13/01/2020

Το Ισραήλ αποκαλύπτει το πρόγραμμα όπλων laser

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε στις 8 Ιανουαρίου στη δημοσιότητα πτυχές από το πρόγραμμα όπλων laser, που υφίσταται από κοινού με τη Γραμματεία Αμυντικής Έρευνας & Ανάπτυξης (Directorate of Research and Development – DDR&D). Tο υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχουν επιτύχει δέσμες laser που εστιάζουν σε στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, ξεπερνώντας τις ατμοσφαιρικές διαταραχές. Το επίτευγμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή στόχων σε πολύ σύντομο χρόνο.

Έχει ήδη ξεκινήσει η ανάπτυξη πρωτοτύπων σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες: σε κλωβό, σε τεθωρακισμένο όχημα και αεροσκάφος.
  • Η πρώτη πλατφόρμα προορίζεται να συμπληρώσει το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome, το οποίο είναι αποτελεσματικό, αλλά με υπολογίσιμο οικονομικό κόστος. 
  • Η δεύτερη πλατφόρμα θα παρέχει προστασία σε φίλιους στρατιωτικούς σχηματισμούς στο πεδίο της μάχης. 
  • Η τρίτη πλατφόρμα προορίζεται πιθανόν για ΜΕΑ, επιτρέποντας την καταστροφή απειλών σε πολύ ευρύτερη περιοχή από όταν το όπλο laser χρησιμοποιείται από χερσαία συστήματα.
Θα ακολουθήσει επίδειξη της τεχνολογίας μέσα στο έτος. Μέσα από την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας, το Ισραήλ στοχεύει σε όπλα με «απεριόριστα πυρομαχικά», συνεχή χρήση και φθηνό κόστος.

https://www.ptisidiastima.com/israel-reveals-breakthrough-in-powerful-laser-development/

No comments :

Post a Comment