09/01/2020

Βίντεο φέρεται να δείχνει εκτόξευση κινεζικού πυρηνικού πυραύλου ικανού να φτάσει τις ΗΠΑ

Ένας πύραυλος Dongfeng-26 φέρεται να εκτοξεύθηκε από την Κίνα και είναι να ικανός να φέρει τόσο πυρηνική κεφαλή όσο και να φτάσει τις ΗΠΑ. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο φέρεται να έχει καταγράψει την εκτόξευση κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου, ικανού τόσο να έχει πυρηνική κεφαλή ακόμα και μέχρι την επικράτεια των ΗΠΑ. Εντούτοις, το Πεκίνο δεν αποκάλυψε ούτε τον τόπο ούτε τον χρόνο της εκτόξευσης, αλλά ένα σχετικό βίντεο δημοσιοποιήθηκε από το κρατικό δίκτυο CCTV.

H «China Daily» ταυτοποίησε τον πύραυλο ως τον Dongfeng-26 σε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Sina Military, υποστηρίζει ότι μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς πύραυλος θα μπορούσε να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή τεσσάρων μεγατόνων και θα μπορούσε να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 6.000 χιλιομέτρων, δηλαδή έως και τα νησιά Γκουάμ που είναι κτήση των ΗΠΑ στη Μικρονησία.Το CCTV είπε ότι ο εν λόγω πύραυλος αναπτύχθηκε από κινεζικούς κατασκευαστές και ανατέθηκε από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό το 2018. Το Πεκίνο επέδειξε τον πύραυλο το 2015 κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αφιερωμένης στην 70ή επέτειο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Κίνα λέγεται, επίσης, ότι διαθέτει τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο στον κόσμο, τον DF-41. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το 2017, το Πεκίνο υποστήριξε ότι ο πύραυλος DF-41 έχει το μεγαλύτερο βεληνεκές και σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να φτάσει στο Λονδίνο ή στην ηπειρωτική Αμερική με πυρηνικές κεφαλές.

https://sputniknews.gr/exoplismos/202001095858731-kinezikos-pyravlos-ektoxefsi/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ , ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ... ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΡΩΣΣΙΚΑ (ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ) ΜΕΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΙΣΑΞΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.

No comments :

Post a Comment