05/03/2020

Τούρκοι δημοσιογράφοι προφυλακίσθηκαν γιατί αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός πράκτορα

Δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης έως εννέα ετών επειδή έγραψαν ένα άρθρο για την κηδεία ενός πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος σκοτώθηκε στη Λιβύη, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός εργαζομένου των υπηρεσιών πληροφοριών. 

Ο Μπαρίς Τέρκογλου και η Χουλιά Κιλίντς προφυλακίσθηκαν χθες, Τετάρτη, από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης μετά την ανάρτηση στον ιστότοπο OdaTV ενός βίντεο απ' αυτή την κηδεία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.Στον ιστότοπο αναφέρθηκαν το μικρό όνομα και το πρώτο γράμμα του επωνύμου του εν λόγω πράκτορα, ενώ αναφέρθηκε επίσης πως ενταφιάσθηκε στη δυτική Τουρκία. Όμως ο ιστότοπος υπογράμμισε πως δεν προέβη σε καμία αποκάλυψη και υποστήριξε πως η ταυτότητα του αξιωματικού που σκοτώθηκε στη Λιβύη είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε επικρίνει τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου. «Τα κρατικά απόρρητα, τα απόρρητα που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, υπάρχουν», είπε στη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΩΣ:   ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ...

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/6078848/toyrkoi-dimosiografoi-profylakisthikan-giati-apokalypsan-tin-taytotita-enos-praktora

No comments :

Post a Comment