25/12/2020

Τα ελικόπτερα του κινεζικού Στρατού αλλάζουν ξαφνικά (;) ρόλο

Οι ασκήσεις που πραγματοποίησε πρόσφατα Ταξιαρχία ελικοπτέρων της 73ης Στρατιάς επιβεβαίωσαν αυτό που στρατιωτικοί αναλυτές υποψιάζονταν: Τα ελικόπτερα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού αλλάζουν ρόλο και από την υποστήριξη περνούν στην διεξαγωγή επιχειρήσεων κύριας δύναμης εισβολής.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, στην άσκηση νοτίως της ανατολικής επαρχίας Φούτζιάν έλαβαν μέρος διάφοροι τύποι ελικοπτέρων. Σχηματισμοί επιθετικών Z-10 και μεταφορικών Mi-171 πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από την θάλασσα για την «διάσπαση αμυντικών θέσεων» σε κάποιο «άγνωστο νησί» ανέφερε χαρακτηριστικά ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CCTV. Αντί να υποστηρίξει με τα μέσα της την επιθετική ενέργεια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, η κινεζική Ταξιαρχία ενήργησε ως κύρια επιθετική δύναμη στο πλαίσιο του δόγματος συνδυασμένων Όπλων (τεθωρακισμένων, Μηχ/του Πεζικού, Α/Κ πυροβόλων, Μηχανικού Μάχης) και επικουρούμενη από μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, ραντάρ και drones. Κατά την άφιξή τους στην περιοχή του στόχου, κάθε Mi-171 αποβίβαζε δια καταρρίχησης οκτώ στρατιώτες ταυτόχρονα ενώ παλαιότερα αυτό γινόταν με ένα ή δύο σχοινιά, απαιτώντας περισσότερο χρόνο και παρατείνοντας την έκθεση των ε/π στον κίνδυνο επιγείων πυρών.

Για να ξεπερασθούν οι περιορισμοί των ελικοπτέρων σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, κυρίως η μικρή ακτίνα δράσης τους, η Ταξιαρχία συνεργάσθηκε με το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού το οποίο μετέφερε ελικόπτερα με πλοία του, διερευνώντας νέες μεθόδους και δυνατότητες. Με την ένταξη σε υπηρεσία των πλοίων αμφιβίων επιχειρήσεων κλάσης Type 075, στοιχεία της Αεροπορίας Στρατού θα είναι σε θέση να μεγιστοποιούν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, επισημαίνουν Κινέζοι αναλυτές.

https://www.ptisidiastima.com/pla-army-helos-switch-role/

No comments :

Post a Comment