματικά.
https://sputniknews.gr/exoplismos/202012019011943-I-kalasnikof-etoimazei-nea-drones-kamikazi-ta-entyposiaka-haraktiristika-tous/

3 comments :

  1. Anonymous2/12/20 17:44

    ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΙΧΕΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    https://www.youtube.com/watch?v=t72tptuCfZE

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ, ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΝΟΣ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΟΡΑΤΑ" (ΜΕΓΕΘΟΥΣ 1-3 ΜΟΡΙΩΝ, ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΣΕ ΝΑΝΟ-ΚΛΙΜΑΚΑ.) ΚΑΙ ΤΑ ΣΜΗΝΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 500.000 ΑΠΟ ΔΑΥΤΑ.
      ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΜΗΝΟΥΣ ΤΕΤΟΙΩΝ. ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΔΛΔ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΜΗΝΗ ΑΥΤΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ.

      ΓΕΛΩ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ..."Ban Lethal Autonomous Weapons".
      ΓΕΛΩ "ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ" ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ DRONES "ΑΟΡΑΤΑ" , ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ.
      ΓΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ [ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΚΟΥΒΑΔΕΣ.

      ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ , ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ-ΓΑΛΛΩΝ-ΡΩΣΣΩΝ-ΚΙΝΕΖΩΝ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

      ΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ , ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ 2010 ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣΑΜΕ , ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ , ΜΕ ΤΟ "AI" ΠΟΥ ΥΠΕΡΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΤΗ ΕΥΦΥΙΑ) ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

      Delete
    2. Anonymous2/12/20 19:21

      ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ:

      https://www.researchgate.net/publication/324982328_Ultra_Low_Power_Deep-Learning-powered_Autonomous_Nano_Drones

      https://www.research-collection.ethz.ch/bitstream/handle/20.500.11850/231127/Final_PID4868935.pdf;jsessionid=69837AF91496424A3206B30EC2518B70?sequence=2

      ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ:

      https://www.cnbc.com/2017/03/17/mini-nukes-and-inspect-bot-weapons-being-primed-for-future-warfare.html

      ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΚΟΠΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ PULP.

      https://riscv.org/wp-content/uploads/2016/01/Wed1315-PULP-riscv3_noanim.pdf

      ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.ΦΕΥ ΛΟΙΠΟΝ...

      -ΔΗΜΗΤΡΑ-

      Delete