13/05/2020

Μ. Κωσταράκος (Στρατηγός Ε.Α) : Θα πολεμήσουμε με όσα έχουμε, ΟΧΙ με ό,τι θέλουμε

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ  ...
"ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023-24 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. (ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ)."
...ΕΦΑΓΑ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ.

ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ, ή ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΑΤΟΜΑ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΙΚΡΟ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΛΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ) ΑΜΑΧΗΤΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΕΡΙΤΤΕΣ, ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ, ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ (2021), ΟΤΑΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΩΝ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ, ΟΤΑΝ, ΟΤΑΝ... ΜΟΝΟΝ Η ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΜΟΝΟΝ Η ΑΜΥΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ή ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΝ Η ΑΜΥΝΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΑΓΙΩΣ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΞΙΜΑΔΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ (ΟΠΩΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ)  ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ, ΕΠΙΦΟΒΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ Ε.Δ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕ ΠΩΣ Η 9ΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ. ΠΩΣ Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ. ΠΩΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ...

ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ. ΠΕΤΥΧΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΛΕΨΙΑ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Με αφορμή την πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα υπάρχει πλέον στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ απόλυτη συμφωνία ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η αποτρεπτική (και η αμυντική) μας ικανότητα με αντίστοιχη αύξηση και βελτίωση των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων. Βέβαια η σχετική αρθρογραφία, πολλές φορές υποκινούμενη και από στρατιωτικούς κύκλους που φοβούνται μην υστερήσουν στη «μοιρασιά», άρχισε να δημιουργεί μια αίσθηση απεριορίστων οικονομικών δυνατοτήτων, ξεχνώντας την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει και θα καταβάλλει για αρκετό καιρό ακόμα η Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για να αντιμετωπίσει την σοβαρή οικονομική κρίση που δημιούργησε ξαφνικά ο κορωνοιός.

Φυσικά, όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα, όλοι θέλουν να αποκτήσουν μια Φερράρι και στο πλαίσιο αυτό της γενικευμένης ευφορίας στον αμυντικό τομέα, «υπάρχει» ανάγκη για 15 καινούργιες φρεγάτες, νέα υποβρύχια και νέα ελικόπτερα παράλληλα με τις δυο γαλλικές φρεγάτες Belh@rra που φαίνεται ότι θα αποκτήσουμε μετά το 2025. Η Πολεμική Αεροπορία θεωρεί βέβαιο ότι θα μπει στο πρόγραμμα των πανάκριβων F-35 μετά το 2026 με ενδεχόμενη αγορά 20 αεροσκαφών παράλληλα με νέα drones και ενδεχομένως Αεροσκάφη Εναερίου Ανεφοδιασμού ενώ ο Στρατός οραματίζεται νέα Τεθωρακισμένα οχήματα Μάχης, νέα τακτικά και μεταφορικά οχήματα και νέα τυφέκια.Συγχρόνως θα γίνει προσπάθεια η αμυντική μας βιομηχανία να ξαναπάρει μπροστά μέσα από συμπαραγωγές για τα οπλικά συστήματα που θα επιλεγούν προσφέροντας θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ.

Όλα αυτά είναι υπέροχα και μακάρι όλα να υλοποιηθούν και να ενισχυθούν και να βοηθηθούν τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η οικονομία μας. Η Κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά, με βάση τα σχέδια, τις δυνατότητες και τους στόχους της. Αν θελήσουμε να αναλύσουμε όλα τα παραπάνω αμυντικά προγράμματα θα διαπιστώσουμε ότι όλα είναι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Όλα σχεδόν τα παραπάνω προγράμματα χρειάζονται χρόνια για να αποκτηθούν και για να καταστούν επιχειρησιακά. Με εξαίρεση ίσως τα drones και με την πιο αισιόδοξη προσέγγιση, κανένα νέο οπλικό σύστημα δεν πρόκειται να ενισχύσει τις ΕΔ μας πριν το 2025-26. Όσα οι Ένοπλες Δυνάμεις ονειρεύονται και επιθυμούν δεν θα έχουν καμία επίδραση στην αμυντική ισορροπία του σήμερα ή του αύριο. Γιατί μέχρι όλα αυτά να υλοποιηθούν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας μας, εκτιμάται ότι, θα έχει τροποποιηθεί η ισορροπία ισχύος της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής και ενδεχομένως θα έχουν αλλάξει τα σύνορα και η κυριαρχία σε κάποιες περιοχές.

Τα γεγονότα εξελίσσονται πολύ γρήγορα και εμείς φαίνεται ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την επείγουσα πραγματικότητα με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και λύσεις μακράς πνοής. Δυστυχώς τις νέες κρίσεις που θα παρουσιαστούν αύριο, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε αύριο, και μάλιστα κατά άριστο τρόπο. Επομένως, χρειαζόμαστε επιπλέον ένα συγκεκριμένο βραχυπρόθεσμο αμυντικό σχεδιασμό που θα στηρίζεται στην πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος αμυντικού υλικού. Θα πρέπει ΟΛΑ τα οπλικά συστήματα, πολεμικά σκάφη, ιπτάμενα μέσα όλων των τύπων, μέσα βολής, μεταφορικά και επικοινωνιακά μέσα και ότι άλλο διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να αποκτήσουν (αν βέβαια δεν έχουν ήδη αποκτήσει) διαθεσιμότητα στο 100% (επιθυμητό αλλά και δύσκολο) ή τουλάχιστον σε πρώτη φάση στο διεθνές όριο επιχειρησιακής διαθεσιμότητας του 80% για κάθε τύπο αμυντικού υλικού ή μέσου. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Θα πρέπει η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και οι αντίστοιχοι τεχνικοί, οικονομικοί και επιχειρησιακοί κλάδοι των Επιτελείων να ενεργοποιηθούν και να δουλέψουν διαρκώς στο κόκκινο για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα άμεσα (αύριο δηλαδή) όπως απαιτεί η διεθνής κατάσταση στην περιοχή μας. Και φυσικά να διατεθούν από την κυβέρνηση ή να ανευρεθούν άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο τα απαραίτητα υψηλά κονδύλια που απαιτούνται για αυτή την επιχειρησιακή μας αναβάθμιση. Η καθοριστικής σημασίας αυτή αύξηση της διαθεσιμότητας που έπρεπε να είχε γίνει χθες (αν δεν έχει ήδη γίνει, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λεπτομερώς) είναι ένα ξεκάθαρα μετρήσιμο μέγεθος που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα και συνεπάγεται ευθύνες για αυτούς που δεν θα φροντίσουν να υλοποιηθεί. Είναι απόλυτα αποδεκτό να μην υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθούν επιπλέον αμυντικές δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας και εξαιρετικά υψηλού κόστους, δεν είναι όμως αποδεκτό να μην είναι διαθέσιμα και πλήρως επιχειρησιακά τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα και μέσα που έχουν ήδη αποκτηθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Είναι σίγουρο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν την αποστολή τους με ότι διαθέτουν, όχι με ότι ονειρεύονται. Η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όπως είναι τώρα εξοπλισμένες, είναι ένα κύριος παράγων ισχυρής αποτροπής απόλυτα απαραίτητος για το καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο πού όλοι οραματιζόμαστε και επιδιώκουμε.

8 comments :

  1. Anonymous13/5/20 21:23

    Αδερφέ,την ίδια οργή έχουμε όλοι όσοι μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες για τα εθνικά μας θέματα.Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου ανεβάσω την τεστοστερόνη με αυτό:

    https://www.youtube.com/watch?v=MzSoX4zosWA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0zwsY35_ZwHIHtuT7aa9YF24OmW1quP-RBhvYKNO0LLIWeIS4Jz3mB2wM

    ReplyDelete
  2. Anonymous14/5/20 12:00

    Απαραίτητο βήμα για την ευόδωση των σχεδίων της γείτονος είναι η επέκταση στο Αιγαίο.

    Αυτό έχει καθοριστεί να γίνει σε πέντε στάδια: α) συνεκμετάλλευση, β) συγκυριαρχία και γ) συνδιοίκηση, έπειτα από παραχώρηση πολιτιστικών και άλλων δικαιωμάτων στους μονίμως εγκατασταθέντες λαθραίους στα νησιά, προστάτης των οποίων θα έχει αυτοανακηρυχθεί η Τουρκία. δ) Μετά τη συνδιοίκηση θα γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των εποικισθέντων νήσων, με το επιχείρημα «αφού συνδιοικούμε για ποιο λόγο να υπάρχει εκεί ο Ελληνικός Στρατός;». ε) Αρπαγή των νήσων έπειτα από μια συντονισμένη εξέγερση των λαθραίων και ακολούθως διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό. Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υπογράψει τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Κρήτη εντός της ελληνικής ΑΟΖ όχι ακριβώς σύμφωνα με το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, αλλά με κάποιες παραλλαγές – χωρίς αρχικά να θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επίμαχων νήσων του Αιγαίου, μέχρι να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα στάδια σε εύθετο χρόνο.

    Η υπογραφή της συνεκμετάλλευσης θα πραγματοποιηθεί είτε με απευθείας προσφυγή στη Χάγη είτε με θερμό τοπικό επεισόδιο εντός της ελληνικής ΑΟΖ στο νότιο Αιγαίο.
    Ορίστηκε ομάδα «ειδικών»

    Αυτού του είδους οι σχεδιασμοί είναι γνωστοί στις Αρχές εδώ και χρόνια, μια και οι επιφορτισμένες με τις σχετικές αρμοδιότητες υπηρεσίες έχουν προσφέρει αναλυτική ενημέρωση περί των τουρκικών προθέσεων των εδώ συνεργατών της τουρκικής διοίκησης και προτάσεις για την αντιμετώπιση πιθανών κρίσεων.

    Το κακό είναι ότι οι εκάστοτε ηγεσίες, αντί να κατευθύνουν τα πράγματα προς την πλευρά της λύσης, εντείνουν το πρόβλημα, αναθέτοντας σε πρόσωπα εξαιρετικά αμφιλεγόμενων προθέσεων διάφορους ρόλους. Έχοντας τα παραπάνω υπόψη αξίζει να επισημανθεί ότι στην Αθήνα έχει ήδη οριστεί η ομάδα «ειδικών» (σε ζητήματα ενδοτισμού, όπως έχει αποδείξει η σταδιοδρομία τους) που επεξεργάζονται τη διαχείριση του «σεναρίου» με βάση τον οδικό χάρτη. Αυτή η ομάδα είναι διακομματική και η βασική της μέριμνα είναι η ικανοποίηση των τουρκικών αξιώσεων σταδιακά και με την επίκληση προφάσεων και εκφράσεων που δεν θα προκαλέσουν μαζικές αντιδράσεις από την πλευρά του ελληνικού λαού.

    Αν τα στάδια του εθνικού ακρωτηριασμού φαντάζουν ουτοπικά, ας αναλογιστεί όποιος τα διαβάζει πόσο ουτοπικό και εξωφρενικό θα φάνταζε σε έναν Έλληνα πριν από μερικές δεκαετίες η Ελλάδα να αναγνωρίσει «Βόρεια Μακεδονία» και την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας.

    ReplyDelete
  3. Anonymous14/5/20 16:42

    ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
    ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΙΚΙΕΣ, ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑΧΤΗΣΟΥΝ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

    ΘΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚAI ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΟΛΟΙ
    https://www.youtube.com/watch?v=2l3-eRy3yMQ

    ReplyDelete
  4. Anonymous14/5/20 18:30

    https://www.defence-point.gr/news/to-tromagmeno-elliniko-politiko-systima-poy-yponomeyei-tis-stratigikes-mas-symmachies

    ReplyDelete
  5. Anonymous14/5/20 18:50

    http://enneaetifotos.blogspot.com/2020/05/14-1920-14-2020.html

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  6. Anonymous14/5/20 18:51

    Τουρκικές ΜΚΟ διεκδικούν «επιστροφή» Κρήτης και 12 νησιών στην Τουρκία

    https://www.ethnos.gr/kosmos/105450_toyrkikes-mko-diekdikoyn-epistrofi-kritis-kai-12-nision-stin-toyrkia

    https://www.true.gr/kriti-ine-psychi-mas-tourkia-stratologi-100-mko-ke-pai-stin-chagi/

    ReplyDelete
  7. -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΡΑΚΗΣ. (ΜΙΚΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

    14/5/20 18:51
    ΤΑ ΕΙΔΑ , ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ . ΟΙ ΜΚΟ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ Κ.Λ.Π ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΠΑΙΖΟΥΝ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ) ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ..."ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ;" ... "ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΟΖ"

    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ..."Η μεγαλύτερη σφαγή έγινε στο Σελίνο (ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ) στις 16 Αυγούστου 1866."

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΟΖ ΑΥΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2018/06/f-16i-f-15i-f-35i-adir.html

    ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΟΧΥΡΟ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ. ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ. Η ΚΡΗΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ, (ΕΛΛΑΔΑ) ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ (ΕΒΡΑΙΟΙ). ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ. ΩΣ ΟΧΥΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΟΙΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ. ΑΥΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ. ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΟΣΟ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ , (ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ) ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

    Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΔΥΤΙΚΑ , ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΕΖ-ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ-ΣΤΕΝΑ. ΟΛΗ Η ΝΑΥΣΙΠΛΟΟΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΝΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Η ΤΩΡΙΝΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ "EAST MED". ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΗΠΑ) ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΙ. ΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ (ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ) ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous14/5/20 21:22

    Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete