24/03/2020

Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών και άλλα περιοριστικά μέτρα

Η Γαλλία τέθηκε σήμερα σε «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» για διάστημα δύο μηνών, ένα καθεστώς το οποίο προβλέπει απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών και άλλα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Κυριακή το νομοσχέδιο αυτό «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία covid-19», έγραψε σήμερα η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή «κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» βάσει των προβλέψεων νόμου του 1955 ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί ξανά τον Νοέμβριο του 2015 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Το νέο έκτακτο καθεστώς προβλέπει μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, του συνέρχεσθαι και του επιχειρείν.Σε περίπτωση παραβίασης των περιορισμών στις μετακινήσεις επιβάλλεται πρόστιμο 135 ευρώ. Εφόσον υπάρξει νέα παραβίαση «σε διάστημα 15 ημερών» το πρόστιμο ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και σε περίπτωση «τεσσάρων παραβιάσεων σε διάστημα 30 ημερών» το αδίκημα τιμωρείται «με πρόστιμο 3.700 και έξι μήνες φυλάκιση το μέγιστο»

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;
"Βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν τους «ευρείς» περιορισμούς των ατομικών ελευθεριών και τις «τεράστιες εξουσίες» που δίνονται στην κυβέρνηση."
ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΩΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.

3 comments :

  1. Anonymous24/3/20 15:37

    Γλύτωσε ο μακρόν από τα κίτρινα γιλέκα!
    Τώρα στα δικά μας: συνεχίζεται η διασπορά των λαθροεισβολέων, 4 το πρωί στην Ραφήνα (τους φέρνουν ξημερώματα για να μην φαίνονται) χρειάστηκαν 15 πούλμαν, οπότε κάντε τον υπολογισμό... (χτες και προχθές)...
    Ο μητσοδράκουλας χτυπάει την "νατιβισμό", εξάλλου το είχε υποσχεθεί...
    Πέθανε στον ύπνο της γιαγιά 98-99 ετών (γιαγιά φίλης μου) χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας και ΑΠΎΡΕΤΗ!!! και ο γιατρός έγραψε αιτία θανάτου: γρίππη - κορωνοϊός!!! Στις διαμαρτυρίες των συγγενών είχε το θράσος να τους πει να κοιτάνε την δουλειά τους!!!!
    Α.Α.

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/3/20 17:31


    DW: Οι πολίτες εμπιστεύονται τώρα τις κυβερνήσεις επειδή φοβούνται τον κορωνοϊό

    https://www.iefimerida.gr/oikonomia/dw-oi-polites-empisteyontai-pali-tis-kyberniseis

    ΛΑΘΟΣ!
    ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

    ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ!

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/3/20 17:52

    Ν.Τραμπ: «Τελειώνω την καραντίνα - Αν το αφήσουμε στους γιατρούς θα μας κλείσουν όλους μέσα»!

    Μετά το χθεσινό tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις θέσεις του για τον κορωνοϊό, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί ολόκληρη η Αμερική να μπει σε καραντίνα, αφού η οικονομική καταστροφή θα επισκιάσει κάθε πιθανό όφελος.
    Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αυτές το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε «ράλι» ανόδου επανακάμπτοντας από την σημαντική πτώση των προηγούμενων ημερών.

    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/861073_ntramp-teleiono-tin-karantina-afisoyme-stoys-giatroys-tha-mas

    ReplyDelete