31/01/2020

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την υλοποίηση του Brexit

Από 1η Φεβρουαρίου του 2020, θα τεθεί σε ισχύ η μεταβατική περίοδος των 11 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ουσιώδες στις συναλλαγές μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου. Οι δύο πλευρές, έως το τέλος του έτους, θα πρέπει να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για την επόμενη «ημέρα» των διμερών σχέσεων, κάτι το οποίο αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων που έπονται. Το τι θα συμβεί από 1η Ιανουαρίου του 2021 δεν έχει καθοριστεί μέχρι στιγμής, καθώς θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων για τη Μελλοντική Σχέση Ηνωμένου Βασιλείου – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι σημαίνει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου
  • 66 εκατομμύρια λιγότεροι κάτοικοι και μείωση κατά 5,5% του εδάφους της Ε.Ε. Μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ε.Ε. κατά 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ
  • Η σημαία του Η.Β θα υποσταλεί από τα κτίρια της Ε.Ε. Οι έδρες των 73 ευρω-βουλευτών του, θα διανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (46 από τις έδρες τους θα κρατηθούν για τα νέα κράτη μέλη και οι 27 θα αναδιανεμηθούν όχι όμως, στην Ελλάδα)
  • Καταργείται το δικαίωμα ύπαρξης Επιτρόπου, προερχόμενου από το Η.Β και η βρετανική κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής ή στις ευρωπαϊκές υπουργικές συνόδους. Οι πολίτες του Η.Β δεν θα μπορούν να εργάζονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
  • Το Η.Β θα καταβάλλει κανονικά τις προβλεπόμενες οικονομικές συνεισφορές στην Ε.Ε και θα εξακολουθήσει να υπόκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στο Δικαστήριο της Ε.Ε έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή έως τα τέλη του 2020.
  • Όσοι Ευρωπαίοι υπήκοοι εγκατασταθούν στο Η.Β έως το τέλος του 2020, θα διατηρήσουν το δικαίωμα εργασίας και διαβίωσης και μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου. Η ελευθερία μετακίνησης από και προς τη Βρετανία θα τερματιστεί την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

https://sputniknews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  22.6.16 ΠΕΡΙ "BREXIT" 

Συναισθήματα λύπης ανάμικτα με συναισθήματα θυμού, εξέφρασε η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον από το Εδιμβούργο, όπου παρουσίασε τις θέσεις της για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά «το μέλλον της Σκοτίας». Διευκρίνισε πάντως ότι αυτά δεν περιλαμβάνουν, για την ώρα, νομικές πρωτοβουλίες για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία. Η Νίκολα Στέρτζον τόνισε ότι κατά τη σημερινή ιστορική μέρα θέλει να επικεντρωθεί σε κάτι περισσότερο σημαντικό, την ελπίδα. «Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο ο δρόμος μας ως χώρας καθορίζεται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ» είπε. Παραλλήλως, επανέλαβε ότι η ίδια εξακολουθεί να θέλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός του 2020, αλλά αναγνώρισε ότι κάτι τέτοιο ίσως να μη συμβεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Σκοτία, το 2021 και ότι πρωταρχικός στόχος του κόμματός της (SNP) θα είναι να πειστεί η πλειοψηφία των πολιτών της Σκοτίας να στηρίξει την ανεξαρτησία. Αναφέρθηκε σε στοιχεία μίας νέας δημοσκόπησης που έδειξε ότι το 51% των πολιτών της βρετανικής επαρχίας θέλει την ανεξαρτησία (για πρώτη φορά από το 2015), και κάλεσε τους ακτιβιστές του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας να επικεντρωθούν στην προσπάθεια να μεταπείσουν όσους παραμένουν αναποφάσιστοι. Ανακοίνωσε τέλος, ότι θα ζητήσει από την Εκλογική Επιτροπή να επανεξετάσει το θέμα διεξαγωγής ενός ακόμη δημοψηφίσματος και θα συστήσει μία συνταγματική συνέλευση για να συγκεντρώσει την υποστήριξη των πολιτών και να προετοιμάσει ένα ανανεωμένο σχέδιο για το δημοψήφισμα.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous31/1/20 15:05

    Άλλη μία επίσημη δήλωση ύπαρξης των δύο αντίθετων παρατάξεων (φατριών) στα υψηλότερα κλιμάκια της ελίτ (GLOBALISM vs POPULISM):

    https://www.youtube.com/watch?v=Lfyal78d9EQ&feature=emb_title
    (3:12)

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    (ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ INFOteller)

    «Σημερινοί Διεθνιστικοί φορείς και υπάλληλοι εξακολουθούν να μη λαμβάνουν υπόψιν τους στα σοβαρά τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, τη ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΤΟΠΙΚΩΝ ("ΕΘΝΙΚΩΝ") ΕΛΙΤ και μεσαίας τάξης καθώς και των φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικιστικών ιδιαιτεροτήτων και διαφορών που τις χαρακτηρίζουν!»

    «...σε κάποια κλιμάκια της ελίτ αυτή η αποτυχία είναι ήδη γνωστή και γίνονται αλλαγές. Η διεθνιστική ατζέντα θα συνεχιστεί με διαφορετικούς ΡΟΛΟΥΣ, ΜΕΣΑ και ΤΡΟΠΟΥΣ όμως. Οι βολεμένοι προς το παρόν αντιδρούν και γίνονται κάποιες σπασμoδικές συγκρούσεις σε χαμηλότερα κλιμάκια....

    Mike Pompeo: Trump Building New Liberal World Order
    "...we are rallying the noble nations of the world to build a new liberal order..."»
    https://www.youtube.com/watch?v=iIH7XAluYlI

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Anonymous1/2/20 14:18

    «....indeed there's an historic battle going on now across the West in Europe, America and elsewhere, it is GLOBALISM against POPULISM and you may loathe populism, but IT'S BECOMING VERY POPULAR...»
    «....πράγματι διεξάγεται μία ιστορική μάχη σε όλη την Δύση, Ευρώπη, Αμερική και αλλού, αυτή της παγκοσμιοποίησης κατά του λαϊκισμού (populism) και μπορεί να αποστρέφεστε τον λαϊκισμό, αλλά ο λαϊκισμός γίνονται πολύ δημοφιλής (popular)...».
    https://www.youtube.com/watch?v=Lfyal78d9EQ&feature=emb_title
    (3:12)


    Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:

    «...Αυτά τα κράτη μέλη ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ τις ευθύνες τους όσον αφορά ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ προκειμένου να μην εφαρμοστεί ένα έγκυρο μέτρο της ΕΕ με το οποίο διαφωνούν (ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ), δήλωσε η Ελέανορ Σάρπστον, γενική Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.»
    «....είναι ένα επικίνδυνο πρώτο βήμα προς την καταστροφή της εύρυθμης και δομημένης κοινωνίας (ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΕ) που διέπεται από το κράτος δικαίου (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ)».
    https://isxys.blogspot.com/2019/11/blog-post_70.html

    «Υ.Γ-2: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ (ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΛΕΣΤΕ) ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. ΑΝ ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΤΩΝ ΗΠΑ, Κ.Λ.Π ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ "ΟΡΑΜΑΤΟΣ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. »
    https://isxys.blogspot.com/2016/06/brexit.html

    ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ Σ' ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ!
    ΟΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ:

    «He expressed grief that the world's strongest powers - the UNITED STATES, CHINA and RUSSIA under President Vladimir Putin - were "in the hands of would-be or actual DICTATORS and the ranks of authoritarian rulers continued to grow".»
    «WITH NATIONALISM MAKING FURTHER HEADWAY AROUND THE WORLD, Soros said the "biggest and most frightening setback" was in INDIA, accusing Prime Minister Narendra Modi of "CREATING A HINDU NATIONALIST STATE."»
    https://www.aljazeera.com/news/2020/01/soros-world-increasingly-ruled-actual-dictators-200123215056840.html

    ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Θ' ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ EXITS ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ Ο NIGEL FARAGE!
    ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ (ΑΠΟ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ), ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ!
    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ) ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΚΟΜΗ...

    INFOteller

    ReplyDelete