01/03/2020

Αλβανία-Τουρκία: Υπέγραψαν μνημόνιο Αμυντικής Συνεργασίας

Το σχετικό μνημόνιο υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αμυντικής Πολιτικής Φλόριαν Καλί και τον Τούρκο συνταγματάρχη Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ, στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στα Τίρανα. Για την ενίσχυση και την εντατικοποίηση της αλληλεπίδρασης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας υπέγραψαν Σχέδιο Συνεργασίας για το 2020.  Το σχέδιο συνεργασίας περιλαμβάνει δραστηριότητες που δεν αναφέρονται δημοσίως αλλά θα ενισχύσουν και θα εντείνουν τις μεταξύ τους σχέσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

"Ενας από τους σημαντικότερους αρωγούς του αλβανικού κράτους τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και σε περιόδους εκτάκτων αναγκών είναι τη Τουρκία. Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους εταίρους της χώρας για την ασφάλεια και την άμυνα, αλλά και μια χώρα που συνδράμει σε δύσκολες στιγμές. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η σημαντική βοήθεια στη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε τον σεισμό που έπληξε τη χώρα μας στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους" σημειώνει το δημοσίευμα του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας.

https://www.echedoros-a.gr/2020/02/blog-post_223.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ή ΑΝ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΒΕΤΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ, ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΥΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΖΙ ΧΩΡΕΣ.

No comments :

Post a Comment