26/03/2020

Εμπορικό πλοίο τουρκικών συμφερόντων, γεμάτο όπλα για την Λιβύη, γυρίζει προς την Τουρκία

Η επιστροφή του έχει να κάνει με τον στενό κλοιό που ξεκίνησε να δημιουργεί η νατοϊκή δύναμη που περιπολεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα φοβούμενη ακόμη και το ρεσάλτο ελέγχου των εμπορευμάτων που προορίζονταν για την Τρίπολη, παίρνει πίσω κακήν κακώς το πλοίο «φάντασμα». Δηλωμένο ως επιβατικό-εμπορικό, γεμάτο όμως με βαρύ οπλισμό που προορίζονταν για τις δυνάμεις του αλ Σάρατζ, στην Τρίπολη.

Αυτή τη φορά το σχέδιο ενίσχυσης από την Τουρκία ναυάγησε αρκετά γρήγορα. Οι Τούρκοι φαίνεται ότι ζύγισαν πως η ναυτική Νατοϊκή αρμάδα, ανάμεσά της μονάδες επιφανείας της Γαλλίας και της Ελλάδας έστελνε τελεσίγραφο προς το εμπορικό-επιβατικό πλοίο πως εφόσον συνεχίσει τον πλου του θα ελεγχθεί και φυσικά θα υποστεί τις συνέπειες ενώ το αφήγημα του Ταγίπ Ερντογάν θα ήταν ιδιαίτερα έκθετο. Ο πλους του συγκεκριμένου εμπορικού τύπου πλοίου σταμάτησε «άδοξα» αρκετά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και ανατολικά της Καρπάθου, εκεί δηλαδή όπου τοποθετεί η Τουρκία την θαλάσσια ζώνη του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου. Στη συνέχεια το πλοίο έστρεψε πορεία και ύστερα από ορισμένες μανούβρες πήρε την ευθεία προς την νοτιοανατολική Τουρκία περνώντας μάλιστα ανοιχτά από τη Μεγίστη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, όλες οι πληροφορίες είχαν περιέλθει και στην Αθήνα που παρακολουθούσε τις εξελίξεις. Ο συναγερμός στη ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ ξεκίνησε ύστερα από πληροφορία συμμάχου χώρας, αλλά εκτός της Συμμαχίας. Θεωρήθηκε ιδιαίτερα αξιόπιστη, το πλοίο τέθηκε υπό παρακολούθηση με ναυτικά, αεροπορικά και ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης. Οι ναυτικές δυνάμεις υπό Νατοϊκή διοίκηση και ιδιαίτερα μονάδα επιφανείας της Ελλάδας πήραν εντολή να προσεγγίσουν το πλοίο.Μέχρι και επιχείρηση ναυτικού ελέγχου σχεδιάστηκε, για ένα ρεσάλτο στο εμπορικό πλοίο που στόχο έχει αυτή ακριβώς την αποστολή για την οποία πλέει η ναυτική δύναμη εδώ και χρόνια στη Μεσόγειο, τον έλεγχο του παράνομου εμπορίου όπλων που ενισχύουν την τρομοκρατία.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://hellasjournal.com/2020/03/plio-fantasma-me-opla-apo-tin-tourkia-sti-natoiki-ke-elliniki-faka-ena-paraligo-resalto-notia-apo-to-kastelorizo/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ...ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ "ΕΠΙΚΟ ΤΟΝΟ" ΣΤΟ ΟΛΟΝ. Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΡΥΦΗ. https://isxys.blogspot.com/2020/03/blog-post_345.html
ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΜΕΣΑ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

No comments :

Post a Comment