13/05/2020

Αναφορά που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο για τα F-35: "Ρίσκο η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα"

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΑΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΧΘΡΙΚΗΣ (ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΔΗΛΩΣΕΙ) ΧΩΡΑΣ  (ΤΟΥΡΚΙΑ) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΑΡΤΙΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ) ΕΝΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΩΣ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ  ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΡΙΣΚΟ;
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΝΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ; ή ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ; ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ, ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ (DIA), ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ, ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ ΑΥΤΗ Η  ΑΝΑΦΟΡΑ.
ΠΕΙΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , (ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ , ΟΠΩΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ. 

Το υπαγόμενο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, Γραφείο Λογοδοσίας (GAO) σε αναφορά που ετοίμασε για την προμήθεια των F-35, αναφέρει πως δεν καλύφθηκαν τα στάνταρ παραγωγής. Στην αναφορά καταγράφεται πώς η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ρίσκα.

Στην αναφορά καταγράφεται ως κατά το 2019 έγινε ένα μεγάλος αριθμός από τα τεστ που ήταν σχεδιασμένα να γίνουν αλλά υπήρξε μία καθυστέρηση 9 μηνών. Ενώ το πρόγραμμα F-35 αυξάνει το ρυθμό παραγωγής και διαπραγματεύεται το χαμηλό κόστος για τα αεροσκάφη, οι διαδικασίες παραγωγής του, δεν πληρούν τα βασικά πρότυπα πρακτικών παραγωγής που ορίζει ο GAO.

Συγκεκριμένα, μόνο 3.000 από τις 10.000 άτρακτους που παρέχονται από τον ανάδοχο κατά τη διαδικασία παραγωγής, τηρούν τα πρότυπα σχεδιασμού που έχουν καθοριστεί για την ποιότητα του προϊόντος. Ταυτόχρονα, περισσότερα από 500 αεροσκάφη προσγειωμένα στον αεροδιάδρομο, δεν έχουν ακόμη επιτύχει, τους στόχους αξιοπιστίας και βιωσιμότητας του προγράμματος. Ακόμη και αν ο ανάδοχος, αλλάξει τις διαδικασίες παραγωγής για να λύσει αυτά τα προβλήματα και να αυξήσει την αποδοτικότητα, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

Εάν το γραφείο του προγράμματος δεν αξιολογήσει τους κινδύνους για αυτές τις κύριες πρακτικές παραγωγής, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και οι διεθνείς συνεργάτες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να λάβουν αεροσκάφη της ποιότητας που καθορίζεται στην πώληση.

https://tourkikanea.gr/international/f-35-31/

No comments :

Post a Comment