09/01/2020

Χαμένος είσαι όταν δεν σε σέβονται. Και δεν σε σέβονται όταν δεν σε φοβούνται

Η Ελλάδα, αντί να διεκδικεί μοιράζει! Με μια πολιτική ηγεσία διαχρονικώς τρεμάμενη από φόβο,
  1. Δεν επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα στα 12 μίλια, όπως έχει κάθε δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου που λατρεύει, μη και την κάνει ντα η Τουρκία, μη και δυσαρεστηθούν οι ΗΠΑ για την Τουρκία, μη και μπλέξει με τη Ρωσία (που είχε λυθεί το θέμα το 2006!).
  2. Δεν ανακηρύσσει ΑΟΖ μονομερώς, αφού το “συμβαλόμενο μέρος” δεν αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας, και αστο να τρέχει το συμβαλλόμενο αντί να τρέχεις εσύ τώρα.
  3. Δεν διεκδικεί τα δικαιώματα και τα εδάφη των Ελλήνων της ίμβρου και της Τενέδου, που τους έχει εγκαταλείψει εντελώς, παρά τη ρητή επιταγή της συνθήκης της Λώζάνης ότι είναι επιτηρητής και εγγυητής γι αυτούς.
  4. Δεν ασχολείται καθόλου με τις περιουσίες και τη ζωή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και των παραλίων, που προβλέπεται από τη συνθήκη της Λώζάνης ότι προστατεύει έναντι της τουρκικής θηριωδίας του εξανδραποδισμού και της δήμευσης, που εξακολουθούν μέχρι σήμερα..
  5. Δεν εγείρει θέματα υπεράσπισης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στήν Τουρκία, όπου ρημάζονται εκκλησίες, όλα τα ελληνικά αρχαία ονομάζονται τουρκικά, όταν δεν αφήνονται στη μοίρα τους, και οι τουρκικές αρχές καπηλεύονται έναν άλλον πολιτισμό για λόγους διεθνούς ιστορικής, τουριστικής και οικονομικής προπαγάνδας.
  6. Δεν διεκδικεί την διαρκή και απρόσκοπτη επίσκεψη των Ελλήνων στα πατρογονικά τους στήν Τουρκία, μαζικά και ατομικά σε όλη τη χώρα, και τη διεκδίκηση των περιουσιών ή αποζημιώσεων για όσες δεν αφορούν σε ανταλλαγή πληθυσμών. Ασχέτως αν θα δικαιωθεί ή όχι. Παρά κάθεται και ακούει τουρκικές διεκδικήσεις για τουρκική μειονότητα στα Δωδεκάννησα!
  7. Δεν έχει αναδείξει την αιχμαλωσία του Πατριαρχείου σε μείζον διαρκές διεθνές θέμα, ούτε την Κωνσταντινούπολη ως τη μόνη πρωτεύουσα ευρωπαϊκού έθνους που έχει μείνει υπό ξένη κατοχή. Για να καταλάβουμε τι θα πεί ισχύς προπαγάνδας σε διεθνές επίπεδο. Και πώς θα αισθάνεται η Τουρκία αμυνόμενη αντί να ζητάει κι όλας. Αντ αυτού, εμείς έχουμε εξορίσει τη Βυζαντινή ελληνικότητα από την ιστορία μας,παίζοντας το καλύτερο χαρτί της Τουρκίας. Επιτρέποντάς της να μιλάει για γαλάζιες πατρίδες και πράσινα άλογα! Ο χτεσινός της περιοχής, που η πατρίδα του είναι η Μογγολία. Αντί να προπαγανδίζουμε την Τουρκία ως δύναμη κατοχής μιάς Ελλάδας. Μιας Ελλάδας, που την εποχή της επανάστασης του πολέμου της προπαγάνδας στο διαδίκτυο δεν πολεμάει ούτε με σφεντόνες.
  8. Η Ελλάδα,παρά τις υποχρεώσεις της, βάσει συνθηκών, δεν διεκδικεί την ευημερία και την ασφάλεια των Ελλήνων της Αλβανίας, που τους έχει αφήσει έρμαια στα χέρια του αλβανικού μαφιόζικου φασισμού. Ούτε καν έχει τη δύναμη να ορίσει υφαλοκρυπίδα με την Αλβανία, την οποία μοϋκοτάρει η Τουρκία. Ενώ στήν Ελλάδα και από την Ελλάδα ζούν πάνω από ένα εκατομμύριο Αλβανοί!
  9. Δεν διεκδικεί καν την ελληνικότητα των Ελλήνων του Μοναστηρίου, που βρίσκονται υπό απαγόρευση χρήσης της γλώσσας και της ταυτότητας εδώ και χρόνια, αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις είτε ξυπηρετούσαν τα αμερικανικά σχέδια υπέρ του Τίτο κατά της ΕΣΣΔ, είτε, μετά τό’ ριξαν στο “έλα μωρε τώρα. Ποιός πιστεύει ότι ο Μεγαλέξανδρος δεν είναι Έλληνας”. Καί πούλησαν και όνομα και ιστορία και γλώσσα για την αγάπη του πλανητάρχη. Τέτοια ανδρείκελα.
  10. Η Ελλάδα, εδώ και χρόνια, αλλά και τώρα, δεν διεκδικεί καν το ρόλο του μόνου φερέγγυου μεσολαβητή μεταξύ των εμπλεκόμενων στη Συρία, το Ιρακ, το Ιράν, αφού έχει εγκαταλείψει τις προνομιακές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει πάλι όχι τα δικά της συμφέροντα, αλλά των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Παίρνοντας ως αντίδωρο το τίποτε. Μπας και δεν είναι η Γερμανία, που καταράκωσε τον ελληνικό πληθυσμο για να σώσει τις γερμανικές τράπεζες, κατά επίσημη δήλωση του Τόμσεν και του ΔΝΤ;

Η Ελλάδα δεν διεκδικεί ούτε αυτά που οφείλει να διεκδικεί. Και έχει γίνει έτσι ο καρπαζοεισπράκτορας όλης της διεθνούς κοινότητας. Το καλό παιδί. Διότι το καλό παιδί δεν τυγχάνει κανενός σεβασμού από κανέναν. Ούτε καν στο σχολείο από τους άλλους μαθητές. Αλλά, και στούς ενήλικες ο χαρακτηρισμός “καλός άνθρωπος” έχει την έννοια του μαλάκα. Επειδή ο μικρόκοσμος στόν οποίο ζούμε δεν είναι ο ιδεατός μεγάκοσμος του Ανθρώπου. Είναι η ζούγκλα ενός εξελιγμένου πιθήκου. Όπου ισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου. Και δυστυχώς στη ζούγκλα πρωταγωνιστούν τελευταία όλο και αγριότερα θηρία. Το ένα θέλει τη χώρα μας και το άλλο είναι κολλητός του. Κι εμείς παλεύουμε με το σταυρό στο χέρι! Και, όπως άκουσα χτες με τρόμο από σύμβουλο του πρωθυπουργού, εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε ρόλο στην ανακατοσούρα της Μ Ανατολής, γιατί ξεπερνάει το μέγεθος των δυνατοτήτων μας!! Κάποιος να του πεί ότι τη δεκαετία του 80′ η Ελλάδα εξόπλιζε τον πόλεμο Ιραν- Ιρακ!

Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα, σε ένα κομβικό σημείο του πλανήτη με τεράστιες πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές, διπλωματικές, αμυντικές δυνατότητες. Δυστυχώς γι αυτήν έχει μικρούς πολιτικούς και ακόμα μικρότερους κεφαλαιούχους. Κανείς τους δεν έχει ένα πραγματικά μεγάλο και αντάξιο της χώρας όραμα και σχέδιο, που να ξεφεύγει από τη μίζερη διαχείριση της αμόρφωτης, διεφθαρμένης και φοβικής καθημερινότητας. Κανείς δεν διαθέτει τον μεγαλοϊδεατισμό, την πυγμή και τη φιλοπατρία που αξίζει η χώρα και η Ιστορία της. Κανείς δεν έχει το ανάστημα της χώρας.

Γ.Π.Τετράδης

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/716143369/posts/10157135985213370/

2 comments :

  1. Anonymous9/1/20 17:57

    Μεγάλο λάθος του κ. Τετράδη να γράφει "η Ελλάδα δεν" το ένα δεν το άλλο...
    Η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται από Έλληνες κυβερνήτες αλλά από ελληνοποιημένους περιούσιους, τουρκόσπορους και λοιπούς χαμένους στις διάφορες στοές.
    Κακώς ταυτίζει όλους αυτούς με την λέξη "Ελλάδα" γιατί όλοι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με οτιδήποτε ελληνικό, είτε στις ρίζες τους, είτε στην ψυχή τους, και το μόνο που θέλουν είναι η καταστροφή της Ελλάδας και η γενοκτονία όσων έχουν ελληνική συνείδηση...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  2. Anonymous10/1/20 00:11

    δεν ειναι η ελλαδα ειναι το καθεστως της ελλαδας που καταστρεφει την ελλαδα ειναι το σοβιετ του 74
    η ελλαδα ειναι υπο κατοχη πειτε του....

    ReplyDelete