16/01/2020

Τέλος οι πυρηνικές βόμβες από τα βομβαρδιστικά B-52H, θα συνεχίσουν όμως να μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους - Εγκατάσταση πυραύλου NSM στις LCS

Η Αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι στο εξής τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H δεν θα μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες, αλλά μόνο τους πυρηνικούς πυραύλους AGM-86B ALCM (Air Launched Cruise Missile), οι οποίοι θα αντικατασταθούν με νέα βλήματα στο εγγύς μέλλον. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της έκδοσης του εγχειριδίου «Safety Rules for U.S. Strategic Bomber Aircraft», το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για το φόρτο των αεροσκαφών. Το εγχειρίδιο, το οποίο αναθεωρεί το αντίστοιχο του 2017, γράφει χαρακτηριστικά, στην κατηγορία «Κύριες Αλλαγές»: «Απόσυρση των B61-7 και B83-1 από τον εγκεκριμένο φόρτο μάχης των B-52H». Επίσης, το έγγραφο καθιστά σαφές ότι πλέον μόνο τα βλήματα AGM-86B με την πολεμική κεφαλή W80-1 θα χρησιμοποιούνται από τα B-52H.

Πλέον οι βόμβες B61-7 και B83-1 θα χρησιμοποιούνται από τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2A.

https://defencereview.gr/telos-oi-pyrinikes-vomves-apo-ta-vomva/

Ο NSM είναι ένας αντιπλοϊκός πύραυλος νέας γενιάς που μπορεί να εντοπίζει και να καταστρέφει ναυτικούς στόχους σε απόσταση που πλησιάζει τα 200 χιλιόμετρα. Το όπλο κατασκευάζεται από τη Raytheon και υποστηρίζεται ότι είναι τόσο ακριβής, που τα πληρώματα των LCS θα μπορούν να σημαδέψουν ποιο τμήμα του εχθρικού πλοίου θα χτυπηθεί.Η General Dynamics έχει ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για την ενίσχυση των πολεμικών ικανοτήτων των LCS κλάσης Independence, μέσα από την εγκατάσταση του πυραύλου επιφανείας-επιφανείας Naval Strike Missile (NSM).

Για να επιτευχθεί αυτό το ορόσημο, που αποτελεί την πρώτη σημαντική αναβάθμισή τους από το Αμερικανικό Ναυτικό, τεχνικό προσωπικό της εταιρείας συνεργάστηκε με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και την Austal USA. Το πρώτο πλοίο που έλαβε το όπλο είναι το «USS Gabrielle Giffords» και θα ακολουθήσει η τοποθέτησή του στα υπόλοιπα πλοία της ίδιας κλάσης. Το «USS Gabrielle Giffords» δοκίμασε για παρθενική φορά τον NSM στην άσκηση «Pacific Griffin 2019», πλήττοντας παροπλισμένο πλοίο.Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το προσωπικό της General Dynamics ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη λογισμικού και τη συνεργασία του συστήματος μάχης του πλοίου με το όπλο, τη σχεδίαση σταθμού εργασίας στο κέντρο διοίκησης του πλοίου, τον καθορισμό της θέσης των εκτοξευτών, τη δημιουργία συστήματος για παροχή ισχύος και τη διεξαγωγή των αναγκαίων αναλύσεων.

https://www.ptisidiastima.com/general-dynamics-provides-lcs-nsm-upgrade-details/

No comments :

Post a Comment