26/03/2020

Δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου θα διανεμηθούν από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΚΟΥΤΣΟΙ-ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ "ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ"...  ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ. ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΔΙΚΑΚΡΙΤΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΙΣΔΟΧΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ "ΨΥΓΕΙΟ" ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΠΩΣ Η ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ. "ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ..." ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2010/10/blog-post_16.html

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 30/3:  Η συνολική επιβάρυνση αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 5,1 δισ. ευρώ, μόνο για τον Μάρτιο και Απρίλιο

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η ΣΤΗΝ Ε.Ε ΣΥΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΠΤΗ, ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ  ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΚΕΥΝΣΙΑΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ.
ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ, ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ. (ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ , ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ. )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Τα δάνεια αυτά θα ανέρχονται είτε στο διπλάσιο του μισθολογικού κόστους της επιχείρησης συμπεριλαμβανομένων των εισφορών, είτε στο 25% του τζίρου τους. Το σχέδιο αυτό αναμένεται να δοθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι την Παρασκευή. Το συγκεκριμένο νομοθέτημα δεν λαμβάνει υπόψη του τους ορισμούς της ΕΒΑ για δανειολήπτες ενήμερους ή μη αφού δίδει το δικαίωμα, αιτήματα για δάνεια να μπορούν να υποβάλλουν όσοι κατά τη γενική διάταξη δεν είχαν συνολικές υπερημέριες δημόσιο-τράπεζες κάτω των 90 ημερών στις 31.12.20. Μάλιστα το ίδιο θα ισχύει και για ρυθμισμένους δανειολήπτες που τηρούν τις ρυθμίσεις τους. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες θα μπορούν και αυτοί να χορηγούν περαιτέρω εγγυήσεις για το ποσό του δανείου που θα καλείται να αναλάβει το πιστωτικό ίδρυμα χωρίς εγγύηση. Οι τράπεζες πρέπει να εκπονήσουν σε κάθε περίπτωση το σχέδιο για το ποσοστό της ζημίας που δυνητικά μπορούν να αναλάβουν στα δάνεια αυτά με βάση τις ευχέρειες που διαθέτουν (αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της κεφαλαιακής επάρκειας).

Το παραπάνω θέμα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης χθες των τραπεζών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και το ΤΕΠΙΧ. Στη σύσκεψη χθες συζητήθηκαν μεταβολές στο σχέδιο νόμου. Οι μεταβολές αυτές είναι η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου να φθάνει το 40% των δανείων διότι όπως λένε οι τράπεζες σε άλλη περίπτωση ο λογαριασμός των ιδίων κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων δεν καλύπτεται. Το σχέδιο νόμου μιλάει για μια εγγύηση ύψους 25% .” Kάθε πιστωτικό ίδρυµα θα δηµιουργεί ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο των παραπάνω δανείων, στο οποίο το ποσό της εγγύησης του Ταµείου δεν θα ξεπερνά το 25% της αξίας του συγκεκριµένου χαρτοφυλακίου”. Βεβαίως τα μεγέθη των τραπεζών πλέον αποκτούν μια δυναμική αφού τόσο τα IFRS9 διεθνή λογιστικά πρότυπα θα γίνουν χαλαρότερα όσο και οι ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων σε εποπτικά κεφάλαια. Ας σημειωθεί επίσης πως και οι ορισμοί της ΕΒΑ αναμένεται να υποστούν αλλαγές αφού την επεξεργασία για όλη την Ευρώπη διενεργεί ο SSM.

https://bankingnews.gr/images/sxedio.pdf

4 comments :

  1. Anonymous26/3/20 16:17

    Είναι ΑΠΑΤΗ!!!!!!!!!!
    Μετά τον σεισμό του 1999 δώσανε (και πήραμε προσωπικά) ΆΤΟΚΑ δάνεια στις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί και είχαν πολύ μεγάλες ζημιές και αυτό θα έπρεπε να είχε βεβαιωθεί με ΦΕΚ.
    Έδωσε η ΕΤΕ αυτά τα δάνεια το 2000 με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και τα πήραμε χωρίς να υπογράψουμε, γιατί δεν χρειαζόταν επειδή εγγυητής ήταν το δημόσιο.
    Υπήρχε μία περίοδος 2 ετών μετά την λήψη του δανείου χωρίς υποχρέωση καταβολής δόσεων και όταν πήγαμε να καταβάλλουμε κανονικά την 1η δόση, μας είπαν ότι το δάνειο διπλασιάστηκε, γιατί χρεωθήκαμε τόκους σχεδόν 20% το χρόνο για τα 2 χρόνια, αλλά να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ο τόκος θα ήταν μόνον 7,5% για τα επόμενα έτη, χώρια ότι μας χρέωσαν και τόκους υπερημερίας!
    Αν το ξέραμε δεν θα δανειζόμαστε, όσες επιχειρήσεις πήραν σεισμοδάνειο έκλεισαν και παλεύουμε 20 χρόνια να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες...
    Τα επιμελητήρια τα πληρώναμε τσάμπα (μόνο πολυτελή γραφεία ενδιαφέρον ΜΗΔΕΝ), κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και κανένα τσοντοκάναλο ή φυλλάδα ψευδοπληροφόρησης έγραψε τίποτα για την εξαπάτηση των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων....
    Άτοκα τα λένε αλλά δανειστήκαμε σαν τον έμπορο της Βενετίας και το πληρώσαμε με αίμα...
    Α.Α

    ReplyDelete
  2. Anonymous26/3/20 17:24

    https://doxaorfanakigreece.home.blog/2020/02/24/στα-κατασχεμένα-σπίτια-των-ελλήνων-κα/?fbclid=IwAR36OkbmSccgZLGj1YSte77KtHjyZ1UhvEELau2d23xh9Fbk2298zjp188c


    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  3. -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ.(2016) https://www.news247.gr/koinonia/stegi-me-enoikio-gia-toys-prosfyges-se-exi-perioches.6405706.html


    Αθροιστικός αριθμός δικαιούχων βοήθειας με προπληρωμένες κάρτες (Απρίλιος 2017 - Ιανουάριος 2020): 166630.
    Έως την 23η Μαρτίου 2020, 25.519 θέσεις στέγασης έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο του ESTIA (Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση).

    ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://estia.unhcr.gr/el/home_page/

    ReplyDelete
  4. Anonymous26/3/20 18:08

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ...ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ,ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete