17/01/2020

Πού κρύβεται ο αρχηγός... Οι Εθνικιστές σε αναζήτηση ηγέτη

Σε σχέση με την «μεγάλη εικόνα» την πολιτικής, ο εθνικιστικός χώρος έχει τα δικά του ζητήματα να επιλύσει, τα δικά του προβλήματα, τις δικές του προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Έτσι ώστε να προχωρήσει μπροστά και τελικά να εκπληρώσει την αποστολή του, ή τουλάχιστον, να αποσοβήσει τα χειρότερα που έρχονται για την πατρίδα μας. Διότι εν τέλει, ποιος είναι ο ρόλος ενός δυνατού εθνικιστικού κινήματος; Αν όχι το να δρα προς όφελος της ίδιας της πατρίδας;

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Τα πράγματα στον εθνικιστικό χώρο φαίνεται να είναι βαλτωμένα, Στην βουλή οι πατριώτες εκπροσωπούνται από ένα κόμμα που είναι χωρίς κανέναν χαρακτήρα, το κόμμα της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να συνέλθει από την ήττα του έχοντας παράλληλα την δυσκολία της εναντίον της δίκης, και από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες φωνές και κινήσεις όπως αυτές της ΕΛΑΣΥΝ του Γιάννη Λαγού που εμφανίστηκε πριν λίγους μήνες και εμφανίζει δυναμική και διάσπαρτα κόμματα και που ενώνονται και χωρίζονται.  Την ώρα που τα διεθνή γεγονότα τρέχουν, την ώρα που η αντικατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα εξελίσσεται, την ώρα που έχουμε άλλη μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Οι πατριώτες θέλουν να αντιδράσουν, προσπαθούν να ακουστεί η φωνή και τα αιτήματά τους, όμως ο περίγυρος τους κάνει να μοιάζουν πολύ ανίσχυροι. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε αναμονή και στις συζητήσεις κυριαρχεί η αναζήτηση κάποιου προσώπου που θα παίξει τον ρόλο του ηγέτη, του καθοδηγητή.

Έλλειψη Ηγέτη και βαρίδια. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτή την στιγμή, δεν φαίνεται κάποιο από τα υπάρχοντα στελέχη του εθνικιστικού χώρου να έχει τις ικανότητες και τα εφόδια για να παίξει τον δύσκολο ρόλο του ηγέτη. Όλοι φέρουν τα βάρη του παρελθόντος, όλοι κουβαλούν παθογένειες και παλιές νοοτροπίες οι οποίες μας έφεραν στην σημερινή θέση. Και όμως. Κόμματα και κομματίδια, συνεχίζουν να εμφανίζονται, φωστήρες και αρχηγοί ξεπετάγονται από εδώ και από εκεί, και γενικά, υπάρχει ένα πλήθος ανίκανων ουσιαστικά «παραγόντων» που ζητάει από τον εαυτό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ουσιαστικά, όλοι αυτοί επιζητούν κάποιο όφελος, είτε οικονομικό είτε πολιτικό. Είτε πολύ απλά είναι βαρίδια που έρχονται από το παρελθόν και απλά συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.

Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αποτελμάτωσης, όσοι σκέφτονται ακόμα υγιώς, όσοι έχουν ακόμα την φωνή της αφύπνισης μέσα τους, έχουν περιθώρια αντίδρασης; Διότι, αν πρόκειται απλά να συντηρήσουμε αυτή την κατάσταση τότε, ας αποσυρθούμε όλοι οριστικά από την πολιτική δραστηριοποίηση. Η λύση βρίσκεται αρχικά στον αποδυθούμε σε έναν αγώνα αυτογνωσίας. Ας αφήσουμε στην άκρη τα παιχνίδια της πολιτικής επικαιρότητας και ας δούμε πόσο ανεπαρκής είναι η εικόνα του εθνικιστικού κινήματος μέσα στην γενική εικόνα. Πού έχουν φτάσει τα πράγματα, πού έχουμε οδηγήσει τον «κόσμο μας» και ας αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες. Τις δικές μας πρωτίστως και όχι των άλλων.

Το μέλλον βρίσκεται στην ποιότητα. Έπειτα, έχουμε να δουλέψουμε χάριν της ποιότητας και όχι της ποσότητας, χάριν της ουσίας και όχι των εντυπώσεων. Ας παραμερίσουμε τα εκλογικά παιχνίδια και τα μικρά ή μεγαλύτερα οφέλη και ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Μαζεύοντας τους ποιοτικούς ανθρώπους, τα στοιχεία που έχουν την ικανότητα και την θέληση, όχι τους τυχοδιώκτες. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνει όχι πάνω στο παλιό οικοδόμημα, αλλά χτίζοντας καινούρια θεμέλια από την αρχή. Η λύση δεν βρίσκεται στον να αναφανεί ένας αρχηγός με υπερδυνάμεις και χαρίσματα, αλλά στο να πλάσουμε τις προϋποθέσεις ώστε εμείς οι ίδιοι να δημιουργήσουμε κάτι υγιές, μέσα από το οποίο σταδιακά και μακροπρόθεσμα θα ξεπηδήσουν τα καινούρια στελέχη του εθνικιστικού κινήματος.  Νέα, συγκροτημένα, υγιή, δυναμικά.

https://www.elkosmos.gr/poy-kryvetai-o-archigos-oi-ethnikistes-s/

7 comments :

  1. Anonymous19/1/20 14:55

    Ο ιδιοκτήτης του elkosmos.gr κάθε μήνα, εδώ και χρόνια μας λέει τα ίδια. Σε ποιους απευθύνεται; Οι «παράγοντες» που δεν ονοματίζει, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε λίγο-πολύ ποιους εννοεί, τι θα μάθουν από την επιστολή του; Τίποτα. Τα ίδια θα συνεχίσουν να κάνουν. Τα πάθη τους θα κοπούν; Τα ελαττώματά τους θα πάψουν; Θα δουν το φως το αληθινό; Όχι, δε θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Άρα τι νόημα έχει;

    Παρουσιάζονται ηγέτες, πχ ο Ιφικράτης Αμυράς είναι αξιόλογος, αλλά ελάχιστοι πείθονται. Ζούμε στην εποχή της αριστερής ηγεμονίας. Το σύστημα πρέπει να κάνει τον κύκλο του μέχρι να καταρρεύσει, ώστε μετά να αναδυθούν άλλες νοοτροπίες πολιτικής οργάνωσης.

    Κουρήτη, κρίνεις ότι η ΧΑ (με το όνομα που παραπέμπει σε μασονικό/θεοσοφικό τάγμα) ήταν λαγός του συστήματος, ώστε να ελεγθεί και να πληγεί ο Εθνικισμός;

    ReplyDelete
  2. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ.
    ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ , ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΔΛΔ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ Χ.Α ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΕΣΩ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ή ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ , ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΛΗΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΨΣ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΕΧΘΡΟ.

    ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ.

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΤΕΘΗ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ, ΤΟΤΕ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ Η Χ.Α ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ , ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ , ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΟΥΣΑΝ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑ ΣΩΣΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΠΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΙΝΑΙ "ΓΚΡΙΝΙΑ".

    Η Χ.Α ΜΑΖΕΨΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΟΡΑ ΤΟ ΕΧΑΣΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΑΡΕΚΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΙΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

    Ο ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ. ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΩ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ.

    Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η Χ.Α ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ . Ο ΜΟΝΟΣ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ..."Ο". ΕΝΑΣ , ΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ-ΔΡΑΚΑ ΟΜΟΙΟΦΡΟΝΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΟΝΤΕΣ" ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΟΜΨΑ.

    ΟΣΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΧΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
    ΟΣΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΕ/ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΣΟ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
    ΟΣΟ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΤΟΣΟ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ Η ..."ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑ" ΘΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ.
    ΟΣΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η... "ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑ".

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/1/20 10:40

    "ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ. ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΩ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ."

    ΚΟΥΡΗΤΗ, ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ, ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ; ΜΙΛΟΥΣΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΤΥΠΑΩ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΗΞΕΙ, ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑ;

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, Η Κ.ΣΟΥΦΛΗ ΑΘΩΩΘΗΚΕ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    ReplyDelete
  4. 21/1/20 10:40
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ "ΦΩΣ" ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ... ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ...
    Η Χ.Α ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟΝ Χ.Αγητες. ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΗΓΕΣΙΑ (ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΙΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΠΩΛΗΤΕΣ" (ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΛΔ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΩΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩ[ΠΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΚΟ. ΑΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Η ΑΡΡΡΩΣΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ -ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ, ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ.

    ΑΝΟΙΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΕΝΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ. ΛΕΩ... "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ". ΑΜ ΔΕ... ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ...

    Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΞΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η ΝΟΣΟΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ "ΕΛΛΑΣ". ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝ ΠΩΣ ΝΟΣΕΙ.
    ΑΝ ΕΣΥ, ΕΓΩ , ΟΠΟΙΟΙ, ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΠΩΛΗΤΕΣ". ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ , ΕΝΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΛΗΓΜΕΝΟ, ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ. ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΧΤΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΤΗ , ΟΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ "ΠΕΛΑΤΕΣ".

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ . ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ . Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΕΞΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous21/1/20 11:29

    Κατα πρωτον, η κινηματικοτητα ειναι αποκλειστικο γνωρισμα της αριστεριλας. Εμεις δεν εχουμε σχεση με τετοιες νοοτροπιες. Οι θηρευτες δεν διαμαρτυρονται, δεν κλαιγονται, δεν μιρλιζουν με πανο απαιτωντας οπως τα θυματα, αλλα κυριαρχουν ακομα και βιαιως αν χρειαστει.

    Κατα δευτερον, στα αριστερα υπαρχει η ομαδικοτητα, το συλλογικο, οι πολλοι, το ευμεταβλητο, ενω στα δεξια υπαρχει η εννοια του αρχηγου, του ενος, του μπροσταρη, του σταθερου. Η υπαρξη αρχηγου ειναι ακρως απαραιτητη, χωρις αυτον δεν γινεται τιποτα. Διαφωνω με αυτο που ειχες γραψει καποτε, οτι τωρα πια οι εθνικιστες εχουμε αποκεντρωθει (σε γυμναστηρια, υπαιθρο, κτλ). Χρειαζομαστε καποιον μπροσταρη να δινει το προσταγμα και να συντονιζει.

    Κατα τριτον, η ιστορια κανει σβουρες, δε θα μεινουν για παντα οι κρατικιστες αριστεριστες απανω. Τα παρασιτα θα ξεμεινουν απο τα λεφτα των αλλων. Θα ερθει και η σειρα μας. Συνηθως η εναλλαγη γινεται μετα απο πολεμο. Και ολοι βλεπουμε οτι ο πολεμος πλησιαζει.

    Κατα τεταρτον, δεν ειμαστε ξεκομμενοι απο οσα γινονται στο κοσμο. Ακολουθουμε και εμεις τις διεθνεις εξελιξεις. Τα ιδια χαλια ειναι σχεδον παντου. Δεν ειμαστε η μυγα στο γαλα.

    ReplyDelete
  6. 21/1/20 11:29
    Τα ιδια χαλια ειναι σχεδον παντου. Δεν ειμαστε η μυγα στο γαλα

    ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ;
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ;
    ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ;
    ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ , ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ;

    ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΚΟΚΚΙΝΟΥ" . Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΑ , ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΟΕ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ, ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous21/1/20 12:45

    Δεν εχω ψαξει τη συνθεση των κοινοβουλιων και στις διακοσιες χωρες του κοσμου. Αλλα το καταντιο της Σουηδιας δεν βλεπεται. Κοιτα τι γινεται στην Ιταλια (https://www.youtube.com/watch?v=wiJGPRHkjgI), ετσι εκμαυλιζονται οι θεσμοι και καταρρεουν.

    Στα δικα μας δεν συνυπολογιζω τη φωνη του Βελοπουλου, αλλα στο ευρωπαικο κοινοβουλιο υπαρχει ο Λαγος. Το συστημα της δημοκρατιας τους βασιζεται στην αντιπροσωπευση. Αλλα ολοι οι αντιπροσωποι ειναι βαλτοι. Ομως επειδη ολοι οι αντιπροσωποι ειναι βαλτοι, αυτο δε σημαινει οτι η βαση αλλαξε μυαλα. Εβδομηντα χρονια μονοκομματικης πλυσης εγκεφαλου στη σοβιετια και μυαλα οι Ρουσσοι δεν αλλαξαν. Κοιτα τους τωρα.

    Ποιοι βλεπουν το χαζοκουτι; Η νεολαια ουτε που το ανοιγει. Ποιος τρωωει την προπαγανδα αμασητη; Λιγοι. Εφημεριδες ποιοι διαβαζουν; Ενενηντα εφημεριδες εβαλαν λουκετο σε δεκα χρονια. Ποσοι ψηφιζουν; Ολο και λιγοτεροι στα τελευταια εικοσι χρονια. Το συστημα καταρρεει αργα.

    Καποιες ερευνες δειχνουν οτι δεκα στους εκατο λαθροεισβολεις ειναι μελη της τζιχαντ. Οι υπολοιποι τι φανταζεσαι οτι θα κανουν μολις σφιξουν τα πραματα; Θα φυγουν μεσα στην αναμπουμπουλα. Η αριστεριλα τι φανταζεσαι οτι θα κανει; Θα πολεμησουν οι φυγοπονοι της καφετεριας; Θα φυγουν στην ευρωπη και αυτοι. Εγω παρακαλαω οι κουκουεδες να κανουν το λαθος και να μας πολεμησουν. Πρωτον θα διασπαστουν και δευτερον θα στιγματιστουν για παντα.

    Ποσες απωλειες θα εχουμε; Λιγες χιλιαδες, λιγες δεκαδες χιλιαδες, λιγες εκατονταδες χιλιαδες; Ας εχουμε. Ολοι θα εχουν απωλειες. Θα μετρηθουμε και θα ξεχωρισει η ηρα απο το σιταρι. Το μεγαλο κακο θα γινει σε πεντε πολεις.

    Αυτο που ξερω απο την ιστορια και οσα διδασκει, γιατι εχω και καποια χρονια στην πλατη μου, ειναι οτι οσο πιο δραστικη ειναι η μια πλευρα, τοσο μεγαλυτερη θα ειναι η αντιδραση της αλλης πλευρας. Φανταζεσαι οτι η μεταπολιτευση θα κρατησει για παντα; Κανενα καθεστως δεν ειναι ανικητο. Δεν θα κρατησουν για παντα. Και πολυ κρατησε το τσιρκο των ανωμαλων. Μια δεκαετια το πολυ τους δινω. Κατι νεο θα ανθισει. Αυτο που εχει ηδη σπαρθει. Επαρκεις ανεπαρκεις, αυτοι ειμαστε και εμεις θα παρουμε τον ελεγχο μολις καταρρευσουν αυτοι.

    Φαινεται σαν να σε εχουν ριξει ψυχολογικα τελευταιως. Παντα ησουν εμψυχωτικος.

    ReplyDelete