22.6.16

ΠΕΡΙ "BREXIT"

ΛΑΒΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Η.Β ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ, 8/5/16 (ΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ) ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

- ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟ Η.Β ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. (ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ)

- Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ" ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ...ΨΗΝΕΤΑΙ. (ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ, Η Ε.Ε, ΟΙ Η.Π.Α ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ. Ε.Ε-Η.Β, Ε.Ε-Η.Π.Α, Ε.Ε-ΚΑΝΑΔΑ, Η.ΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ, Η.ΠΑ-Η.Β). ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΤΟ Η.Β ΕΙΤΕ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΕΑ "ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ" ΕΝΩΣΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ-Ε.Ε.  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΤΟ, ΑΣΚΟΠΟ, ΑΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

- Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΟΠΩΣ Η ΣΚΟΤΙΑ ΚΑΙ Η B.ΙΡΛΑΝΔΙΑ) ΠΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ. (ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ ΣΤΟ Η.Β, ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε).

- Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, (ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ), ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ Η.Β ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ Η.Β. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. [ΑΝ ΤΟ "BREXIT" ΣΥΜΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΤΟΤΕ Η ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΙΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣ ΚΟΛΟΒΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΙΚΡΗΣ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑΣ].

ΓΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΟΒΑΡΑ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ "ΜΑΛΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ "ΗΡΩΑΣ" ΣΤΟYΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ. ΤΟ Η.Β ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ, Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΟΣΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΝΕΑΣ "ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ" ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ), ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ" ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΖΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙ. ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ.

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ 22/06/2016
- ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ. Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΘΑ "ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ" ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ. ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΠΟΥ Ο ΚΑΜΕΡΟN ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ Η.Β ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΤΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ, ΩΣ "ΤΙΜΩΡΙΑ" ΤΟΥ Η.Β ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
- ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ "ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ" ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ. ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ. (ΠΟΛΥ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ). ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΝΥΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Υ.Γ-1: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ  ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΕ/ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΤΟΤΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΡΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ (ΟΧΙ ΕΘΝΗ,  ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ, Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΡΙΤΙΟΚΟΣΜΙΚΩΝ  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΣΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ (ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ) ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ή ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Η.Β. ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ. (ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ).

ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΤΙΣ Η.Π.Α ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ. (ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ). Η ΚΑΤΟΧΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΙΑ ή ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ) ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η.Β, ΠΟΛΩΝΙΑ Κ.ΛΠ) ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ, ΣΟΥΕΖ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΔΟΙ ΤΗΣ Β.ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΣΚΟΤΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

Υ.Γ-2: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ (ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΛΕΣΤΕ) ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. ΑΝ ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΤΩΝ ΗΠΑ, Κ.Λ.Π ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ "ΟΡΑΜΑΤΟΣ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

2 comments :

Anonymous said...

"The Greeks had their little rebellion, but the blinked" είπε πρόσφατα ο Nigel Farage, μειδιώντας. Τι ειρωνεία, το ΗΒ επινόησε τη λέξη Grexit, περιγελώντας μας, αλλά στο τέλος ήταν αυτοί που επιχείρησαν το Brexit, ανεπιτυχώς.

Σχεδόν 3 έτη μετά και το άρθρο σας για το Η.Β ήταν «προφητικό». Εύγε, σε όποιον το έγραψε, έξυπνος άνθρωπος, με γνώση και κρίση. Αν και, το θέμα του Γιβραλτάρ ρυθμίστηκε πολύ γρήγορα, και ο David Cameron* ζει και ευημερεί.

Στην παρακάτω εικόνα, φαίνεται καθαρά ότι, με οικονομικούς όρους, το ΗΒ μακροπρόθεσμα ζημιώθηκε από τη συμμετοχή του στην ΕΕ. Αυτή ήταν, άλλωστε, και μία από τις βασικές αιτίες που ο Nigel Farage επέμενε στο Brexit. Ωστόσο, εσείς αναδείξατε, ορθώς, και άλλες πιο σοβαρές όψεις του θέματος.

https://d33wjekvz3zs1a.cloudfront.net/wp-content/uploads/2016/06/British-GDP-Growth-since-1949-768x585.jpg

Καθώς οδεύουμε προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, τέτοια δημοψηφίσματα είναι πλέον ασήμαντα. ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα θα συγκρουστούν, όπως οι ΕΣΣΔ, ΗΠΑ και Γερμανία συγκρούστηκαν στον προηγούμενο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ορισμένοι, εκ των δευτεραγωνιστών, δεν είχαν/έχουν ούτε την επιλογή στρατοπέδου. Είναι λυπηρό να διαισθάνεσαι ότι, σε 10-15 έτη το πολύ, τίποτα δε θα έχει μείνει όρθιο, αλλά να βλέπεις τους ανθρώπους γύρω σου σε λήθη, ελπίζοντας ανήμποροι.

Άραγε, το σχέδιο Η.Π.Α.Μ είναι απότοκος της γεωστρατηγικής θεωρίας Heartland-Rimland, για την οποία ο Δημήτρης Κιτσίκης έχει γράψει τόσα πολλά;


* "In October 2016, Cameron became chairman of the National Citizen Service Patrons. In January 2017, he was appointed president of Alzheimer's Research UK to address misconceptions surrounding dementia and campaign for medical research funding to tackle the condition. All appointments post-premiership have to be approved by the UK government advisory committee. In addition to the two posts above they also approved the following positions:

Consultant for Illumina Inc.
Vice chair, UK China Fund
Director, ONE
Consultant for First Data Corp.
Member of Council of Foreign Relations
Chairman, LSE-Oxford Commission on Growth in Fragile States
Registered member of Washington Speakers Bureau"

ΚΟΥΡΗΤΗΣ said...

Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ "ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΚΕ" . ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΒΡΕΧΙΤ", ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΩΡΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΕΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ "BREXIT" , ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Η "Heartland-Rimland" ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ. ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ, ΜΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑΘΜΙΣΗ, ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΩΝ "ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΩΝ". ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΔΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 75% ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΝ "ΟΠΤΙΚΕΣ".

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ - "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΔΕΝ ΔΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ή ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΟΝΤΕΛΟ" ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΤΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΚΑΘΕ "ΠΡΟΒΛΕΨΗ" , ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΙΤΣΙΚΗ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_1422.html
ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑΜ. ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΗΣ "Heartland-Rimland", ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ , ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ "ΜΟΝΤΕΛΑ". ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ , ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Η "Heartland-Rimland", ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, Η ΡΩΣΣΙΑ, ΔΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ. ΑΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑΜ.